BeRkEsAnKaH????mungkin……~

last week saya jalan2 gi JJ…n baru terperasan design kotak rokok..isk…sangat menakutkan, mengerikan….bg sy yg bukan seorang perokok,mungkin hanya ‘tukang hidu’ asap rokok org yg tak sensitif dgn orang lain…

mase kat U dlu, ada subject agama n ustaz tu kata hukum orang yg hisap rokok ni mcm2…contohnye, kalo die hanya boleh bekerja apabila die mhisap rokok, maka die mmg kene merokok…owh,yg tu saya xnak sentuh..sbb bab yg itu saye mmg kurang arif.

bagi perokok2 yg masih single, zaman gadis2 yg memandang lelaki yg mhisap rokok sebagai seorang yg macho sudah blalu…kebanyakan mereka, mungkin semua jugak kalo boleh mahu seorang soulmate bcirikan lelaki yg bukan perokok.tapi antara GF ngan rokok…owh…mungkin sukar kan????lebih2 lagi kalo kenal rokok terlebih dahulu sebelum gf….owh…

perempuan perokok???yeah…mmg ada…saya xtau ape yg mahu ditonjolkan..mungkin bermula dari sifat ingin mencuba..lepas itu ketagih??mm siape yg tahu kan…tapi memang xdela yg ayu bile perempuan merokok~

merokok juga boleh menyebabkab buta..itu kata2 dari lecturer sy kat matrix yg membuat kawan sy betul2 terkejut…bkesan btul ayat tu..hahahaha

nak seribu daya, xnak seribu dalih..kalo nak berenti merokok, mmg boleh…sekarang ada banyak saluran, ada banyak doktor yg boleh membantu…saya harap dengan kotok2 rokok yg mcm ni akan buat perokok2 semua bfikir beribu2 kali untuk mhisap rokok..yg paling penting, kesian kepada kami yg x mhisap rokok, tp kene ambil risiko apabila berdekatan dgn anda…huhu…

jika anda bukan seorang perokok…syabas…jauhkan diri anda daripada rokok~

Advertisements

8 thoughts on “BeRkEsAnKaH????mungkin……~

  1. zuriaf berkata:

    err…majulah sukan untuk negara..

  2. AzamHassan berkata:

    saya rasa rokok tetap maintain..susah org nak benti kan..letak la gambar apa pun..

    tapi bekas rokok besi sure akan meningkat penjualannya~

  3. buzzybug berkata:

    hmmm… xberkesan kot.

  4. qdetactive berkata:

    Q rasa ada sedikit berkesanla…tapi mungkin untuk yang dah tegar dah takleh buat ape. diorang dah ketagih. orang yang ketagih ni boleh mati kalau tak dapat. (ni real ni sbb kadar nikotin dah tinggi dlm badan). mungkin untuk yang newbie kot boleh…

  5. hairieusoff berkata:

    alhamdulillah…saya tidak merokok..

  6. en_me berkata:

    me tak isap rokok.. me isap mender lain larr fulakkks.. ehehe

  7. cikf=) berkata:

    apai :awak bukan perokok kan????

    azam :hahaha..itu sudah tentu~

    kak BB :tp ade jugak yg mengaku diorg terkesan dgn gambar2 tu…dh kurang sket merokok la~

    Q : yup…btul..sbb tu kalo org tu nak berubah, die kene jumpe Dr jugak~

    HE :owh…bagus la=)

    en_me : hahahah

  8. hardyweb berkata:

    saya perokok tegar…

    tukar kotak lewwww. bosan dengan gambar 18sg ..

    harga rokok dunhill 14 naik seposen..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s