~RaBuN IT~

utm1

saya sebenarnye seorang yang rabun IT..hehe..dah banyak kali saye cuba edit gambar kat Adobe Photoshop..tapi sy xtau jugak…huhu..gambar kat atas ni,sy edit satu persatu..xde ape sgt pun sy edit, just bagi terang sket,sbb gambar sebenar die agak gelap,then buat colour balancing…huhu..then,sy hijaukan rumput2 tu,konon2nye rumput2 tu menghijau la..tp sebenarnye mcm nak mati je..muahahaha…

then, saya susun2 gambar tu ikut suke saya…malu nak ckap saya susun gambar ni katne,nampak sgt sy memang rabun IT..huhu..yang penting,akhirnye sy save dlm format JPEG..heh

saya memang jarang nak explore bnd2 IT ni..kalo kengkawan sume perasan,saye xpernah pun buat link ke URL lain (mcm kengkwn slalu buat…klik di sini, di sana dll)..sbb sy mmg xtau…hahaha..sy blaja utk frenster pun amik mase jgak..skrg facebook…tu pun masih terkial2 lagi…owh,sy mmg xtau..kalo korg antar gift,wall to wall comment ke,n ape2 la..sy mmg terkial2 sket..erk…

ok…sempena Chinese New Year, selamat bercuti semua..memandu la ngan berhati2..kepada en.NTK, hepi chinese new year…dpt angpau,igt2la macaroni cheese kat sini…hehehe

Advertisements

15 thoughts on “~RaBuN IT~

  1. kantoi berkata:

    1st…yeahhhhhhhhh!!!!!!!!!!

    Rabun IT tak pe…jgn Rabun hati..kan..kan..kan…
    dah cuti CNY ker…awal nya..jgn lupa buang kulit limau
    ditempat nya…hahahahha

  2. en_me berkata:

    nobody cares my dear.. yg fentingg cik f memang jeliterrr..
    ahaks

  3. affuan berkata:

    jom kawin!! wakaka!!

  4. cicak berkata:

    Gua pun sama arrrr…
    Gua apa benda pun tak tahu .. even computer pun kekadang gua ingat komuter…

    ahak..ahak..ahak..ahak…..

  5. Zen berkata:

    Cicak, tu dah tahap gaban tuh. Haha.

  6. cikf=) berkata:

    kantoi :haha..tahniah2…..yeah,makan limau jgn sampai sakit tekak~

    en_me :hepi CNY en.me…

    affuan :eh…ape tu???hahaha

    cicak :haha…naik komputer g kuala lumpur=)

    Zen :yeah…suria perkasa hitam jgak..hihi

  7. wuqing berkata:

    rabun ok lagi drpd buta terus…
    aku pun lambat gak nak boleh explore benda2 yg ada dlm blog, friendster etc. nih…
    pakai yg basic2 je…

  8. zuriaf berkata:

    terima kasih kepada tukang amek gambar di atas. tanpa beliau, mungkin saudari tidak berjaya mengedit gambar² tersebut..haha

  9. kusu berkata:

    haha..seriusly sokong wuqing..
    rabun ok lagi dari buta terus..
    happy CNY cikf!!
    jemput datang rumah..
    kita main tarian naga..wawawa

  10. alone berkata:

    eh.. boleh tahan gambar2 tu..

    xsusah pun adobe photoshop.. banyakkan trial and error.. hehe 😀

  11. shinja berkata:

    hohohoho…sm la kita wahai cikf oi. Ha klo nk tau, hr2 de cik huda (si blog diarisenja) de tanya sy psl cmne nk buh lagu dlm blog. Aleh2 sy plk smp skrg ni prob..hahahah 😛 .Nk tau tny la beliau cmne citenya…keh2…

  12. lydiarayyan berkata:

    aku masih lai buta IT aku raser….kalau ade exam general knowlegde pasal IT sure tak skor

  13. cikf=) berkata:

    wuqing :hihi…sy igt kene amik kelas dlu la..hihi

    apai :ye en.apai…sekian,terime kaseh..haha

    kusu :haha…kaki sy pendek la nak jadi kaki2 naga yg lain..hahaha

    alone :insyaAllah, sy try len kali kalo btul2 free=)

    shinja :hehe..yea…sy akan selusuri kesah tsebut nnt=)

    kak lydia :erk…sy penah buat test utk interview keje,part IT tu yg sy fail…huhu

  14. !x0r@ berkata:

    Rileks.. saya lagiii la rabun IT. nk print screen pn taktau.. nasib baik ada gak orang yg mau tolong ajar.. 😆

  15. cikf=) berkata:

    ixora :hahaha…samela kite…dlu sy pun xtau camen nak print screen..huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s