3rd week Fahri at Taska~

minggu ni,masuk minggu ke tiga Fahri ke nursery. perasaan risau masih ada,lebih2 lagi last week Fahri kene gigit ngan kawan..Fahri,u’r so sweet..that’s why kene geget..huhu..kita try to protect our baby sebaik mungkin, tapi kalau nak terkene,nak buat macamane kan….tapi esoknye, Fahri nampak happy je ke sekolah…

Baru 3 minggu Fahri di Taska, banyak jugak benda yang berubah:

  1. Kalau dulu, antar je depan rumah, sekarang kene naik kereta hantar Fahri ke sekolah. Duk di kawasan rumah tinggi, kalau lift rosak,mmg haru jugak nk bawa beg n anak kecik. Sometimes, saya dapat rase susahnya kehidupan ibu tunggal (i’m not single mother..still a wife to ayah Fahri..hehe)..ye la,kadang2 bila saya keluar beli barang berdua dengan Fahri,nak tolak barang, tibe2 budak kecik tu nak dokong la..pastu,nak angkat barang2 naik ke rumah..huhu…mencabar!
  2. Fahri xnak susu dalam botol. Before this babysitter sudukan susu, sekarang cikgu xde mase nak layan sorang2. maklumla, ada ramai lagi anak orang lain yg perlukan perhatian. Ibu redha je. Nasib baik Fahri banyak minum air kosong. on the other side, pumping activity dihentikan serta merta..hihi..direct feeding after school je la~
  3. Fahri dah banyak makan. Mungkin sebagai ganti sbb dia xnak minum susu. Fahri dah mula makan buah.waaahh…impress ibu, sebelum ni siap pejam2 mata lagi.
  4. Since fahri xnak susu, n ibu risau dia demam..ye la, orang kata antar anak gi taska nnt selalu demam, so ibu dah start suap madu or air madu tiap2 bagi. and ditambah dengan multivitamin Appeton. Semoga Arif Fahri membesar dengan sihat.
  5. Tak sampai sebulan Fahri kat sana, tapi dia nampak happy and boleh adapt dengan new environment. Dah tak kesah kalo ibu tinggalkan dia kat taska,terus je main2. Alhamdulillah~

 

Advertisements

One thought on “3rd week Fahri at Taska~

  1. aishahkay berkata:

    alhamdulillah! 🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s