SaYa yG BuTa FeSyEn Or………

2minggu lepas,kebanyakan program buat review on 2010.. yang saya tengok, biasela…entertainment mestila lebih..sbb yang lain2 saya bace dalam paper je..

bile tengok pasal entertainment, fesyen artis mesti tak ketinggalan..fesyen2 artis yang IN and yang OUT…yang IN, ade yang cantek n sopan,dan yang lebih ialah sexy..yang peliknye, kebanyakkan yang sopan2 tergolong dlm OUT termasuk Siti Nurhaliza. bagi saya, Siti termasuk dalam kategori yg sentiase berpakaian sopan (tak termasuk bab ‘btudung’), tapi ulasan dari p’analisis fesyen, beliau sangat mengecewakan dlm fesyen..saya rasekan Yuna yang bertudung, pakaiannya skrg agak pelik2 jugak,tp sbb die sgt meminati British-Japanese designer Hana Tajima, mungkin die takkan termasuk dlm kategori OUT.lgpun Hana Tajima sgt ramai peminat dr mane2 sahaja~

Designer dari malaysia….yang IN kebanyakannye mestilah yg short skirt..yang boleh tunjuk kegebuan peha masing2..yang berkemban…yang mmg rasenye xcukup pokok kapas, ulat sutera or etc. lagi kat dunia ni..n bile artis pakai, n kene hentam dengan public,mule la buat muke kesian nak mintak maaf or itu sume silap designer…hello…mintak maaf hanya available utk perkara yang tidak sengaja sahaja..you’ve decided n agree to wear it,itu bukan tak sengaja..itu memang sengaja..samela ngan kes kissing, pakai bikini, or etc…

sedangkan yang cantik harus ditutup..inikan pula yang berparut2,yg nampak selulit, n yg bkn2 la…mestila lebih harus untuk ditutup..kan mengaibkan kalo orang lain tau….

maka betullah,pada satu ketika nanti…dunia akan menghadapi satu kekeliruan dan kecelaruan..perkara yang salah dan menjadi kebiasaan,akan menjadi betul…sedangkan yang benar, akan menjadi satu kesilapan kerana melanggar kebiasaan…sangat menyedihkan…

kalau lah yang sexy itu dikatakan fesyen….saya rase fashion designer tu yang ketandusan idea & ilmu….

okla…tamatlah sesi bebelan saya….saya mcm smkn sakit mata kalo keluar tgk org2 yg pakai seluar pendek mcm seluar kecik yang slalu anak sedara sy pakai…huhu…tak sejuk ke diorg ek???

p/s: mase make up utk majlis saya yang lepas, mak andam tu tanye…nak cantas kening tak??kala tak cantas, nnt tak cantek….sy kate,tak cantek pon xpela….sy ok je~

Advertisements

One thought on “SaYa yG BuTa FeSyEn Or………

  1. AzamHassan berkata:

    saya benci dengan fesyen yang tak sekata..nak pakai berkemban tu lantak lah..pakai je..tapiiii..tolonglah warna muka tu sama dgn warna badan..dah la tak cantik..pastu mekap tebal putih semacam je tp warna badan gelap..

    sungguh menjengkelkan!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s