~SaYuR-SaYuRaN~

dlu mase kecik2…kalo mase makan, mesti kene paksa makan sayur2an..nanti macam2 la alasan nak bg, pahit la..x sedap la..dah kenyang la..xpun siap dlm poket utk buang..ok, yg last tu sy memang x penah buat..hehehe..bile masuk asrama, lagi la susah nak makan sayur..abg dewan makan yg hebat tu masak sayur sampai lembik je sumenye..overcook~nak mkn pun fikir 2~3 kali..huhu

bile dah besar ni..dah pandai la makan sayur..ulam2…petai???ramai jgak kan x suke..tp sy makan je ngan sambal belacan, xpun sambal petai..sy x kesah pun org yg memandang serong pada sy kerana memakan petai, kan ia boleh membersih darah..busuk???mm pastikan anda mberus gigi n makan gula2 mint byk2 k..hehe

saya tau, wpun dh besar n dah tua, masih ramai lagi org x suka makan sayur2an..or ada org panggil tumbuh2an..erk..jgn terase ek cik abang..heh..makan sayur2an baik untuk kesihatan…kalo nak tau khasiat2nye, sila tanye cekgu biologi n doktor k..heheh..

ok..sy ada gambar sayur2an…mungkin boleh dijadikan inspirasi bg insan2 yg bukan penggemar sayur2an..bg peminat sayur2an, harap anda tidak kelaparan k…skali lagi sy paste gambar2 ni dr email=)kalo x nampak sgt gambar ni dibuat dr sayur2an n buah2an, sile klik gambar2 yg kecik2 kat atas tu k…

1

2

3

4

Advertisements

17 thoughts on “~SaYuR-SaYuRaN~

  1. نورنانا berkata:

    unik eh pic tu.

  2. framestone berkata:

    sama la kite..tp skrg kite lg suke makan sayur-sayuran even pahit cammne sekali pun..nk jdkan ubat

    out of topic–> kalau nk men paintball tp xmau kne tembak, kamu kne cepat2 tembak orang. so dorang sure terkuar dan xsempat nk tembakkamu..betul x..??

  3. cikf=) berkata:

    kak nana :mmg unik…sbb sume tu dibuat dr sayur2,buah2an n biskut2an..hehe

    framestone :yup…sy dh blajar makan peria yg x masak…huhu

  4. lydiarayyan berkata:

    euw…..haku susah nak makan sayur…boleh hilang selera makan kalau nampak sayur…hehheeh….th belajar jugak telan2 sayur…

  5. diya berkata:

    comel nya gambar2 tu! diya sangat suka makan sayur. baik tau makan sayur ni, selain melawaskan, boleh mencantikkan kulit jugak =)

  6. kusu berkata:

    tak dapat bayang semua benda dalam dunia jadi sayur..huhu

  7. haidar berkata:

    sy pun samerlah jan, dah kejer ni rajin giler makan sayur, kalo xde x sah, dulu kecik2x liatkan..hehe

  8. buzzybug berkata:

    wowww… taman buah2an… ehehe… saya hanya makan selected vegetables je…

  9. fieza berkata:

    sy hantu sayur…nyum nyum nyum…

  10. zuriaf berkata:

    patutlah badan awak cam budak skolah je…tak makan sayur eh sejak dulu…hahhaaa

  11. mohdjai berkata:

    Kalau sayur tu tukar pada coklat mesti lagi meriah. huhu

  12. cikf=) berkata:

    kak lydia :best kan kalo sayur dlm bentuk pil je….hehe

    diya :yeah….mesti cantek punye la…hehe…sbb tu sy pakse2 jgak makan sayur..heh

    kusu :hahaha…tp sekeliling kite mmg banyak tumbuh2an kan….hehe

    haidar :haha…tu la…dh besar2 baru suke mkn tumbuh2an

    kak BB :hehe…same la kite…hehehe

    fieza :hahaha…bagus2..teruskan usaha~

    apai :sekarang dh makan la….huhuhu

    mohdjai :hahaha…kalo tukar jd choc, dh abis bumi ni sy makan…hahaha

  13. eclipse berkata:

    perrghh jelik mata tgok sayur mcm nie :K ahah dulu kecik2 pon x suka makan sayour. bila besar entah mcm mana suka sayur plak. lelebih kuah labu. perrghh

  14. aTiQah berkata:

    Saya dah belajar makan sayur sekarang. Tapi tauge tetap tak bleh masuk. HUhu.

  15. wuqing berkata:

    aku paling tak suka tauge dan kacang panjang…
    kalo tukang masak letak taugeh dalam mee atau kacang panjang dalam nasi goreng…
    aku akan asing-asingkan dulu pastu baru makan…
    jenuh tu, lupa nak cakap jgn letak tauge tadi…

  16. AzamHassan berkata:

    lapar pulak tgk makanan2 trsbut..

  17. cikf=) berkata:

    eclipse :hehehe…ajaib kan, tibe2 suke sayur~hehehe

    aTiqah :hehe…sy mkn je ape yg rase best=)

    wuqing :hahaha..btul2…sy x suke cili n sayur hijau dlm nasi goreng sy…jd sy sanggup asing2kan…hehe

    azam :haha…sabar ek…jap lagi bleh makan=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s