~F.O.C~

bila cakap pasal FOC aka Free of Charge, rasenye ramai yang suka…cume ‘kahwen free’ je org tak nak..hehe..alkisahnye hari ini saya pergi ke majlis perkahwinan adik angkat saya di Pulau Indah..yeah, saya memag sudah lame tidak ketemu dengan dia, hanya berhubung di frenster n telefon je.tapi apakan daya, dalam perjalanan, baru saya teringat yang sy terlupa untuk membawa kamera..alahai..

tapi xpela, sbb hajat asalnye memang untuk mhadiri majlis perkahwinan tu..mmg agak ramai kawan2 die yg dtg,mm juniors sy la tu..masing2 dah lain,masing2 ada kehidupan sndr,tp diorg tetap ‘nakal’ mcm dlu…kalo kawen awal2, mesti best sbb ramai kengkawan yg dtg..kalo sy kawen nnt, sy akan pakse kengkawan sy dtg bw hadiah..hahaha..oleh kerana lame sgt menunggu pengantin make-up, n hari juga agak panas, siap je pengantin, sy n ‘kawan’ sy meminta diri dlu..sbb ada lagi satu tempat penting yg kami ingin pegi..hihi

seorang besfren sy yg bsame2 sy waktu sekolah menengah n matrix telah bekerja di kedai ‘ayam panggang’ di Jusco Bukit Tinggi,Klang.owh,mmg kebetulan dekat ngan umah junior sy tu.so, sy berjanji untuk singgah di kedainye.die memang slalu ajak sy dtg ke situ, cume sy saje yg kurang bkesempatan n kurang arif jalan2 di klang.hari ini, akhirnye saya sampai jugak di kedainya..

waktu kami sampai, kelihatan dia memang sgt sibuk, orang pun ramai beratur untuk masuk ke situ..dgn kuasa telepati sy,akhirnye die perasan jgak kehadiran kami..kami pesan makanan seperti biase, dan sempat berborak sebentar saje dgn besfren sy tu, sbb die mmg busy..

abes je makan, saya tanye waiter kat situ..”err…syafik tengah break ke?”..”oohh…xla, die dah abes shift..”..owh, saya ingat xsempat nak ucapkan selamat tinggal kat die n berhasrat n kirim je sms yg kami mahu beredar..rupe2nye, die dh antar sms dlu, “jan..no need to pay k..bla..bla..bla….”..OMG, saya x sangka plak dia dah settlekan makanan kitorang..erk…sy ingat die cume nak bagi diskaun je, mane tau die nak bagi free makan kat kedai ayam panggang Kenny Rogers tu..erk…

tapi, sape yang x suke FOC kan???hehe..patutla saya makan dengan bselera sekali..hahaha..sampai licin pinggan sy..saya ckap ngan soulmate sy, gf besfren sy tu manager kat KFC depan tu…owh, nasib baik kitorng x kenal, kalo x, bleh makan ayam goreng free plak..hehe…nway syafik, thanx a lot k..kami dtg cume nak melariskan n menjenguk ko je…hihi..lain kali kami dtg lg k..hahah

hehe…sape2 yang ade kengkawan keje kat fast food, especially manager..let me know k..hehe..sy nak berkawan rapat ngan mereka…hahaha..sape x suke FOC??angkat tangan…haha…

Advertisements

17 thoughts on “~F.O.C~

  1. fiza berkata:

    wah…sangat best…hehehe

  2. cikf=) berkata:

    kak fiza :hehe…mmg best=)

  3. zuriaf berkata:

    awak makan la ayam goreng satu lori pun, badan awak tak naik² gak…macam dak skolah rendah je jugak…hahahah…

    tapi…..besfren awak ni sumer nya laki eh…

  4. cikf=) berkata:

    zuriaf :ces….mane ada…sy ade ramai lg besfren la…huhu

  5. buzzybug berkata:

    best2… foc mmg best… lagi bab2 makan nie… 😛

  6. eclipse berkata:

    ambik kesempatan nie

  7. cikf=) berkata:

    kak BB :hihi…mmg best sgt2…hihi

    eclipse :hihi..skali skala…org dh offer kans…hihi

  8. framestone berkata:

    oh katekan tidak untuk dipaksa bg hadiah buat kamu…(eh bile kamu nk khwin ek)

    out of topic–> eh tahu ke pasal tanjung piai tue..pernah g ek

  9. tycoon berkata:

    F.O.C~ Forget Or Catch it, which one is better? heh

  10. alone berkata:

    wargh. sapa xsuka benda free.

    *angakt tangan*

  11. cikf=) berkata:

    framestone :hehe..bile dh sampai masenye…mm tanjung piai tu kan kat jhr je=)

    soulmate : both…hehehe

    alone :hehe…sy xmo angkat tgn~

  12. framestone berkata:

    dh de calonnye ke nie he…23x

    out of topic–> oh pernah dok kat johor ek..kite baru la nie nk jinak2 dgn johor tue

  13. framestone berkata:

    out of topic–>
    UNITAR aje… saya nk naik pun susah…tp berkat dok depan komp dan makan secukupnya…jgn kate 20kg..200kg pun leh he…23x

  14. framestone berkata:

    out of topic juga–> ixora..?? xkenal la pula… xpe buli la kalau berani.. xtakut pun riso kamu je dibuli balik… sebab kite nie xsuke diperlekehkan dan diperkota katik kan… (orang paling bahaya secara senyap dalam u katekan) he…23x

  15. en_me berkata:

    saper kater takdok oghang nak ‘kahwen free’ one uooolssss.. very derrr

  16. kusu berkata:

    sape la yang tak suke FOC tu..
    semua org suka kut..hee
    the fact is barang percuma tak semestinya baik =)

  17. cikf=) berkata:

    framestone :haha..ye la tu..sy pcaya…haha

    en_me :haha…kalo kene tangkap kan malu…tp ade jgak kan…huhu

    kusu :heh…yg tu mmg kene terime la…tp brg free yg sy dpt tu mmg best=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s