~uLaT BuKu~

dulu mase kecik2, mesti ada buku sinopsis buku..dan juga pertandingan membaca buku paling banyak..hehe..kecik2 dlu memang rajin membaca buku2 cerita, kalo cuti sekolah, mesti pegi perpustakaan desa.fav buku bacaan saye mase sekolah ialah cerite2 penyiasatan, buku2 abu nawas, n fairy tales…hehehe

bile mengingkat dewasa, adela jgak kenal novel2 cinta macam lagenda budak setan, snow white, n buku2 dr novelis mcm Norhayati Ibraim, Aisya Sofea n ade la beberapa name lg..tp sy suke pinjam je, taraf ekonomi tak cukup nak beli..hihi..Mase matrix, besfren saya hadiah kan satu buku, tajuk dia Maria..tp malangnye ada orang pinjam buku tu n missplace..sedih kan…dah la org bg, then hilang plak..huhu..then saye berkenalan plak dengan buku2 dari Faisal Tehrani..ada la beberapa buku yang saya beli..tp skrg dh kurang sket..erk…

saya mengaku, english saya x brape membanggakan..orang kate kene banyak bace buku english..1st novel english yg saye dapat adalah Harry Potter n Half Blood Prince, dr soulmate sy..tp dsbbkan buku tu tebal sangat dibandingkan dengan minat sy utk mula baca buku english ni, maka sampai sekarang pun x abes bace lagi..huhu..then, die bagi saye pinjam beberapa novel english thriller dari James Patterson..saya rase itulah 1st novel english yg menarik perhatian sy..hahahaha..ok, sampai sekarang sy sendiri ada koleksi novel dr James Patterson, tp setakat ni baru ada 3 la…hehe..setakat ni, die je la novelis english yg dapat menambat hati sy selain buku2 harry potter=)

n saya percaya..buku2 dapat membantu saya tidur malam…hehehe..

selain dari novel2…sy juga penggemar komik..haha..xla fanatik sangat, tp boleh la layan magazines macam utopia, gempak dll..baru2 ni abang sy dapat voucher dari kinokuniya, sbbkan die jauh nun di penang, maka dia bagi je la kat sy…haha..ahad lepas, sy n adik beradik yg lain g KLCC..hasilnye, kami dapat 2 novel, n 3 komik n 1 magazine..haha…semuanye after discount, rm 100.70.. jadi saya hanye membayar rm 0.70 je semuanye dengan voucher bernilai rm100 tu..haha…gembirenye kami..lagipun mase tu besday adik sy, so anggap je la tu hadiah besday die…hihi..

free from kinokuniya~

nway…saya bukan la seorang ulat buku..hanya excited melihat buku2 n buat koleksi buku…hehehe..org kate, letak je buku2 depan mata..n bile2 boring, manela tau tibe2 ada mood nak membaca..hehehe

Advertisements

12 thoughts on “~uLaT BuKu~

  1. en_me berkata:

    good luck on your master study cik f itteww..

  2. buzzybug berkata:

    saya ada komik 8 pagi, aku cinta kamu lagi tu… comel cita tu… hahaha…

  3. cikf=) berkata:

    en.me :yeah en.me…trimas=)

    kak BB :hehe..sy xsempat bace lgi….tp tgk je pun dh tau cumel je crite die~

  4. lydiarayyan berkata:

    tp..kalau buku macam heri potter itu..walaupun ia tebal…tp bila dah start baca tak leh tinggal beb….bersengkang mata gak nak habeskan…

  5. cikf=) berkata:

    kak lydia :hehe..baaaikk…sy akan cube start bace buku hery potter tu…hihi

  6. eclipse berkata:

    eh nadh an. lebih suka baca novel english berbentuk diary.simple n dia guna ayat2 yg kita guna seharian. so dari tu leh blaja skit sonok mcm princess diaries XD

  7. cikf=) berkata:

    eclipse :yeah…sy kalo cari english novel pun, suke cari yg simple language je..yg susunan ayat die xla rapat2, n nampak senang nak bace..plg penting sng nak faham jgak…hehe

  8. diya berkata:

    rajin nya baca buku, cik fauzani die. diya ni makin lama, makin tak minat baca buku. prefer magazines atau comics yang tak banyak perkataan. novel? hell no. ahahaha

  9. cikf=) berkata:

    diya :suke2 je bace..kalo xbleh tido,drpd berangan..baik mbaca kan…hehe..lgpun kalo sorg2 menunggu LRT or komuter,suke jgak kalo dpt pegang buku slain men game dlm hp…heheh

  10. wuqing berkata:

    hahaa, aku pun biasanya beli je dulu buku pelbagai topik…
    lagi2 time ada offer…
    bacanya tgu bl ada mood utk membaca topik2 tertentu…
    takpun bila nak wat rujukan, kira mcm library gak la…
    kira takyah dah la nak cari buku jauh2…
    teringat masa kecik dulu ikut makcik aku gi perpustakaan yg dlm van ke lori ke bas ke hape ntah…

  11. cikf=) berkata:

    wuqing :yup…btul2..lagi2 kalo buku agama..kalo ada yg menarik, beli je…bile2 free bleh baca n buat rujukan=)

  12. shinja berkata:

    Hmm best jgk entry ni,..

    Sy suke beli buku2 yang berkaitan tentang soft skill & motivasi. Dlm koleksi sy, sy de buku dr Amin Idris, Irfan Khairi,..tak lupa juga sy de koleksi majalah PC, Utopia. Dulu sy minat juga baca novel, tapi sekarang ni tidak. Memang best baca pe yg kita minat. Ha sesiapa yang pembaca novel yang tegar, mesti kita dapat lihat yang dorang ni baca punya la khusyuk sgt2.hihihi..

    Apa beza kita membaca buku dgn e-book?

    Owh ye, ada lagi, ada juga orang yang punya koleksi filem. Ha yang itu bagaimana pula ceritanya?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s