~JaNgAn TiRu aDeGaN iNi….~

image-42

~kepada semua student, terutama Q, Yusrie, iXora, mahupun Mr Ah Fa…jangan tiru adegan ini k…saye juga..huhu…ntah sape la yang xsenonoh tu tido mase study…tapi jam tu macam kenal kan~hehehe

saya ada beberape soalan…

1. Macamane nak suke ngan benda yg kita x suke terutama study???huhu

2. Macamane nak study tanpa ttido???huhu

3. Macamane nak jadi rajin dan bijak??huhu lagi…

4. aaarrggghhhhhh….tension???tidaaakkkkkkkkkk~

Advertisements

12 thoughts on “~JaNgAn TiRu aDeGaN iNi….~

  1. ahmadyusrie berkata:

    hahaha…that’s not me…kalo nk tido just straight away to my bed…x selesa tidur camtu…
    sume soklan tu susah nak dijawab sbb sy pon sedang mencari jawapannya…

  2. cikf=) berkata:

    yusrie :jika dalam bilik, terus landing atas katil….kalo dlm kelas or ofis~mcm ni la gayanye..huhu

  3. !x0r@ berkata:

    Macam kukenal je orang dalam gambar ni.. ahahahaha..

    Hmm, saya jarang tetido camtu dlm kelas. Tapi saya tak tipu la, kadang2 tu ada jugak time yg mengantuk yg amat sangat. Terpaksa la tahan.. tak pun minum air banyak2 time tu. Nk tido cmne kalau lecturer tengah ngajar kat depan. huhu.. sabar je la..

    p.s Semua soalan kat atas saya tak jumpa jawapan dia. tapi no.4 tu mgkn ada jawapan kot. [awak dah baca entri saya kan] ahha.. 😀

  4. cikf=) berkata:

    iXoRa :hahaha…semenjak sambung study,sy xbleh nak tdo dalm kelas..sbb student cume 12 org~pastu saye duk depan plak tu…huhu

  5. mrahfa berkata:

    kikikiki, nak tergelak mrahfa tgk post ni. Kui kui kui, macamana ye…hmmmm…susah nak jawab nih…

    tapi sejak further study ni kan cikf, perasan tak orang sambung masters/phd dalam umur yang agak senior (30-an) lebih cekap/pandai dari kita?

    sebab, deorang lebih matang dalam bidang tersebut. tu yang nampak deorang lebih bijak. bila dah terel, mesti la jadi lebih suka. bila dah suka, jadi la lebih rajin.

    kui kui kui

  6. AzamHassan berkata:

    jawapan :

    1.mntak lecturer awk wat test consist of 90% markah overall hari2..so awk akan stadi dgn penuh pulun stiap ari..

    2.stadi di tgh2 pnas..tgk2 pdang pn ok gak..klu tgh ujan lagi cantik..tdo gak xtau la awk..

    3. actualy soalan awk spatutnya camna nak jadik lebih rajin dan lebih bijak sbb awk dah rajin dan bijak dah..^^

    4. soalan ke tu..? huhu..

    most of all..awk dah mnjawab suma soalan dah sbb awk sndri tulis kat atas : say yes to impossible =)

  7. cikf=) berkata:

    Mr Ah Fa :yeah….sy kene jadi lebih rajin n matang seperti mereka juga….hihihi

    azam :hahahaha…yup, say YES to impossible kan..kalo x buat, mane nak tau~

  8. buzzybug berkata:

    jawapan;
    1) mind set kena tune betul2 utk suka… hehehe… err… apa kata balut buku tu bg lawa… bg nak tengok je buku tu… 😛 sbb dulu saya pun buat camtu gak…

    2) minum kopi then sambil dengar radio. 🙂 (it works for me)

    3) rajin boleh dibentuk, bijak… hmmm… susah skit kot… again, mind set tu penting. 😉

    4) ni soalan ke ayat penyata?

  9. shinja berkata:

    hmm agak susah jgk soalan2 di atas eh. Ianya perlukan kpd semangat yg hebat dalam diri kita ini untuk terus bersemangat dalam menghadapi apa jua rintangan ketika stdy.

    kekuatan itu lahir pada diri sendiri. Cuba banyakkan mencari tips2 belajar dengen berkesan & tidak membosankan di mana2 medium, baik buku2 motivasi, artikel2 di majalah2, rakaman2 di tv & sebagainya.

    Minta pada Tuhan, doakan moga kita dikuatkan semangat stdy ini. Mudahkn segala urusan seharian. Bukan mudah utk kita berjaya dalam hidup kan? hmm apa2 pun, kita cuba juga dengan sedaya upaya, berbekalkan doa, usaha & tawakkal. InsyaAllah taufiq wa najjah. Allah ma’ak

  10. tycoon berkata:

    isk.isk.isk..nie buku yg bace die nie..

  11. cikf=) berkata:

    kak BB :waahhhh…thanx~tp kopi 2 mmg xbleh suit ngan sy…huhu…sakit perut + pening..huhu

    shinja :yeah…insyaAllah…selalu bdoa supaya dipermudahkan sgl urusan~

    soulmate :huhuhu

  12. zuriaf berkata:

    eh, kenapa nama saya takde kat atas tu..saya pun student yang rajin apa..haha..

    ermm, nak tips eh…

    soalan 1 awak tu : jangan suka study. dan jangan benci study. pertengahan je. nanti baru boleh jadi suka.

    soalan 2 : tido puas² sampai awak rasa tak mampu nak tido lagi dah.. kalau tak pus, masa study tu awak guna jari awak bukak kelopak mata tu. jangan tutup². even untuk berkelip pun…haha..

    soalan 3 : rajin itu usaha. bijak itu anugerah. ade faham? haha..

    saoalan 4 : errr….itu soalan kah? haha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s