Ayah n Anak~

Semalam saya ade appreciation dinner di Island bbq,Subang..maka,dengan berat hatinya terpakse la saya tinggalkan Fahri dengan ayahnye..Risau?pasti ada…Pertama, Fahri susu badan,takut ayah dia xsempat nak prepare susu(panaskan susu)…Kedua, takut Fahri tiba2 meragam n ayah dia panik…hehe..tapi selalunye Fahri ok bile malam. Tido awal. Kalau meragam, dengan ayah dia jugak dia tido…

Honestly,bile borak2 dengan wanita2 yg berkeluarga…kaum ayah sebenarnya agak sukar untuk diharapkan menjaga anak untuk tempoh yang lame..terutama anak kecil..kalau kejap2 sementara ibu sedang masak,membuat kerja2 rumah..semestinya tidak menjadi masalah. tapi untuk menjaga si kecil ketika ibu outstation or ada urusan untuk tempoh yg lame…memang sukar..

mungkin saya di kalangan ibu n isteri yang bertuah..ayah Fahri willing nak jaga Fahri. Boleh diharapkan untuk menenangkan Fahri bile Fahri menangis..willing nak bersilih ganti berjaga bila Fahri meragam tengah2 malam..tapi setakat ni, ayah Fahri boleh jaga untuk 2~3 jam tanpa kehadiran ibu. Untuk tinggalkan Fahri seharian,mungkin ayah die tak confident sangat..hehe..anyhow, thanks ayah..tolong ibu jage fahri n menguruskan rumah bersama2..hehe

Tapi…ye la…mungkin sebab kami sama2 muda…sama2 mahu belajar..ye,sebenarnye..saya yang paksa dia belajar..terutama hal2 anak..at least dia tau n rase,perasaan membesarkan anak. dan saya pon xnak dia jadi ayah yang every single thing about anak,rely on ibu…nanti,anak pon xsayang ayah..sebab..ape2 hal anak cari ibu..hehe

tapi itula…bezanya lelaki n perempuan..bila husband sakit,isteri sanngup cuti berbulan2..berhenti kerja..jaga suami..anak pon kene jage jugak..bile isteri sakit, jarang ade suami yang cuti jaga isteri. kalau isteri kat hospital, melawat je la di luar office hour..ekspresi kasih sayang dalam perspektif berbeza..hehe..in other words….lelaki sebenarnye penyayang…tapi xtau nak ekspresikan kasih sayang~heh

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s