~MuKa SaMa :aDa JoDoH La Tu……….~

semalam saya n 2 orang kaunselor praktical pergi ke satu talk: Creative Mindset…tapi entry xde kaitan pun pasal talk tu..heheh..

orang kate,kalo muka ada iras2 or lebih kurang same, ada jodoh la tu…xpun, jodoh tu akan berkekalan n bahagia..kak aziah kata (kaunselor praktikal sy), pada zaman dlu,cermin x wujud lagi..maka, mereka xdapat melihat wajah mereka sendiri,dan wajah atau muka yang biase di mata mereka ketika itu, adalah muka jiran tetangga mereka.maka, mereka akan mencari jodoh (mungkin secara kebetulan), yang muka pasangannya seakan sama dengan muka jiran mereka…

pada zaman sekarang, cermin ada di mana2 sahaja, dan yang pastinye semua orang suke melihat muka sendiri..oleh kerana kita familiar dengan muka kita sendiri, dan mungkin juga kita suke dengan wajah kita..maka pasangan pilihan kita, mungkin berwajah yang seakan2 dengan kita..mungkin x same pun,lame2 tu mungkin baru perasan,ada sama di bahagian hidung ke,mata ke, bentuk muka ke,xpun bentuk badan yg cute~

kriteria yg slalu orang cari dalam memilih pasangan ialah: biarlah org tsebut sejuk mata memandang wpun x hensem/cantik…tp mungkin sebenarnya,kite terlebih melihat or duduk depan cermin sambil membelek2 wajah sendiri, dan menjadikan wajah tersebut yg ‘serasi’ di mata kita…

maka, jika pasangan anda (jika pasangan tersebut ada muka yg hampir sama) juga mengatakan muka anda sejuk di mata nya,jadi memang sah lah anda berdua suke tengok muka sendiri di cermin…jika anda perasan pasangan anda cantik,mungkin juga sebenarnya anda perasan diri anda hensem…hahahaha…jika muka pasangan anda seiras dengan muka jiran,mesti anda suka mengintai beramah mesra dengan jiran anda…hahaha..

p/s : jodoh itu ketentuan Allah….xsemestinye muka xsama,anda tiada jodoh, or tak berkekalan~mungkin ada yg begitu secara kebetulan kan….yg penting,hargai pasangan anda~

Advertisements

11 thoughts on “~MuKa SaMa :aDa JoDoH La Tu……….~

  1. zuriaf berkata:

    saya tengok muka awak dengan soulmate awak tu tak sama atau tak seiras pun..hmmm…mungkinkah…. 8)

  2. buzzybug berkata:

    yg selalu saya tengok, bila orang tu dah kawen, mesti ada lah iras2 muka pengantin tu… xpun ada iras2 ngan adik beradik dia…

  3. qdetactive berkata:

    boleh plak gitu. kat tempat Q yang sama muka dengan Q adalah lelaki. adakah…nga…kalau kawen muka sama, abis tu anak pulak muka…???

  4. INFINITY berkata:

    AKu baru macam jatuh suka. Tapi macam tak ada iras aku pun. Huhuh~

  5. AzamHassan berkata:

    kira muka sama tu creative mindset gak ek..? =D

  6. cikf=) berkata:

    apai :itu menandakan kami xsuke tengok cermin n perasan sndiri…hihi

    kakBB :hihi…sy xpernah perasan pun sbnrnye~

    Q :muke same….bkn bmakne,btul2 same..mungkin ade sedikit je kot..mata ke…bentuk muka ke…lgpun bukan tentu bkn same ade jodoh kan~

    Infinity :hahaha…xpe, cari je persamaan yg lain…hobi ke,makanan ke…baru ade yg serasi kan???

    Azam :hahaha…yg tu muqaddimah je..out of topic=)

  7. lydiarayyan berkata:

    oooooooo..itu macam ka?

  8. PM berkata:

    ops mmg ramai yg ckp cam tue..tp kalu muke same2 dgn muke kite..xpyh la pandang cermin dah

    out of topic–> ops separa perempuan xpe kak oii..die xkaco pe..kalau perempuan habis la akak.. jd isu lesbian pulak nnt..skrg perempuan pun xleh nk caya

  9. en_me berkata:

    jommm, gi mancongkammmm.. ihiks

  10. tycoon berkata:

    heh..kalo dua2 creative minded?

  11. cikf=) berkata:

    kak Lydia :hahaha…ye kot~

    PM :hehe…yup..xpayah pandang cermin..tengok je soulmate masing2, tanye cantek or x..hehe..gerenti cantek punye la~

    soulmate :hehehe…nnt bleh decorate umah same2 la kalo mcm tu~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s