16 weeks ++…..

alhamdulillah…saya dh masuk trimester ke 2. 16 minggu n insyaAllah minggu ni minggu yang ke 17. saya rasa dah semakin sihat sekarang. no more rasa letih n penat sangat, sakit2 badan dan kaki pon dah kurang, sebu2 perut pon dah kurang. dan yang penting, saya semakin rajin memasak..hehe

mengikut babycenter.com, sepatutnye fetus saya sekarang kire2 13 cm panjang, dh berat lebih kurang 140gram. dan jika saya ada fetus stetoscope, saya seharusnye sudah boleh mendengar degupan jantung baby sy. owh…saya memang tak sabar nk try device yang sy siapkan utk master project sy kat baby.hehe. dan pada minggu ke 17 juga adalah minggu yang sesuai untuk menjalankan amniocentesis. amniocentesis ini adalah satu diagnostic yang menguji samada baby kita ada sebarang abnormalities atau tak melalui pengambilan cecair amnion. owh…saya harap baby saya membesar dengan sihat dan sempurna..amiinnn…

dan apa yang saya alami sekarang..saya dh boleh rase kedudukan  dan sedikit pergerakan baby sy.. terutamanya ketika saya baring dan berehat2 di rumah. kadang2,baby tu ke kanan..kadang2 ke kiri..kadang2 ke bawah..hehe..aktifnye si kecik ni..

si kecik…selamat menemani ibu ke mana2 ye…nanti dah tau jantina kamu, baru kite membeli belah ye~we love u so much baby=)

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s