~EaRtH HoUr….~

lets vote n support for The Earth Hour 2009, 28 Mac, 8.30pm~9.30pm…wpun saya sendiri xtau yg saya juga akan menutup semua lampu atau pun menutup terus main switch di rumah selama 1 jam, sekurang2nya saya juga menyokong untuk mengurangkan pemanasan global~mungkin juga saya akan mencadangkan utk mengurangkan sedikit penggunaan tenaga elektrik pada hari2 seterusnya di rumah n juga di mana2 saja memandangkan sikap2 yg tak suke tutup komputer/kipas terutamanya di kampus seperti sylah yg punca utama masalah..huhu…

beberapa media massa seperti hot fm dan rakan2nye juga akan menghentikan siaran selama 1 jam tanda menyokong Earth Hour..kalo la pihak Astro juga melakukan perkara yg sama dengan menunda siaran Akademi Fantasia 7, mungkin ia akan membuat pcinta2 alam semua terharu~hahaha…jangan terlalu skeptikal, jika Earth Hour dilakukan banyak kes2 kebakaran akan berlaku berikutan penggunaan lilin~

1 jam mungkin x bermakna sangat jika dibandingkan dengan kite mengurangkan penggunaan elektrik secara berleluasa dalam kehidupan seharian..jangan membuang sampah merata2, banyakkan berjalan kaki (erkkk…)

mase sekolah dlu, ada 1 lagu english yg sangat popular di sekolah sy….Heal The World~Michael Jackson…

HEAL THE WORLD

spoken:
Think about the generations and to say we want to make it a better
world for our children and our children’s children. So that they know
it’s a better world for them; and think if they can make it a better
place.

There’s a place in your heart
And I know that it is love
And this place could be much
Brighter than tomorrow.
And if you really try
You’ll find there’s no need to cry
In this place you’ll feel
There’s no hurt or sorrow.
There are ways to get there
If you care enough for the living
Make a little space, make a better place.

Chorus:
Heal the world
Make it a better place
For you and for me and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for
You and for me.

If you want to know why
There’s a love that cannot lie
Love is strong
It only cares for joyful giving.
If we try we shall see
In this bliss we cannot feel
Fear or dread
We stop existing and start living
Then it feels that always
Love’s enough for us growing
Make a better world, make a better world.

And the dream we would conceived in
Will reveal a joyful face
And the world we once believed in
Will shine again in grace
Then why do we keep strangling life
Wound this earth, crucify it’s soul
Though it’s plain to see, this world is heavenly
Be God’s glow.

We could fly so high
Let our spirits never die
In my heart I feel
You are all my brothers
Create a world with no fear
Together we’ll cry happy tears
See the nations turn
Their swords into plowshares

We could really get there

If you cared enough for the living

Make a little space to make a better place


Heal the world
Make it a better place
For you and for me and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for
You and for me.

~sayangi bumi kita….~

Advertisements

3 thoughts on “~EaRtH HoUr….~

  1. AzamHassan berkata:

    lampu umah saya sure terpadam..sbb sy berada di umah org len~

    awk dah padam lampu jgn jalan kulu kilir..nanti tersadung meja..^^

  2. tycoon berkata:

    Tingkatkan keselamatan diri anda dlm keadaan gelap2 mcm tu=)

  3. qdetactive berkata:

    maksub kempen ni bukan suruh padam lampu je.
    tapi suruh padamkan lampu yang tidak digunakan.
    tanda kita concern dan tidak membazir.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s