ImPiaNkU JaDi…..

kalau sesiapa yang pernah tengok filem Cuci, arahan Hans Isaac, mesti ingat bebelan Aflin Shauki pasal impian..secara sedar or tak, sebenarnye dalam hidup kita ini, kita banyak bermimpi..sebab kita takkan terlepas dari sebut perkataan ‘kalau..’..mm..kalau la kita jadi macam…kalau la aku ada duit banyak tu…kalau la dia ada peluang…kalau la family aku dapat…mm btul x??

saya xtau apa beza mimpi n impian..yg pasti, ketika itu, perkara yg kita impikan or mimpikan tak terjadi kan??tapi, bile ada sesuatu tjadi, tbe2 kita rase kite pernah alami, mungkin benda tu kita pernah mimpikan..cume kita terlupa.yeah…kite memang slalu lupa apa yang kita mimpikan, tp kalo mimpi tu kita suke, sepanjang minggu pun kita mampu ingat..haha..kalo kita tibe2 mimpi orang yg dh lame kite tak jumpa,mungkin kita rindukan die, xpun org tu rindukan kita..haha..perasan je..

ada beberapa perkara yang pernah sy impikan or saya saje2 je fikirkan, betul2 terjadi..beberapa ketika dlu, sy memang teringin nak amik MUET skali lagi, sje je nak tgk improvement english sy, sbb dlu sy sgt teruk dikritik dgn bahasa itu..n saye pun pernah terfikir utk pergi ke suatu tempat..baru2 ini, ada peluang utk itu wpun cume utk bbrp bulan, n saye kene amik English test lg, tp bukan MUET..sy terfikir seketika, sy mmg pernah fikirkan tentang itu..

sblm abes study kat UTM dlu, sy pun pernah terfikir…setelah banyak menyumbang n melibatkan diri ngan aktiviti social kampus, saya naaakk sangat terlibat dlm satu aktiviti akademik..tapi saya xla bijak sgt..akhirnye, saya dpt peluang untuk participate satu exhibition department fakulti saya wpun bnd tu kecik je..hihi..yg penting, bnd tu dh jadi kenyataan=)gumbira n senang hati rasenye…hihi

banyak benda jgak sy fikirkan, tp bnd tu benar2 terjadi..ape yg sy fikirkan kdg2 bkn elok sgt..tp tu la kan..sbb tu sy rase, kite kene berfikiran positif slalu n bercakap perkara yg baik2..sbb kata2 itu doa..

tapi jgn samakan impian ngan angan2..wpun sy rase caranye mungkin sama..cume kalo kita ada impian, kita akan cube fikir macamane nak dptkan..tapi dlm fikiran sy yg dlu2, sy cume terfikir..tibe2 peluang itu dtg..jd, fikir la perkara yg baik2, supaya kite akan dpt bnd yg baik2 saje..tapi elok juga fikir bnd2 yg negatif sedikit, supaya kalo ia benar2 terjadi, kita pernah terfikir macamane nak handle perkara tersebut…

just imagine, kalo kite naaaak sangat sesuatu benda, tibe2 kita dpt..mesti speechless..hehe..kawan sy cakap, wpun kita xtau impian tu bile akan jd kenyataan, tapi kalo kita niatkan untuk perkara tu..insyaAllah ada jalannya..ingat, impian bukan angan2…haha..sy x igt ape quote yg sgt popular mase filem Soal Hati dlu..tp kala ada sesiape igt, boleh comment k~

slamat bermimpi di hujung minggu semua=)

Advertisements

13 thoughts on “ImPiaNkU JaDi…..

  1. etomyam berkata:

    MUET, we all kena paksa ambik MUEt tgh tahun dulu hu hu, nasib baik pass, x der le malu sangat….Afdlin dah ada cite baru…..los dan faun ,jom nonton

  2. cikf=) berkata:

    yeah…i’ll watch this…hihi

  3. cikf=) berkata:

    MUET tu sy mmg pass…tp dlu sy xpandai…skrg pun x jgak, tp mngkin bleh improve jgak..huhu

  4. callister berkata:

    hehe~~setuju 2..
    kena pasang impian, barulah leh jadi kenyataan..
    kalo impi pun x, mcm mn nak dpt..

  5. budak kampung berkata:

    “tanpa keberanian, mimpi tak kan jadi kenyataan!”
    teka cerita apa?..hehe

  6. cikf=) berkata:

    callister :haha….kalo x impi, maknenye tbe2 je dpt…hehe

    pyejal :haha…baru igt..Soal Hati…

  7. en_me berkata:

    “macam kita berangan masuk peraduan nak dapat kereta proton, tapi dapat kereta mercedes benz s-class” gittewww kerrr.. ammvoiii

  8. eclipse berkata:

    you create your own reality… dengan Izin Allah

  9. cikf=) berkata:

    en_me :hahaha…mcm tu la…

    eclipse :yup…insyaAllah

  10. zuriaf berkata:

    awak punya muet brapa?

  11. diya berkata:

    owh. filem cuci tu byk pengajaran. cuma org lebih nampak lawak-nya dari pengajaran dia. ๐Ÿ™‚

  12. cikf=) berkata:

    zuriaf :haha…bandpass filter je…

    diya :yup…btul2..kdg2 filem or cerita yg org kutuk2 kate teruk n x senonoh..tp tu la die kehidupan sbnr kan….

  13. aTiQah berkata:

    Setiap kejayaan bermula dari angan2. Oh. Bukan angan2 mat jenin. ๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s