~NaSiB BaDaN~

Hari ni tibe2 tergerak hati nak buka email yg byk dlm mailbox sy..saya terbaca 1 email dari ex-schoolmate saya, sy xtau la sape yg cipta benda ni…tajuk email tu,”Ape jadi kalau Lelaki Tak Hensem..”..n ada benda yg sy xtau nak kate ape,tp btajuk,Apa Boleh Buat Dah Nasib Badan…saya baca n gelak2 je,ada rase sengal jgak sket..n akhirnye, sy rase kurang aj*r je org yg buat ni…mungkin ada jgak di kalangan anda sume yg pernah dpt email ni..
tp saya rase sekarang ni, perempuan xdela memilih sangat..hensem tak bermakne semuanya baik2 saja..sbb perempuan tak memilih sangat aspek physical ni..masing2 punya citarase la kan..tp perempuan xla ada persepsi yang buruk kepada jejaka2 yg kurang kacak..tapi kalo ada jgak yang fikir macam yg kat bawah ni, boleh tak saya katekan die seorang yang bersikap tertutup n mungkin perasan lawa…hahaha…mungkin jgak die ingin membalas dendam kepada lelaki yang pernah mengutuk2 dirinya…
kalo la yg buat benda ni seorang perempuan,tak mustahil ada jgak satu persepsi untuk perempuan kan…saye mintak maaf la kalo ade penulis asal benda ni terbaca entry sy ni..mungkin die buat pun untuk suka2 je…huhu..tak dinafikan sume org suke cantek n lawa2…yang penting,bersyukurla apa yang kita ada, sebab Allah jadikan kita ada kelebihan n kekurangan masing2..kalo cantek2 n hensem2, beauty must be with brain…kalo x cantek pun,kene bijak jgak kan…tapi, inilah dia persepsi kehidupan..
walaumacamane pun keadaan kita, carilah bakat terpendam dalam diri kita….sbb kite dilahirkan sbg insan yg unik~cuma saya x suke kalo seseorang tu xbleh pergi ‘jauh’ sbb die kurang cantik or kurang hensem, sbb die kurang upaya tp die seorg yg bijak, sbb hidupnye serba kekurangan…dalam dunia sekarang, ada banyak alternatif, cume kita harus rajin~
~APA BOLEH BUAT DAH NASIB BADAN~
kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler…
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat…
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya).. .

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi.. .

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….


p/s:saya perasan wordpress dh tukar design dalaman die…cun n smart gitu=)

Advertisements

13 thoughts on “~NaSiB BaDaN~

  1. wuqing berkata:

    hohoo, ada jugak versi lelaki handsome rupanya…
    sebelum ni baca versi perempuan lawa je…
    pernah baca x?…

    Kalau perempuan lawa pendiam
    Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman…
    kalau perempuan tak lawa pendiam
    Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul…

    kalau perempuan lawa berbuat jahat
    Lelaki akan kata: musti ada krisis dalaman ini…kasihan
    kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
    Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak huduh…

    kalau perempuan lawa menolong Lelaki yang diganggu
    Lelaki akan cakap: heroin sejati…!
    kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
    Lelaki akan kata: taktik nak ngorat lah tu…

    kalau perempuan lawa dapat Lelaki handsome
    Lelaki akan kata: ok juga la….
    kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki handsome
    Lelaki akan kata: kasihan..mesti kena bomoh lelaki itu!

    kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
    Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu….
    kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
    Lelaki akan kata:…patut pun kena reject…

    kalau perempuan lawa penyayang binatang
    Lelaki akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
    kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
    Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

    kalau perempuan lawa bawa BMW
    Lelaki akan cakap: entah dato’ mana bela ini….
    kalau perempuan tak lawa bawa BMW
    Lelaki akan cakap: musti anak orang kaya ini…..

    kalau perempuan lawa tak mahu bergambar
    Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
    kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar
    Lelaki akan kata: sedar pun diri…

    kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
    Lelaki akan cakap: caring sungguh….
    kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
    Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring lah tu….

    kalau perempuan lawa bersedih hati
    Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever
    kalau perempuan tak lawa bersedih hati
    Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2…

    kalau perempuan lawa masak
    Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak tu…
    kalau perempuan tak lawa masak
    Lelaki akan cakap: entah sedap ke tak????

    kalau perempuan lawa main2 miss call
    Lelaki akan kata: tak mengapa…
    kalau perempuan tak lawa main2 miss call
    Lelaki akan cakap: anda ni tak ada kerja lain ke… sibuk ni tau..

    kalau perempuan lawa hantar2 email
    Lelaki akan kata: sukenya….
    kalau perempuan tak lawa hantar2 email
    Lelaki akan cakap: balik2 email dia…boring betul

    kesimpulannya, baik lelaki atau perempuan…
    mungkin ada yg pernah cakap (dalam hati) macam tu…
    tp x semua la…

  2. diya berkata:

    owh. diya penah baca nukilan lelaki hensem tak hensem ni. huhu. tapi, not sure melalui email atau terbaca kat mana2.

    btw, perempuan skrg tak kisah sgt dh yg hensem ke tak tu. yg penting, sng nak faham kita dan ambil berat. rsnya dua ni yg biasa pempuan nak. lagipun, klw dpt yg hensem2 pun, hidup tak tenang jgk. yelah, for sure yg hensem tu rmi peminat kan. 😛

    p/s-owh. ternganga2 jgk diya bila bukak dashboard td. huhu.

  3. zuriaf berkata:

    untuk pengetahuan awak, saya ni dalam kategori lelaki hensem..atau lebih tepat lagi KACAK.. hehe 😀

  4. cikf=) berkata:

    wuqing :hehe…cari2 jgak email pasal perempuan ni..nway,thanx paste kan kat sini=)

    diya :yup…btul2…setuju tu..heh

    apai :hahaha…sy setuju je la..amik atie awak~

  5. en_me berkata:

    hensem gittewww..
    salam ariraya aidiladha wat cekgu f ittewww..
    salammmz

  6. cikf=) berkata:

    en_me :yeah…slamat arie raye jgak en_me~

  7. kusu berkata:

    penah dengar ni dalam radio..
    baik lelaki mahupun perempuan..2-2 ada version tersendiri..hehe

  8. Kipp berkata:

    Kalau versi PONDAN atau MAK NYAH tak de ker? haha

  9. cikf=) berkata:

    kusu :owh…yg ni baru 1st time dengar…hihi

  10. buzzybug berkata:

    penah baca gak… sama je utk lelaki & perempuan…
    tp, kalo judge berdasarkan rupa je mmg camni laa jadinya…

  11. framestone berkata:

    xleh nk cakap jugak..sebab dah selalu nmpk kat depan mate kes2 cam nie… (tapi zsemua la) tue yg kite jumpe or terdengar bunga perbualan dorg (pasg telinga)

  12. cikf=) berkata:

    kak niza :yup…btul tu..sy setuju=)

    framestone :kdg2 kite pun xsdar n tercakap jgak kan…huhu

    Kipp :hehe…yg tu xde lagik la~xjumpe

  13. nuurIslam berkata:

    kdg2 apa yg kita kutuk.itulah yg akan jd tmn hidup..huhu..pnh ustazah sy kata,setiap kejadian Allah adalah cantik..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s