i’m back~

saya kembali…ingin aktif kembali berblog..hehe..harap2 mcm tu la…

interview tempohari…mungkin masih blom rezeki saya.mungkin bukan masa yang sesuai n ada tempat yang lebih baik untuk saya..mudah-mudahan..

tesis saya..Alhamdulillah…75% done..tinggal edit2 sket..tambah lagi maklumat yg perlu..reorganize n restructure..n yg paling lemah,formatting process…uhuhuhu

sekarang saya rasakan,terlalu banyak yg perlu saya fikirkan..TESIS, KERJA n KAHWIN..yeaahhh..insyaAllah, saya bakal menamatkan zaman solo saya bulan oktober nnt..saya xsabar nak siapkan tesis sy cepat2, n focus for wedding preparation..sambil2 itu, saya juga mencari kerja jugak..hehe..kadang2 terfikir, boleh x cari kerje after kahwin, sbb nak buat preparation..hihihi

life as a student yang nak kahwin(macam gatal kan…belajar lagi tp nak kawen..hihi), mmg agak mencabar..siang focus on academic, malam n weekend for wedding preparation..honestly, saya tak pernah terfikir nak buat bunga telur n jahit manik baju sendiri..alhamdulillah..tiba masa n ketikanya, Allah kurniakan saya kebolehan n ilham..urusan saya pon banyak dimudahkan..saya tak rase kesempitan walaupon, saving saya memang cukop2 untuk wedding preparation..saya hanya inginkan sebuah majlis yg meaningful..kalo meriah pon,meriah dan penuh makna..kalo sederhana pon, yang penting bermakna jugak..

rasenye, xsalah kan kalo saya share tarikh bersejarah saya…lepas berbincang n berdebat dengan family n en.tunang saya, akhirnye..kami sepakat..9 Oct 2010 for akad nikah, 10 Oct 2010 for reception (bride’s side) n 17 Oct 2010 (groom’s side). n yang paling saya suke, saya share tarikh nikah ngan parent sy..hehe..lepas ni, bleh celebrate anniversary same2=)..3 bulan lagi..mcm xlame je kan nak bertukar status…

disebabkan saya terpilih tarikh yang agak menarik..maka, semua perkara terpaksa saya book awal..book awal supaya boleh buat budget n mjimatkan banyak kos. betul la orang kata, tempah mase bertunang tu, memang sekejap..n bile buat early preparation, banyak perkara yang boleh kita survey especially kos n kualiti..saya harap sgt2 sume yang saya plan n book, sangat2 memuaskan hati on my Big Day~insyaAllah..

And, before sy abeskan entry ni..saya plan nak gi Kota Kinabalu, without travel agent…any tips to share or suggestion??hehe

p/s: kad jemputan saya dah siap tau~hihi..awal kan??xsangke betol..kepada kak lydia,ixora, kak nana,apai n kak niza…thanx for gave me the address..n kpd en.me,yusri, en.ridwanto dan bloggers lain,sudilah kirenye send address kat emel sy(am_aini@yahoo.co.uk)…saya berbesar hati sgt2 nak share hari bersejarah saya dengan sume org~

Advertisements

4 thoughts on “i’m back~

  1. en_me berkata:

    ammvoiii sonoknyerr nak kawenn tewwww..

  2. Amanda Eltiqaz berkata:

    kalau takda aral melintang insyallah dy akan follow azam ke sana. Lepas ni blh la amik tips dr awk kan ^^

  3. !x0r@ berkata:

    saya taktau bila last saya login blog saya.. sedar2 je blog tu dah tak wujud. haha.

    well, tahniah ye cikf sbb bakal tamatkan zaman single. semoga semuanya berjalan lancar nnt. kalau ada rezeki, insyaAllah saya pegi majlis kawin awak nnt. =)

  4. cikf=) berkata:

    en.me :hehe…bkn setakat seronok,mcm2 perasaan pon ade..hehe

    dyana : of course…jempotla dtg ngan azam..hehe..nnt bleh share experience same2=)

    iXora :thanx ixora…insyaAllah..jempotla dtg=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s