~No RiGhT & WrOnG ~

Saya mengaku, saye bukan safe blogger untuk menulis entry yg akan disenangi oleh ramai orang.dalam kata lainnya, saye memang suke menulis ikut sedap mulut saye saja..hihihi…saya terime semua komen2 anda, yg positive, negative..sbb dalam dunia reality pun mcm tu jugak.jangan takut melontarkan sebarang pendapat n komen mahupun idea, sbb ia akan membantutkan capacity kebolehan kita..

No right & wrong answer..we just think n view from different angles. Itu adalah antara ayat2 yg slalu kite dengar. Cume kita akan lebih menyukai jika pendapat kite disukai. Pedulikan pandangan2 skeptikal orang, tapi dalam pada masa yang sama, kite pertimbangkan setiap pandangan, mungkin ada betulnye, cume kita sahaja yg tak pernah terfikir…

No right n wrong choice…5~6 tahun yg dlu,saya berkonfrantasi dengan ibu saya tentang pilihan kursus di UTM dan juga di matrikulasi. Saye mengandu pada kakak saya, die kata dia tak nak beratkan pada sesiapa, cume kite bertanggungjawablah dengan pilihan kita, sbb keputusan di tgn kita.kadang2 saya xnafikan, pilihan yg saya buat kadangkala kurang tepat,tapi itu mungkin ape yg saya rase sekarang, tapi itukan proses yg mematangkan dlm kite mbuat pilihan??jgn takut mbuat pilihan, kite cume perlu btanggungjwb ape yg kite pilih..

Pendek kata, kenapa kdg2 kite rase takut selain yg wajib kite takutkan, sdgkan no right n wrong answer/choice. Cume kite harus ingat, yg membezakan kita membuat pilihan n jawapan yg betul, adalah knowledge n pengalaman. Bile saya menulis satu entry yg mungkin ada yg rase kurang tepat n anda comment, itu bermakna saya kurang pengalaman n knowledge, tp saya belajar sesuatu dr komen anda~ No Right n Wrong, we just think from different angles~

Advertisements

7 thoughts on “~No RiGhT & WrOnG ~

  1. !x0r@ berkata:

    awak menulis ikut sedap mulut? tapi saya rasa entri awak mostly positif je.. jarang saya tgk awk tulis sesuatu yg negatif. 🙂

  2. Callister berkata:

    hehe…
    sini ada satu tips dari citer thx u for smoking..
    “That’s the beauty of argument, if you argue correctly, you’re never wrong.”

  3. ahmadyusrie berkata:

    pilihan yg salah tu satu pengalaman…
    yea perspektif pemikiran setiap orang berbeza..thats a beautiful thing about life…kalo sume fikir the same x ke bosan tuh

  4. cikf=) berkata:

    iXora : hehe…mungkin awak xperasan..ada beberapa entry kdg2 sy delete…

    Callister : yup…saye setuju tu..hihi~

    yusrie :yup…tp jgn sampai bermasam muke sbb selisih pendapat…sudahla~

  5. tycoon berkata:

    that’s the beauty of life..

  6. adielflitzow berkata:

    awak selalu play safe je…sekali sekala diffrent la sikit…jgan simpan-simpan…hehehe…pendam2 boleh jadi kanser…hahaha…

  7. hairieusoff berkata:

    mmg kita tidak blh memuaskan hati semua pihak..jd cakap sahaja apa yang kamu rasa tetapi dengan cara berhemah..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s