kami sudah bertiga~

22 November…saya check up macam biasa.tapi Dr Noraihan xde..jadi,Dr lain yg check sy.mcm Dr lain kata,kandungan saya nampak kecil dan tak membesar.dan kali ni,air ketuban pon dah nampak mcm sikit je,means tak cukup la tu..then,Dr decide nk tahan sy dalam wad.saya tanye sampai bile?’sampai saya deliver…’ kata Dr.saya dah susah hati..keje ofis sy masih byk tak settle..brg2 pon sy xprepare.sy call husband sy,cube utk cool n mintak dia datang..kami sempat jumpa di rumah,mkn nasi ayam n air kelapa..then ke hospital lg.honestly,sy sgt sedih sbb sy kene warded.sedih tinggalkn husband sy,n sedih bile memikirkan utk berape lama sy akan di hospital…huhu

23 november…bed making n Dr datang round patient.kebetulan mase buat CTG,ada contraction.actually,sy xrase ape2 pon sakit.Dr in charge terangkan condition sy skrg.since dh ade contraction, diorg plan nak tungu terus labor progress. bukaan-baru 1cm. tapi masa tu hosp.putrajaya xde ventilator baby yg available in case kalo baby sy memerlukan..

after zohor,Dr datang utk check bukaan.still 1cm.diorg nk transfer sy ke HUKM.Dr sempat bgtau,HUKM semi gov.,mungkin lebih mahal dr putrajaya.saya kata,xpela..sy OK..janji semua selamat..

HUKM,at 4pm.dah 2cm.Dr buat ultrasound scan..Dr kata semua ok,cume dia pon rase baby agak kecil.paling lambat sy deliver mungkin esok pagi(24/11).waktu tu sy dah tak sedih sgt,sbb sy tak sabar nk jumpe baby. petang tu,saya sempat jumpa parent sy,kakak sy n qaireen. sempat mkn burger ayam,nasi lauk ayam msk kicap kalau tak silap sambil temankn husband sy mkn nasi lemak. kami borak2 sampaila Dr dtg pkul 7.30pm++.bukaan dh 4cm n Dr pecahkn air ketuban,sy dh boleh masuk labor room.sempatla sy tangkap husband sy sblm dia sempat balik rumah.

8.30pm..sy n husband dah ada di labor room.segala2nya berlaku terlalu pantas.syukur husband ade temankn sy di kala sakit2.mula2 kami borak2 mcm biase,tapi bila dah kerap sgt skt,sy byk diam.dia yang risau.sy xtau dah berape kali dia khatam yasin.dlm 10.45pm, nurse dtg check..husband sy sempat mkn burger kat luar.sy dh rase sakit sgt.rupe2nya dh fully terbuka.org kate rase nk bsalin mcm nk tberak.dan sy mmg rase nk terberak pon mase tu.nurse prepare ape yg patut,panggil Dr n husband sy.1st time teran….’awak salah teran tu…awak pandang muka saya…tarik nafas dalam2,jgn bsuara dan teran..angkat kepala tgk perut…’..2nd time teran…sy rase mcm tak cukup nafas..sy rehat sekejap,tunggu next contraction.bile ada contraction,sy try tarik nafas dlm2,teran beberapa kali n husband sy tolong tolak kepala..dia plak rase excited bile dh nampak kepala baby..alhamdulillah,23:03,23/11/11,baby selamat lahir..lega rasanye..

baby boy named arif fahri,1.65kg,42cm…in NICU for 6 days..alhamdulillah,fahri sihat..berat makin bertambah..makin aktif..thanx to all staff yg tlibat hosp.putrajaya n HUKM..total cost fahri at NICU,rm1200++..xpela…janji fahri sihat=)

Advertisements

One thought on “kami sudah bertiga~

  1. aishahkay berkata:

    alhamdulillah! patutla lama tak nampak… šŸ™‚
    semoga semuanya sihat2 belaka. šŸ˜‰

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s