~new EDD~

my 1st pregnancy experience mmg sgt mendebarkan…sungguh…tak tipu…jauh di sudut hati,kami sentiasa mengharapkan ‘si dia’ sihat dan sempurna..

semalam…perjumpaanpertama saya dgn Dr Noraihan. saya yg pilih dia since kami memilih untuk ty FPP scheme at hospital putrajaya. dengan harapan,sy nk Dr yg asses sy mase deliver nnt betul2 faham condition sy n baby. everything goes fine,sy explain kt houseman-ship doctor yg ada kt situ sambil diperhatikn oleh Dr Noraihan..Both Dr check sy n baby…yes,baby agak kecik.n she said that i’ve to deliver masa tu jugak..Allah je tau perasaan sy mase tu..dtg seorg diri dan kene lalui semuanya sendiri…sebelum dia btol2 confirm utk kuarkn baby,sy kene buat CTG scan for 50minit…tgk movement baby..honestly,sy mmg menangis jugak mase tu..tfikir byk bnd n xtau apa nak buat..nurse kata,baby asyik tido je,tak aktif..mungkin sbb sy lapar..heh..

lepas CTG scan, jumpa Dr balik..Dr kata mugkin mmg silap EDD(expected due date) disebabkn irregular period..alhamdulillah,tak jadi nk deliver hari tu..whatever pon,saya kene dtg hospital 2kali seminggu.buat CTG n scan..Dr.Noraihan advice sy utk kuar dr FPP scheme,tp dia still nk monitor sy.sbb yg ni kire high risk pregnancies jugak. if baby tak develop dlm bbrp minggu ni,baby akn dikeluarkn segera. if baby membesar dgn baik, by 7/12 baby kene kuar jugak wpon EDD baru 29/12..

arini sy amik Dexa..utk kuatkn lung baby if unwanted case happen..mula2 sy igt bnd tu tablet utk ditelan..owh,rupenye bkn.sy kene inject kat b*n**t,2x.pg n mlm.nurse kata sakit..huhu…ok,1st dos td..rasanye mmg agak skt.skt mase dia masukkn ubat.dan sakit tu terasa dlm 5~7minit..sy kate kt husband,mcm ada jarum or duri terlekat kt situ..huhu..mlm ni sy kene amik lg 1 dos..huhu

sy harap semua keresahan hati kami akan b’akhir dgn kegembiraan..tolong doakan baby kami sihat n sempurna mcm baby2 yg lain..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s