~MaRi BeRmALaS2aN~

akhir2 ni saya sangat malas..malas nak membace n membuat kerja2..tanpa diketahui mengapa, minggu ni memang rase mcm nak demam..padahal, ini dh masuk minggu ke3 saye asyik batuk2..lambat sungguh virus tu btindak,mngkin jugak antibodi sy agak kuat, tp xdpt btahan pada minggu ini..huhu..tp xpe,mngkin dgn bantuan beberapa biji panadol, sumenye akan btambah ok~

beberapa tahun yg lalu, saya ada terbaca satu artikel…sape kate sikap malas adalah sikap yang buruk??sebenarnye ia adalah sikap yg sangat baik..hehe..oleh kerana sikap malas untuk pergi berulang alik ke pasar setiap hari, peti sejuk telah dicipta..same juga dgn konsep terciptanye barang2 yang lain seperti remote control tv, mesin basuh, blender, rice cooker dan banyak lagi.oleh kerana sifat malas ni la yg memotivasikan pencipta2 untuk mcipta baaaanyak lagi barang2 yg ada seperti sekarang=)

Malas untuk menangguh2 kerja juga perkara yg sangat baik..bile kite buat kerja dgn cepat, makin banyak benda yang kita akan blaja, n makin banyak benda yang akan kita dapat..malas nak fikir benda yg bukan2…ni pun ok jgak, sbb perkara ini akan merangsang kita untuk fikir bnd yg penting2 je..jgn sebuk2 hal org lain lebih2, setakat bertanye kabar n beramah mesra kan elok..jgn jd kera sumbang yg sombong sudah la…

pendek kata, jgn jd malas mcm sy..tp jadila malas yg mbawa kepada bnd2 positive k..malas mbuat keje akan menyusahkan diri..maka, jadila malas sbb xnak bsusah2 di kemudian ari k…ini adalah ayat motivasi utk sy jga…hehe..mari bermalas2an~

Advertisements

10 thoughts on “~MaRi BeRmALaS2aN~

  1. buzzybug berkata:

    hihi… it depends on cara kita tafsirkan malas itu… hahaha…

  2. cikf=) berkata:

    kak BB :yup…btul2….jadikan ia +ve=)

    apai :mane ada…awak la…huhu

  3. en_me berkata:

    cekgu f, jommm bermalasan di warong nasi ayam mancongkaamm ittewww..

  4. cikf=) berkata:

    en_me :hehe…anytime en_me~

  5. diya berkata:

    owh. abg diya ada ckp, sikap mls ni perlu ada skali skala. sbb ia akan buatkan kita ada keinginan utk menjadi rajin 😀

  6. cikf=) berkata:

    diya :yup….macam menangis…kdg2 kene menangis baru kita tau menghargai saat2 gumbira=)

  7. eclipse berkata:

    kalau x malas, kereta pon x kan dicipta, x yah lah pancit tayar kereta tu XD

  8. kusu berkata:

    malas?
    teringat cerita wall e..
    hehe..dunia terlampau maju sampai manusia malas buat kerja..semua jadi gemuk..

    sy skarang dalam mod malas..
    baru habis exam dan tgh cuti sem..hee

  9. cikf=) berkata:

    eclipse :yeah…btul2…sbb kite malas nak jalan kaki=)

    kusu :selamat bmalas2an~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s