CaTaTaN MiNgGu ke-11~

this is personal blog..jadi saya xkesah pon kalau orang kate blog saya tak cool kalau x berilmiah..hehe..saya just nak share or as my own personal writing on my feeling and experience..xpe la kan…experience adalah sumthing yang kite tak boleh beli, but it is really a good teacher..cikgu yang kadangkala sangat kejam, sbb kite rase dlu baru tahu samada pahit, manis, sakit, best or wutever la ye..sbb experience jugak adalah sumthing that we have to pay…kadang2 dengan wang, tapi lebihnye dengan sifat sabar, tabah, berani and redha, dan anggaplah semuanya experience yang akan buat kite lebih bernilai…

experience yang saya ada sekarang..catatan kehamilan saya..kalau tak silap, baru minggu ke-11. lambat jugak mase berlalu..hehe..setakat minggu ke-11, kadang2 memang ada rase mabuk n meragam. tapi yang peliknye, selalunye ia akan datang bile hujung minggu atau pon malam2. mase tu, mule la rase pening kepala la, perut sebu, xselera makan la, badan sakit2..saya rase baby ni nanti akan manja lebih ngan ayah die, sbb die slalu nak tunjuk die wujud bile ayah die ada..kalo hari2 biase kerja, selalunye saya ok je. xdela nak muntah2, nak pening beriya sampai xbleh nak buat ape..hehe..alhamdulillah..baby faham keadaan ibunye..

next week, insyaAllah dah masuk minggu ke-12. berakhirnye trimester pertama..harap semuanya akan lebih baik. saya nak buat 2nd scan next week. kalau ade rezeki, nnt saya upload kat sini. last week saya tengok satu CD, Miracle of Love documentary..camne jadinye baby tu dr sperm jumpe dengan ovum, sampai la die sempurna menjadi manusia. sangat terharu and saya rase mcm nak menitiskan air mata. saya tak sangka saya akan mengalaminye jua..Alhamdulillah..harap semuanye selamat sampai..insyaAllah~

Advertisements

2 thoughts on “CaTaTaN MiNgGu ke-11~

  1. amanda berkata:

    Hihi..mesti seronok kan perasaan ada baby tu. Tapi selagi tak lepas fasa mabuk ni, utk first mum-to-be mmg agak merisaukan..asik rasa tak sihat je kan..dulu masa dy awal2, slalu rasa diri ni mcm tak guna sbb takleh nak buat apa. Dy lg teruk, sepanjang hari mabuk2 dan muntah. Cuma bila dah pindah JB, dah dekat dgn azam baru ok skit. Gedik kan..haha, baby ni yg gedik nak ayah dia =P

    Anyway, semoga sihat2 selalu dan banyak bersabar..fasa ni mmg slalu rasa nak majuk je dgn hubby, tp klau huby jenis yg memahami, lama2 nnt kurang =)

  2. pnF~ berkata:

    dyana..sy x mabuk teruk..alhamdulillah,okla..cume akhir2 ni,malam2 mst sakit kepala..Dr kate, kalo mabuk teruk,bagus untuk perkembangan baby=)
    tu la kan…nasib baik husband sgt memahami..tolong masak n kemas2 umah..hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s