1st check-up~

hari ini saya buat 1st check-up kat klinik kesihatan kerajaan. datang dan beratur untuk ambil number seawal pukul 7.10pagi. saya ingat saya dah awal, rupe2nya dah ade 26 orang beratur di depan saya..huhu..saya perlu check-up awal pagi,sebab saya ade kelas pukul 11. and nurse2 kat situ kate, datang awal pagi, kalo x akan drag n tunggu la giliran sampai ke petang.

mula2,saya rasa…malasnya nak buat prosedur check-up ni semua. alangkah indahnye kalau check-up di klinik swasta je. cepat, mudah, tak banyak songeh. lepas berbincang2 dengan soulmate, xpela…kita try dlu untuk check-up kat klinik kerajaan. kalau rasa x tahan, then baru cari alternatif lain.

dari segi kemampuan..insyaAllah..kami masih mampu kalo untuk memilih swasta. tapi, dari segi keperluan…kami masih lebih memerlukan simpanan wang kami untuk memulakan kehidupan dan stabilkan ekonomi masing2. maklumlah, masing2 masih muda..kahwin muda plak tu…hehe..xdela mude sgt pon~

alhamdulillah, 1st check-up hari ini berjalan dengan lancar. saya sempat berlari2 ke office untuk thumb print check-in dan pulang semula ke klinik. kire2 8.45am sy start check-up sampaila habis dalam pukul 10.15am. lame kan??alhamdulillah,saya ok je.berbekalkan novel yg saya beli dr book fair dan game dalam hp, xdela sy bosan n banyak merungut. overall,semua ok. tapi untuk next check-up, saya dinasihatkan untuk pergi ke klinik kesihatan yang lebih dekat dengan tempat tinggal saya sekarang..hehe..xtau pon ade tempat lain yg saye boleh buat pemeriksaan kehamilan ni.

kalo ikot scan, kandungan saya baru 10 minggu. saya sangat tak sabar untuk melepasi trimester pertama supaya saya lebih bertenaga untuk menjalani kehidupan harian.sekarang?saya masih lagi bersemangat, cume saya sangat2 perlu rehat yg cukup. kalo time lunch hour n solat zohor, saya memang harus tidur seketika. kalo tak, mula la malam tu saya meragam2..hehe

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s