~Kau Pergi Jua…~

 

saya memang suke lagu “Kau Pergi Jua..”…last night mase tengok ABPBH ni, berair jugak la mata saya ni, very touching song n emotion…credit to Rabbani, Munif n Nazrey…sedih n sebak rasenye bile kehilangan sahabat atau insan2 tersayang kan…tapi,ada juga yang kata persembahan gabungan kumpulan nasyid ni biase je…saya sarankan, dengar betul2, n amik feel lebih..hehe..xdela..itu kan pendapat masing2..saya memang salute kat Rabbani, Hijjaz, Raihan n nazrey, sbb xbanyak penyanyi yg boleh feeling betul2 ngan lagu..n xramai penyanyi yg boleh menyampaikan emosi kepada audiens…saya kan sentimental orangnye…hehe

nway, ABPBH kali ni, agak menarik..host, performance…baju2 saya xmo komen la kan…huhu…congratz to CT Nurhaliza…i rase, ini appreciation fans die sebelum CT pencen dr ABPBH..hehe…pendapat sy,ABPBH akan tetap menarik wpon ketiadaan Dato’ CT n kes ni xsame mcm die tarik diri mase AJL, sbb ramai sangat artis2 sekarang ni..n ramai sgt yg berbakat~hehe

cerite lainnya…akhirnye sy attend jugak pre-wed course..alhamdulillah..sume ok,sy puas hati sgt..amik kat kampus je,sbb murah..hehe..rm40 je,sape yg xnak kan..hehe..personally,sy rase ini lebih kepada sharing information and knowledge..saya n peserta lain sgt terhibur ngan sume penceramah yg ada…mcm nak pecah perut pon ada…simulation ijab qabul pon ade jgak..hehe…cume bab talak n pembubaran perkahwinan je agak serius..Sabda Rasulullah, “Tiga perkara bersungguhnya adalah sesungguh, dan bergurau juga adalah sungguh iaitu nikah, talak dan ruju”… rasenya, kalo ade yg dh attend kursus ni, insyaAllah lebih jelas la kan…yang rase xmo kahwen lagi (bukan bermaksud ‘lagi’…tambah ‘cwgn’ lain), insyaAllah..boleh je pegi jugak..xde salahnya…ini hanya perkara2 asas, sbb experience still the best teacher…no right or wrong dlm mencorakkan rumahtangga kan..

ramai kawan sy yg nak m’akhiri zaman solo…selamat pengantin baru semua…nnt kite buat family day same2 k..hehe~

Advertisements

4 thoughts on “~Kau Pergi Jua…~

  1. Adry Sabry berkata:

    Aku suka persembahan nasyid semalam tu… simple lagu tu tapi penuh perasaan… tapi aku rasa kalau dorang bawa lagu hijjaz… kau sahabat kau teman… lagi best…

    sama la… kengkawan saya pun dah ramai yang kahwin… huhu

  2. penahatiku83 berkata:

    huhuhu… even tengok dah last2… tp lagu ni memang menyentap hati.. sedey…

  3. amanda berkata:

    saya pun dh pegi pre-wedding course. baru terasa berat lak rasa tanggungjawab kt isteri ek. kalau tak gembira2 je pilih bju pengantin.hihi.

  4. cikf=) berkata:

    adry : itula…tp xpela…lgpon crowd mase tu lebih tau lagu kau pergi jua..hehe..mungkin diorg nk sesuaikan dgn keadaan kot

    penahatiku:hehe..itula..haru kan..

    amanda : tu la..kalo bab2 buat persiapan majlis,mmg excited je..tp kalo fikir yg lebih advance,risau pun ade..huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s