~nothing to update….~

salam tahun baru semua…waaahhh…..mmg dh lame xupdate blog,semenjak kehilangan laptop…haha..alhamdulillah..dh recover kot,punye la lame nak mengubat kesedihan..isk..isk…haha…everythings happen for a reason kan…yang penting,project sy berjalan lancar,n struggle to settle everysingle things..owh…xsabar rasenye…1sem je lagi…

Perancangan 2010….azam saya,saya nak tukar status lagi la…insyaAllah..hehe..dari seorang student kepada insan bekerjaya…dr single ke i’m not single jugak kot…haha…harap dipermudahkan segala urusan n saya dapat kerja cepat2..sangat xdisangka,saya akan berumur 25tahun tahun ini…waaahhh….no longer status teenager..ooppsss….hahaha

cerita lainnya….Hilux ayah mertua kakak saya dicuri di dlm pagar rumahnye sendiri..n i don’t know,why police didn’t come to his house n make some investigation..mungkin tujuan buat report tu utk claim insuran kot,tp wajarkah ia dibiarkan sebegitu saja..saya xtau apa tugas pegawai polis sekarang…ambil report,bertanye tujuan buat report(soalan yg paling sy xsuke…)..n nak cop pengesahan report pon kene bayar RM2 (what for???),kena mintak cop/buat report di kawasan tertentu saja..cop hanya dibuat pada waktu sekian2…honestly,ini bukan perkara yang mesra pelanggan..ini bukan perkara yang membantu rakyat…yg saya paling xsuke,soalan tujuan report dibuat…wajarkah jika seseorang itu ditimpa musibah(kehilangan/mangsa rogol/kemalangan),soalan itu ditanya…cukupkah bila kita kata utk claim insuran..ia terhenti setakat tu….why???kalo 100ribu bilangan pegawai polis ditambah pon,dengan kualiti kerja yang sama…percayalah..ia xdapat membantu apa pun~sorry sangat2 kalo ada yg bekerja sebagai polis…kalo nak kira ketidakpuasan sy terhadap polis ni..mmg baaanyak…makan tak bayar…cuci kereta n pergi mcm tu je…come on la…jgn rosakkan imej polis…saya tau ada yang baik,good job…well done..tapi banyak mana??

cerita lainye…(bertukar mode gumbira)…menjelang umur kengkwn sy 25tahun..maka,ramaila yang bakal mendirikan rumahtangga….semoga selamat semuanya,dikurniakan kesabaran,kesefahaman,keserasian dan kasih sayang hingga akhirnye…Datul Siti dapat hadiah besday,RM40K…waaahhh….kalo sy banyak gile duit…n sampai xdela berkira nilai duit tu,mungkin saya akan berfikir berjuta2 kali nak beli or x benda2 puluh ribu yg dipakai sekali sekala…haha…xpela…rezeki dia la kan…saya ni type kedekut jugak kadang2…huahuahua…

tibe2 rindu plak nak blogging…insyaAllah..i will update bile2 sempat~

selamat tahun baru semua~

Advertisements

8 thoughts on “~nothing to update….~

  1. zuriaf berkata:

    lama betul awak lupakan blog…memang bz nih..haha

  2. cikf=) berkata:

    haha…agakla…busy depan fesbuk..hahaha..awak ada fesbuk ke??

  3. zuriaf berkata:

    haha..masih takde…sila la cuba pengaruhi saya untuk buat…

  4. cikf=) berkata:

    kalo awak rase hensem..macho..cool…n xnak ketinggalan zaman..sila la add sy kat fesbuk…hahaha

  5. buzzybug berkata:

    happy new year…

    banyak ke kes kecurian kat situ? skang ni pencurik makin pandai. huhu…

  6. avataraang berkata:

    1) sabar ye..bila perkara buruk berlaku kita akan berfikir panjang apa hikmah disebaliknya..
    2) Semoga azam di makbulkan dan tertunai..hehehehe
    3) biasa la..kemalasan datang dan pergi..huhuhu 🙂

  7. cikf=) berkata:

    kak BB :owh..ini kes kecurian di tempat yg berlainan…tp merunsingkan kan bile asyik dengar kes kecurian di sane sini..huhu

    BS : yup…betul…semoga kami n kita semua dikurnikan rezeki yg lebih baik dr itu~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s