Sticker for goodies bag yang super murah!!!

stiker~

sticker on goodies`

Next week adik n abang saya bakal melangsungkan perkahwinan.Alhamdulillah. Actually my bro dah nikah on 5rd Oct tempohari, dan majlis perkahwinan di pihak kami akan berjalan serentak dengan adik kami on 3rd November akan datang. Alhamdulillah, pihak keluarga kami xde pantang larang untuk meraikan pengantin yang lebih dari sepasang. Lagipon, kerja kahwin sangat2la memenatkan..lebih2 lagi kalau semua diuruskan sendiri. Maklumla…orang kampong, everything buat sendiri. even 2000 units of goodies bag pon pack sendiri tau~

Since, pengantin2 agak busy..saya selaku student yang kurang busy tolong design sticker untuk dilekatkan pada goodies bag. Bride n groom cartoon character credit to http://adlankhalidi.com/2011/wedding-design-project-bride-groom-cartoon-characters/, used with permission..hehe..n printing at https://www.facebook.com/MoreDreamResources?directed_target_id=0. Harga sangat2 affordable since diorang charge ikot square feet, RM6psf. after printing, for square sticker 4.9×2.4cm jatuh dalam 10sen/unit, and circle with 4.2cm diameter dalam 15sen. saya rasa sangat2 murah compare to others. Design urself, email them the design, confirm and bayar! mudah kan??hehe

Next, saya ada design for t-shirt kerja kahwin. berdebar nak tengok result!hehehe

Advertisements

Heart Attack~

My PhD supervisor sangat2 awesome. when she just deliver her third child, i declared to have separa honeymoon. maklumla, detik2 before Puan SV bersalin, banyak la list to do semata2 nak siapkan sementara dia available. it was so unexpected bila Puan SV bersalin awal sebulan. but no wonder la kan…dia sangat2 la aktif dan komited dengan kerja walaupon sarat mengandung. Alangkah indahnya mendengar perkabaran dia selamat bersalin dan saya sangat2 menarik nafas lega…untung boleh rehat 3bulan…buat kerja tanpa memikirkan deadline..boleh ambil nafas lebih sket…

But, the reality is not…hari pertama Puan SV berpantang, dia dah msg and email…and almost everyweek she keep email me. Puan Sv, tidak mahukan Puan SV berehat seketika dan melupakan hal2 kerja seketika…kadang2 macam nak heart attack kerana dunia saya dipenuhi dengan deadline…

harap2 dengan deadline yang banyak ni….dapatla saya siapkan PhD ni cepat2..mybrain support for 3years je…another 2years to go and saya baru prototyping stage..huhuhu..