~CaNtEk dI MaTa….~

arini…home suite office again..duduk di rumah,konon2 nak buat keje…hihi..tp sebenarnye,menghilangkan sengal2 badan sebab semalam join program usahawan siswa..jual barang2 komputer + kerepek pisang yg ayah saya buat..hasil keuntungan dalam rm163++ utk jangka mase 2 jam lebih..idea sebenar,nak buat perkara yg lebih teruk dr menjual2 barang2,mcm massage,cuci kereta…tp kami memilih utk have fun n dapatkan pengalaman memandangkan kehendak organizer nak tengok sales barangan yg diorg provide je…ehehe..kalo x,mesti ade yg ternampak kitorg buat massage kat masjid jamek…hahahaha

berehat2 di rumah arini,sambil tengok Oprah Winfrey Show..mmg seronok kan..ehehe…sy rase mungkin episode lame,sbb sy pon kurang mengikuti..sbb saya tengok sebahagian saje dr episode rancangan tersebut,so sy amik je la ape yg saya taun yg menarik hati saya..saya xtau what exactly tajuk die,tapi mereka membincangkan tentang ‘Cantik’..di Brazil,kebanyakan wanita2 di sana akan menghabiskan lebih dr 50% gaji bulanan semata2 utk kecantikan..dan purata berat mereka sekitar 110~125 paun sahaja..menarik kan??sebab utamanya,mereka memang gemar expose body di pantai2 dan bentuk badan yg cantik adalah yg paling utama. dan di Brazil jugalah negara yang paling banyak pusat2 cosmetic surgery(pembedahan plastik..implan..dll)..n yg ke 2 jatuh kepada AS la..

Di Iran…as we know,kalo namanya orang arab,memang sinonim dengan hidung yg mancung…cantek..dan kebanyakkannye masih bertudung dan berpakaian sopan..dalam kecantikan2 yang slalu kita nampak, wanita Iran adalah wanita yang obses dalam pembedahan memancungkan hidung..saya xtau apa yang kurang dengan hidung semulajadi mereka yg memang dh cantek,tapi rata2nya memang xberpuas hati dan merasakan hidung mereka agak besar..owh,kalau mereka ada hidung seperti saya,macamane ek..mancung pun x..pesek ade la kan..ehehe…tapi sy suke hidung saya~hihi..

Buat insan2 Hawa yang bersaiz XL,XXL mahupon XXL,marilah berhijrah ke Africa dan menjadi sebahagian dr Mauritanians..kerena meraka sangat mengkagumi dan meminati wanita2 bersaiz besar. Di sana,mereka akan menghabiskan masa berjam2 hanya untuk makan dan dipaksa makan untuk mendapatkan bentuk badan idaman.istilah diet juga hampir pupus di kalangan kaum mereka..oppss..mungkin istilah itu jugak hampir x wujud di kalangan mereka. Obsesi untuk mendapatkan badan yang gemuk, yang mereka juga fikir,gemuk itu seksi (waahh…),mereka sanggup mengambil dadah dan bhn2 larangan..owh…seksanya untuk mendapatlan bentuk badan mcm tu kan…saya cadangkan,franchise fast food,sila la buka cawangan di sana..gerenti untung berganda2..ehehehe

Last week saya tertengok satu rancangan tv..trend menyambung rambut n bulu mata..owh..xsangka kan..bulu mata pon boleh disambung2..n saya xsangka jugak,yg bertudung pon suka buat activity sambung menyambung ni…erk…

Cantik adalah suatu perkara yang subjective..bile seseorang itu cantik,kurus,putih…orang akan mengatakan mereka insan2 yang Sophisticated,berkeyakinan tinggi..Gelap, berisi,tak cantik…membuat kita berasa rendah diri…hentikan perspektif begitu..sebab setiap orang ada kelebihan n kekurangan tersendiri..bila kita tidak terlalu focus dengan kekurangn diri kita,dan bijak mengambil peluang dengan kelebihan yang kita ada..itu yg terbaik kan…~the thing is…bersyukurla dengan apa yang kita ada..sbb Allah tau apa yang terbaik & tercantik untuk kita semua~hentikan stigma cantek di mata ni…kene tunggu revolusi insan2 yg bersaiz besar, gelap, kurang menarik mendominasi dunia2 front line kot…but for me,beauty must be with brain…cantik tp otak kosong,buat ape kan…

Advertisements

12 thoughts on “~CaNtEk dI MaTa….~

  1. tB berkata:

    tB teringat abang yunus cakap,

    ‘tak cantik tak apa, asal baik ati’,

    salamm,

  2. ahmadyusrie berkata:

    yyup cantik itu sangat subjektif… lain orang, lain citarasa
    cuma selama ni kita dah dipengaruhi persekitaran yg kate kurus/slim=cantik…its all about mind set..
    tp still, i preffer the slim one lah…hehe:)

  3. avataraang berkata:

    beauty on the eye of beholder..hehe..cntk kat org xsame dgn cntk pd org lain..hehe..

  4. zuriaf berkata:

    awak memang pandai jual barangan eh…? haha…

    ermm, cantik itu penting. kalau kawen, nak ngadap gak muka kan..haha

  5. tycoon berkata:

    Cantik zahir + batin = cantik yang hakiki..

  6. AzamHassan berkata:

    sapa2 pun cantik..awk pun catik apa =D

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s