~TiAdE AiR~

kalau anda semua tengok berita, or bace harian metro semalam..ada lori terbang, eksiden…lori minyak lebih tepat rasenye..n sisa2 tumpahannye mengalir ke loji rawatan air gombak yg membekalkan air kepada UIA,UniKL-BMI n sekolah2 berdekatan…huhu..yang harunye,semalam masih ada air,sbb ada lori air dtg..maka,dengan riaknye,sy pun xsimpan air wpun sebaldi..huhu…sekarang,padan muka sy..huhu

arini after 12noon, UniKL dengan simpatinye memberi cuti kepada murid2 mereka..esok pun cuti jgak..mesti budak2 ni seronok,baru stat kuliah x sampai seminggu, dh dpt cuti..hehe..saye pun rase nak balik umah..huhu..tp esok ade kelas kat City Campus,memandangkan yg cuti hanya BMI..huhu

dlu mase sekolah asrama, slalu jugak xde air..kene bangun 4~5 pg cari air..kalo nasib baik, bleh mandi kat sekolah..huhu..kalo tak, dapat la mandi bedak je..heh..yg tu sy xpernah buat k…

antara tiade air n tiade electric..saye pilih untuk berada bersama2 air…tp kalo xde electric kat hutan,sy xksah..kalo xde electric kat umah,merungut jgak..jd sy pilih untuk ada semuanya..tamak kan??haha…hidup ini mesti tamak=)

ok kengkawan…jgn jadi macam sy..xnak simpan air ketika waktu2 kritikal..err x..moralnye, kite mesti bersiap sedia..mcm kite bersiap sedia untuk krisis ekonomi..n the important thing, kalau tak mandi gi keje, jgn bgtau org k..kalo anda naik public transport, plz jgn angkat tangan tinggi..kalo ada org sebelah pengsan,anda harus bertanggungjwb=)

Advertisements

17 thoughts on “~TiAdE AiR~

  1. callister berkata:

    leceh kan kalo xda air???
    sbr ye cikF~~

  2. zuriaf berkata:

    jadi awak dah 3 hari tak mandi la ye…hahaha

  3. KNizam berkata:

    perghhhh takde letrik ok lagi. kalo takde air harus susah giler. hehe 🙂

  4. buzzybug berkata:

    urghh… sangat leceh kalo x ada air… kalo x ada letrik x pe lagi… tapi, kalo x ada letrik time x iron tudung dan mmg x ada tudung yang elok utk dipakai… huwaaa… rasa cam nak nangis gak laa… hehehehe…

  5. ahmadyusrie berkata:

    saye kalo ade air pon kdng2 pgi klas x mndi…sebab bangun lewat…hahaha

  6. tycoon berkata:

    hmm best rasenyer kalo xde air, nt xyah g klas.heh, tp penah alami xde air n elektrik x??

  7. cikf=) berkata:

    callister :yup…leceh..huhu,sy g JJ utk gi toilet n solat..huhu..nasib baik umah xjauh sgt,bleh balik umah=)

    apai :oooiiitt…sy mandila…sy sanggup balik umah untuk mandi k~

    Knizam :yup…betul2…nnt kenela cari batu bersegi2 n debu2 suci..heh~

    kak BB :yup…betul2..sy setuju..xrela org kate sy selekeh..heh

    yusrie :waaahh…pengakuan jujur seorg student lelaki…heh

    soulmate :hehe..ye ke…x igt la…huhu

  8. qdetactive berkata:

    takbleh…dua-dua kena ada. mau gila kalau sehari tak tengok blog sambil minum teh. hahaha…

  9. cicak berkata:

    hahahaha..sah2 tak mandi pepagi nih…
    bucuk-bucuk!!! hahahahahaha…

  10. Adry berkata:

    huhu… sabar jak la… moral of the story… lain kali simpan air… hehehe

  11. cikf=) berkata:

    Q : haha..btul2…setuju~

    cicak :eirp…sy mandi tau~

    Adry :haha..ye…sy setuju tu…

  12. - j o h a r i - berkata:

    kalo dulu masa studi xde air saja terus gi mandi di air terjun
    of coz la mandi utk sehari..tp mmg asyik juga bila ramai yg begitu

  13. lydiarayyan berkata:

    wooo…tak mandi!! hahahahahahaha

  14. en_me berkata:

    pakey deodorant jakks banyak banyak.. uhuhu

  15. !x0r@ berkata:

    haha.. saya pn pilih untuk ade air.susah woo kalau takde air. takde letrik boleh tahan lagi tapi kalau tengah malam takde letrik, tak boleh tahan gak. dah la panas.. nyamuk banyak plak tu. uish, tak sanggup! pendek kata saya nak ada dua2 la. hahhaaaha

  16. cikf=) berkata:

    johari :hahaha…kat sini ada sungai pusu je..hehe

    kak lydia :wwooooaaa….mandi la..huhu..wangi tau~

    en.me :hehe…sy beli minyak wangi banyak2 je..heh

    ixora :yup…btul2..sy setuju..heh

  17. wuqing berkata:

    tengah2 takde air, lecturer aku rilek je nak teruskan jugak presentation pagi jumaat tuh…
    tau la rumah dia ada air…
    nasib baik, pagi jumaat tu air dah start ada balik…
    tapi aku lambat gak gi kelas, hahaha…
    aku dah bangun dah sebenarnya…
    tapi tengah2 memikirkan nak mandi kat mana, aku tertidur balik… 😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s