My AdoRaBLe SoN…Arif Fahri

I notice..that i never upload my son’s picture here…untuk tatapan kawan2 yang ade (especially yg xde fesbuk mcm uncle Apai..hehe) dan juga saya…

Alhamdulillah…on23 Nov 2011, pukul 11.03 malam,Arif Fahri selamat dilahirkan secara normal…fuhh…baru tau camne rasenye mengeluarkan seorang bayi..mujur ditemani oleh en.suami..highly recommended n kalau boleh,paksa la en.suami untuk menemani anda di saat2 kelahiran cahaya mata..sakit tu memang kita sahaja yang rasa,at least dia turut merasai keperitan yang kita lalui…hehehe

Melahirkan seorang bayi dengan berat 1.65kg,mmg sangat merisaukan semua orang. Ye la kan,in medical side…diorang takut la kan kalau ada ape2 complication. alhamdulillah,semua ok..Arif Fahri stayed at NICU for 6days only. untuk ibu2 yang ada masalah pembesaran baby, IUGR or SGA, jangan risau..insyaAllah semuanya ok dan selamat..

Hari pertama sebagai seorang ibu,saya masih lagi di hospital.saya terpaksa pam susu untuk baby. Just imagine,hari pertama dah kene pam susu..selalunye,hari pertama memang susu amatlah sedikit n orang panggil kolostrum. kadang2,mmg orang dpt pon sesudu mcm tu je..alhamdulillah,dengan penuh sabar saya pam jugak,almost 1 jam lebih,dapatla dlm 40ml camtu..dapatla Fahri rase susu ibu wpon gune tiub..huhu..sedih je rasenye tengok Fahri dlm incubator.

Sekarang Fahri dh membesar dengan baik. macam xpercaya,saya dapat membesarkan die hasil berkat susu ibu…hehe..harap2,dapatla saya exclusive breastfeed Fahri sampai umur 2tahun..hehehe…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s