Not Easy~

Bukan mudah menjadi seorang isteri..dan lebih lagi jika ia menjadi seorang ibu. Benarlah kata2 kawan2 sebelum ini, kita akan jadi lebih menghargai ibu kita setelah kita sendiri menjadi ibu…

Sekarang saya full time student. Walaupon pukul 9 baru nak bertolak ke sekolah, seawal 6.15am ++ hingga masa untuk ke sekolah,bukannya masa bersenang lenang. Abes mandi n solat, siapkan breakfast fahri, ayah fahri. kemaskan bag fahri. mengejar si kecik untuk bagi breakfast. Pump susu. Kemas2 dapur. bersiap2..dalam 8.40~8.45am baru antar Fahri ke rumah babysitter. Itu pon termengah2..tak sempat nak kemas2 rumah pon.

Then,6.30pm baru sampai rumah. time tu la nak masak2..kemas2 rumah bagi in order sikit..pump susu lagi..amik si kecik…kadang2 sambung basuh baju n masak bubur..after dinner, tidokan si kecik..n kite pon tertido skali.tgh malam baru bgn nk solat isyak..sambung pulak iron baju..fuuhhh…itu baru seorang anak. just imagine mak kita dulu, masak dulu before pergi kerja…uruskan 5 orang anak…memang tak terbayang…semoga Allah bagi ganjaran yang setimpal untuk para ibu semua.

walaupon di tengah2 kesibukan macam tu..kadang2 ia membuatkan kite sendiri happy. ada en.husband yang memahami, dan tak request dinner yang komplex2..lagi la macam dapat big bonus..hehe..

Nota kecik: saya masih lagi menunggu penuh sabar elaun sara hidup mybrain. dengar2, ada yang dah masuk. harap2, saya pon termasuklah dalam golongan yang bertuah tu..amiiinnnn~

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s