MoDe ShOpPiNg Lagi…..(breastpump~)

Shopping di hujung2 bulan…memang byk yang harus dijimatkan..hehe..nasib baik ”dana baby’ menyelamatkan keadaan. since dari ahad lepas, saya asyik terfikir2 pasal nak membeli breastpump. mengikut pengalaman2 orang lain, mahu yang bagus perlukan investment yang agak besar. macam2 brand ade skrg ni, google je cari review. nak yang bagus, kumpul duit banyak2..hehe.

Breastpump yang ade kat pasaran, memang macam2..Medela, Spectra3, Avent, Ameda,Ardo,Pureen dll. Ada yang manual, automatic. Ada yang battery operated, ada juga yang perlu electric plug and ade juga yang boleh untuk dua2. Ada yang single pump and ada juga yang dual-pump. yang paling bagus sebenarnye adelah yang dual-pump. tapi harganye, memang mahal la. Bagi saya, penting sangat untuk membuat review. Lebih2 lagi, ia sangat berkait rapat dengan budget.hehe…

After dah buat review pasal breatpump…perkara pertama, look at the budget. Yang automatics, selalunye memang lagi mahal. Tapi yang manual, performance pon boleh tahan jugak. Buat review on both dan letak range harga. Kalau memilih untuk beli breastpump set (termasuk breastpump, cooler bag, reusable ice pack, storage) biasa price range yang paling murah bermula dari rm300++ untuk brand yang OK.  Kalau beli single sebenarnye xdela jauh beza sangat dari segi harga. Then, shortlisted yang affordable and buat comparison on performance pulak.

Untuk saya, saya memilih manual breastpump dari Philips Avent setelah banyak perkara yang dipertimbangkan. Buat review, lenguh and letih tak guna manual breastpump ni, suction die ok x, comfort and berbaloi tak. setakat ni, alhamdulillah…saya puas hati. Kebanyakan review, kata ok.cume adela kekurangannya sedikit termasuk letih2 sket. Tapi xpe, saya akan try yang terbaik =) Dah puas hati dengan product, then…saya buat comparison harga antara kedai pulak. saya survey online je la..mudah dan cepat.Normal price kebanyakan kedai, lebih kurang same sahaja. tapi bile ade promotion, sales…dapat la murah. yeaahh…saya memang puas hati. saya dapat membeli breastpump dr littlebayi.com. saya memang bertuah, sebab masa saya order, harganya jauh lebih murah dari yang dipaparkan sekarang=)baby…baby memang bertuah..hehe..alhamdulillah, dah sampai pon breastpump tu pagi tadi. i’m soooooo happy….pasni, boleh gi littlewhiz.com pulak. nak beli cooler bag, ice pack and storage bottle. yang ini, saya beli asing2, sebab after buat calculation, yang ini lebih menjimatkan.

next time, saya buat entry plak..cara2 memilih botol susu untuk baby yang breastfeed=)

Advertisements

2 thoughts on “MoDe ShOpPiNg Lagi…..(breastpump~)

  1. Fairuz berkata:

    Entry macam mak-mak dah eh skang ni..hahaha

  2. pnF~ berkata:

    hahaha….mestila…amik mood~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s