~sebulan sudah…..~

sebulan lebih sudah saya menjalani kehidupan baru…a wife to my everdearest besfren..alhamdulillah,sumenye selamat… kenduri at both side, vacation, rumah sewa…saya mintak maaf, lama x update..kalo dulu, nk update pon, mesti saya akan selalu menceritakan preparation utk big day saya..macam syok sendiri plak kan…heh..nway,terima kasih especially to my dear family dan saudara mara semua yang membantu, kawan2 yang hadir dan tetamu2 yang memeriahkan suasana..

Pengalaman melalui fasa baru…alhamdulillah, setakat ni semuanya berjalan dengan lancar..dulu sy selalu fikir, kalau hantar sedara mara saya bertandang, selalunye pengantin perempuan akan rase sebak, padahal duduk di rumah mertua mungkin tak lama. sekarang saya faham, perasaan sebenarnye…saya tak tau perasaan orang lain, tapi dalam hati saya, saya terfikir..mampukah saya adapt dengan keluarga baru saya?umur 25 tahun bukanlah muda lagi, tapi mungkin saya tidak sesempurna yang lain..masih seorang pelajar, memasak pun sekali sekala, dan masih banyak kelemahan..alhamdulillah, saya diterima dengan baik oleh keluarga baru. saya tak mahu mengambil masa yang lame, sbb itu kewajipan sy utk adapt dgn family baru..jadi, saya harus menjadi lebih matang sekarang..sbb sy seorang isteri dan seorg menantu=)

kadang2, saya rase macam xpercaya yang saya telah bertukar status..semuanya macam berlaku sekelip mata, walhal perancangan telah dibuat lama.. saya macam tak bersedia, tapi ajaibnya, saya dah laluinye selama sebulan..saya dh rajin masak sekarang..hahaha..mengira belanjawan dapur…dan juga btungkus lumus menyiapkan tesis..walaupon macam xbersedia utk berumahtangga, tapi saya tak menyesal kerana berkahwin awal..ada jugak cakap2, “eh, x abes study lagi..tp dah nak kawen??”..saya terase jugak mcm sy ‘gatal’ sgt…sy segan dgn keadaan tu..jadi, sy hanya jempot beberapa org saje pensyarah yg rapat..terima kasih supervisor sy,officer sebelah bilik sy n classmate sy yg sudi dtg..terharu plak~heh…

Nasihat saya untuk bakal pengantin…selamat membuat preparation..walaupon sekali seumur hidup(kalau boleh…insyaAllah)..jgn membazir wpon kita mampu..yang penting, jadikan ‘wedding dream’ kite, sumthing yang meaningful, memorable dan sume org hepi dtg majlis kita..yang penting, kehidupan kita dalam menempuh fasa baru kehidupan..jgn compare majlis kite dgn org lain, sbb yang penting..kita dan si dia..insyaAllah, semuanya akan jadi lebih indah=)

P/s: Jodoh itu satu rezeki yang telah tertulis..dan akan tiba jua 1 hari nnt..tetapi bahagia juga rezeki…jadi,saya harap semua di sekeliling saya supaya dimurahkan rezeki..=)

Advertisements

4 thoughts on “~sebulan sudah…..~

  1. zuriaf berkata:

    hehe…mesti lepas ni awak akan jadi gemuk…

  2. pnF~ berkata:

    kalo saya gemuk…saya ada reason yg kukuh ye=)

  3. en_me berkata:

    sonoknyerr kawen kanns.. ehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s