~HoNeY @ iStEri SuAmI~

Bile cakap pasal honey…eh bukan..bukan madu yg dijual tepi2 jalan..tp ‘madu’..bermadu..ok..kata lainnya poligami..orang lelaki mesti seronok je kalo dpt borak2 pasal poligami..lagi seronok kalo dapat kad hijau dari wife diorg…

kalo perempuan…kebanyakkannya mesti melenting..saye???saya belum kawen lg..xde maknenye nak bagi lampu hijau..haha..tp sebagai seorg muslim,sy perlu akur..Islam yang membenarkan poligami,tp bersyarat..macam ada dalam 1 ceramah kat TV,tajuk die Isteri Suami..maksudnye,isteri kepada suami..boleh berpoligami,tp bersyarat~

kata mereka (kengkawan lelaki n pegawai saye..)..semua perempuan nak lelaki yang baik,tp lelaki2 yang baik semuanye dah kawen,xpun dah berpunya..yang tinggal semuanye bukan pilihan hati..maka, apela salahnye berkongsi…berkongsi sesuatu yang baik..xkanla nak kawen ngan ‘drug addict’,mat rempit,malas kerja…

kata saye(buat masa ini)…boleh bpoligami..silakan…tapi, bersyarat…kalau rase nak kawen sbb nak tolong org tu,silekan cari ibu2 tunggal yang betul2 perlukan ptolongan…kalo nak kawen ngan anak dara, silekan cari orang yg bukan islam n Islamkan dia..kan lebih baik..kata2 saya buat mase saye yg blum kawen ni la..heh..wpun sy akan menangis 7 hari 7 malam dlu sebelum sign borang…hahaha..

orang kata..Best Woman Win…tapi kalo berakhirnye dengan penceraian yg boleh menggegarkan arasy, kan x elok..saya akui,kaum hawa memang sensitif soal berkongsi..Dr.Fadzilah Kamsah kata, kalo berpoligami itu mengundang ketidakbahagiaan, maka jgn la cari masalah..Seorg penceramah bebas cakap,kalo lelaki tu rase ada keraguan soal adil n tanggungjawab dlm berpoligami,maka pilihla untuk tidak bpoligami..

tapi kalo seorg pun susah nak jaga..susah nak sara..fikir la lelaki..patut ke nak tambah cawangan…nway,xde sape yg nak hidup bermadu…kecuali kes2 terpencil..kalo bleh sy pun xnak…huhu

Advertisements

16 thoughts on “~HoNeY @ iStEri SuAmI~

  1. en_me berkata:

    hurmmm.. soklan dituju untuk me kerr.. ehehe

  2. cikf=) berkata:

    en.me : hehe…ada ura2 nk tambah ke en.me???

  3. pyejal berkata:

    poligami..???
    pe kte polgami dgn kete.. bini ‘tua’ 1st car..
    bini mude ‘si anak dare’..:p
    [the key of hepi marriage is responsibility, passion and to be fair to others..]

  4. kusu berkata:

    haa..baru je bincang pasal menda ni tadi..
    rasanya sorang cukup kut.. 🙂
    ramai-ramai tak terjaga buat apa..
    lagipun sekarang ni nak kawin susah..
    lagi susah pada buat zina..
    kan..

  5. zuriaf berkata:

    apa tujuan awak buat entri ni?? awak nak dipologamikan ke?? haha…

  6. ahmadyusrie berkata:

    waaa bestnye entry nih…boleh mengundang traffic jem…
    4 me, x pnah trpikir nk bukak bebanyak cawangan…
    berat tu tanggungjawab…besok sape nk pikul beban kt mahsyar kalo x adil…
    i’ll be happy with one…mmm, satu pon x de lg..

  7. Amin Ahmad berkata:

    salam. amboi, tetiba dia bercerita pasal hidup bermadu lak, hehe.

    jangan ingat laki suka sangat nak hidup bermadu..pening kepala, haha

  8. cikf=) berkata:

    pyejal :err…kalo sy,xsuke madu yg maintenance lebih tinggi dr saye..heh

    kusu :err….yg tu mmg langsung xnak tanggungjwb..huhu

    apai :hahaha….sy cume bgtau peringatan kat cik abg saya…haha

    yusrie :haha…sy suke jawapan awak=)

  9. tycoon berkata:

    adoi pening kepalo.

  10. lydiarayyan berkata:

    tak boleh! awak hgn nak mengada2!!!

    tiba2 aku emosi~~~kwang kwang kwang

  11. buzzybug berkata:

    saya yang x kawen lagi ni pun akan melenting kalo dengar lelaki nak kawen lagi 1… hahahaha…

  12. cikf=) berkata:

    soulmate :hahaha….

    kak lydia :haha….kdg2 sy pun emosi gak….

    kak BB :haha..kalo dgr bf sy ada gf baru mungkin sy melenting kot….hahaha

  13. !x0r@ berkata:

    topik menarik! haha. berpoligami kalau sebab tertentu,takpe. ni tak, yang nk kawin lagi satu sume nak kawin dgn anak dara. takde plak diorang nk kawin dgn janda or ibu tunggal ke.. hmmm..

  14. qdetactive berkata:

    topik dan jawapan yang menarik dari cikf. hehehe…
    jangan cepat sangat melenting boleh jatuh syahadah kita jika berterusan.

  15. cikf=) berkata:

    IxoRa : hahaha….kalo janda berhias,msti ramai yg naaakk..heh

    Q : hahhaha…menarik ke??sy konon2nye cube bersedia

  16. AzamHassan berkata:

    no komen..sy berpoligami gak nnti..bagi2 cinta dgn bakal isteri dan keje..

    err..leh kira poligami ke tu..?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s