~KeSaH MeE & TaUgEy~

Sempena aidiladha yang lalu, mak saye pesan untuk membeli mee dan juga taugey untuk mbuat mee bandung..petang tu memang ade pasar malam, tp sbb hari pun lembab je, kami pun bermalas2an, n lewat pergi ke pasar malam tersebut..

setibanya kami di sana, sempat la kami membeli barang2 yang lain mcm sayur2an..mm daun sup nak buat sup tulang dah xde…mee n tauge langsung xnampak..aisey…mcamane ni, bahan utama untuk membuat mee bandung xde…

saya n adik saye pun lalu lalang la kat kedai menjual makanan..jalan2 then usha2 gerai mee goreng..n jalan2 lagi..then patah balik kat depan gerai mee goreng tu..gerai tu je yang masih banyak lagi barang mentah..errkk…macamane nak cakap ngan abang mee goreng tu??huhu

“err…bang, boleh tak saya nak beli mee yang tak masak lagi tu..err ngan taugeh skali..huhu”

“ok…” selepas die berbincang ngan akak yg ada dalam van tu…”nak beli brape??”

“mm 3 bungkus…ngan taugeh skali ek..”

“ok…semuanye rm4 je..”

owh…dalam hati saye, murahnye abang ni jual mee..slalunye sy beli mahal je..hihi..saya xtau la saye mmg jenis xtau malu or ape..tapi yang penting dapat..hehe…org kate,kalo malu, tak dapat..haha..

mungkin saye je kot pembeli barang2 basah kat kedai die..heh..ntah2 lepas saye pergi je dr gerai die, die bantai gelak kat sy..haha..xkesah la, janji mase raye tu kami dpt makan dgn bestnye=)

Advertisements

16 thoughts on “~KeSaH MeE & TaUgEy~

  1. pyejal berkata:

    umur semakin meningkat, sudh masanya belajr mmbeli brg2 di pasar..
    oh umur..

  2. cikf=) berkata:

    pyejal :haha..yeah…btul tu…lagi best bile dh tau mahal or murah barang2 skrg sbb sume dh bayar gune duit sndr…huhu

  3. fiza berkata:

    huhuhu… sgt berani ini gadis πŸ™‚

  4. aLaNg berkata:

    alang leh bayang cmne situasi tuh..heheh

  5. buzzybug berkata:

    errr… kat shopping complex kan banyak. hehhe… i mean, supermarket kat shopping complex… πŸ˜›

  6. cikf=) berkata:

    fiza :hehe…ye ke???hehe=)

    alang :haha…alang gelakkan sy la tu….heh

    kak BB :err…sy duk kampung la kak..kedai2 runcit ade la..hypermarket xde,kalo ade pun jauh…huhu

  7. wuqing berkata:

    hahaa…aku igtkan kau nak order terus je mee bandung kat brader tu…pastu balik rumah cakap, “mak, kita takyah susah2 buat mee bandung…ni haa, ada yg dah siap.”

  8. diya berkata:

    abang tu pikir positif agaknya… tu yg die bg murah. huhu

  9. zuriaf berkata:

    awakkk?? awak membeli barang dapur?? hahaha…

    itu tandanya dah semakin hampir ke alam perkahwinan… πŸ˜€

  10. cikf=) berkata:

    wuqing :haha…best jgak idea tu….

    diya :hehe..mungkin jgak die kesian kat sy…hehe

    apai :oit….sy mmg dh pandai membeli barang dapur sjak dlu lagi k~

  11. Mohd Azlan berkata:

    jan..lain kali kalo nak beli teh ais..ko beli je serbuk teh ..air panas ngan ais..kt kedai mamak…buat sendiri haha

  12. framestone berkata:

    out of topic–> len orang lain caranya… bg saya.. aku mmg prefer pakai kad.. kalau pakai cash takut duit tue hilang ke mana pun saya xtau..terutame duit sen2 nie… walau pun sen2..kalau kumpul leh byk gak yang hilang dalam satu tahun he….23x

  13. eclipse berkata:

    mana de org beli kat gerao makanan oh. org tu pon x reti nak jual bapa LOL

  14. cikf=) berkata:

    Lan :haha…kalo macam tu aku nak beli kentang kat McD,pastu goreng kat umah…bleh??heh

    framestone :yup…sy suke cash..kalo duit2 syiling tu, letak trus kat tabung…heh

    eclipse :hehe..sy la tu orgnye..

  15. kusu berkata:

    dia tergoda dengan cikf kut..
    sebab tu jual murah..
    cikf pulak..jangan jual mahal yea..hee

  16. cikf=) berkata:

    kusu :hahaha….xmo la..segan ngan abg jual mee tu..hahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s