NaK RaYe….YeeaaaHHHHH~

sedar tak sedar…dh 2 minggu kite berpuase n dah masuk minggu ke 3 pun..waaahh,sungguh cepat mase berlalu..xsampai 2 minggu nak raya plak.mungkin sebab terlalu banyak keje,saya pun rase alangkah indahnye kalo masa panjang sedikit,tapi syawal cepat sedikit..hahaha…

Kuih Raya : xbuat lagi…2minggu lagi nak raye,mcm rase lame lg nak raya..tapi kalo tinggal seminggu lagi nak raye,erk…sempat ke nak buat..nak beli pun,xsempat nak usha kueh2 raye yg sedap..nampak gayenye kene la ‘pau’ sket kuih raye dr umah akak…hehe…selainnye,beli je la kacang2 n kerepek2~

Air : setiap tahun semenjak semua org dh besar, kami sekeluarga hanya membeli kordial..xdela nak beli air oren ke,strawberi ke,coke or pepsi…tapi mase dulu kecik2,memang obses nak beli air yg bermacam2 kaler tu..lebih2 lagi kalo dlu,masih ade lagi air dlm botol2 kecik..n pastu kumpul tutup botol n main tutup botol ngan kengkawan..heheh..

Baju Raye :zaman dulu kecik2,yg xbest..mesti kene pakai baju sedondon,bak boria mcm tu..ye la…dulu semua kecik2, boleh la beli kain yg same je..then,bile dh besar..masing2 ade citarase sendiri..cume 2~3 tahun akhir2 ni je,bile kakak n abg dh keje,baru la nak beli baju same2 lagi..hehe…

Kasut Raya : tahun ni…sy xsempat lg beli kasut raya…huhu….kalo pakai kasut2 yg sedia ada,mesti xde org yg nak kesah kan???heheh

Balik Kampung :mase kat UTM n matrix dlu,itula satu2nye perasaan balik kampung yg pernah saya rasa..hahaha…selebihnye,sy memang duduk di kampung..kampung mak n ayah saya pun bukan jauh sgt..5~7 minit sampai la..haha..sebab itu la mak nak sgt ade seorg menantu n besan dekat2 je kat umah sy ni..saya cakap kat mak,usha2 la anak jiran,mane la tau dapat calon isteri utk abg sy..hehehe

cepat saja kan mase berlalu…tau2 kite sume dh besar..tau2 dh kene bg duit raya…huhuhu…tau2 duit pun kenela kuar sket utk belanje berhari raya..erk…tahun ni,ada perkara best sy nak share sempena hari raya..tapi yg tu,nnt sy update utk lain entry..

2 minggu..pejam celik..pejam n celik lagi…dah raya…berbelanjalah berpada2…tips:jgn usha2 umah sebelah menjelang ari raya, kalo x,nnt ada plak yg rase macam nak tukar itula…inila…hehehe….

p/s:lari dr entry sket…saya terbaca berita pasal ‘hate Malaysia campaign’ dr Indonesia..macam menakutkan kan??actually saya dengar banyak jugak konfrantasi Malaysia – Indonesia dr dlu…isu perebutan tanah jajahan (kalo sy x silap,mase awal2 kemerdekaan), isu minyak (benda ni pun tak dibesar2kan)..n yg latest,isu Tarian???sbb Discovery Channel tersilap bg info??…saya harap kita xkan berperang disebabkan tarian..n yg penting,media2 di sana pun jangan la nak besar2kan cerita..yang paling penting,saya doakan kengkawan sy yg masih di Indonesia selamat dr aktivis2 kempen tersebut…insyaAllah~

Advertisements

10 thoughts on “NaK RaYe….YeeaaaHHHHH~

  1. en_me berkata:

    orang lain yg bertepok tangannn .. kanns

  2. ahmadyusrie berkata:

    slamat berpuasa n happy hunting lailatul-qadr…
    sy msih blom ble bg duit raye lagi…huuhu

  3. cikf=) berkata:

    en.me : mm itu la…

  4. cikf=) berkata:

    yusri :hahaha..sy pun xtau dh bleh bg duit raye ke blum..status: student lgi…hehe

  5. z@ck berkata:

    kuang ajar betul bt kempen hate malaysia..
    sedar diri skit kat Malaysia ni banyak Indon jadi buruh kasar..antar balik Indon br tau..
    ekekekek..

  6. cikf=) berkata:

    zack :hahaha…diorg kate Malaysia pun xkan maju kalo xde buruh2 kasar dr negara diorg..heheh

  7. AzamHassan berkata:

    takpelah..gaduh2 pun dioang puasa dan raya macam kita jugak..tapi kalau ada penjenayah mereka yang suka merompak sana cni kat malaysia, harus tembak aje..nyusahkan orang..

  8. zuriaf berkata:

    er…nak duit raya daripada awak cik pau..jangan kedekut deb=ngan student cam saya nih..haha

  9. PeneRockersJr berkata:

    Azam dh kaya, bleh mintak duit raya banyak2

  10. Khairul Hamdi berkata:

    assamualaikum wr. wb.
    salam kenal mak cik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s