DeDiKaSi~

Dalam Kamus Dewan Bahasa & Pustaka, dedikasi mempunyai dua maksud. yang pertama : pengabdian diri,masa dll kepada sesuatu tujuan tertentu (kerjaya dll), yg kedua :inskripsi atau pengumuman yg ditambah pd awal buku, gubahan muzik, dll yg ditujukan kpd seseorang atau sesuatu..Dedikasi dlm entry saya ini, lebih merujuk kepada maksud yg ke2..dedikasi kepada….

kalo sy bosan memandu, sy memang suka mendengar radio sambil menyanyi..menyanyi kerana tensen akibat kesakan lalu lintas..owh, ckap pasal radio, saye mmg suke gandingan DJ baru Hot fm,Kieran n AG as Jawa Ranges..diorg mmg sempoi n cool..owh,berbalik semula kepada Dedikasi yg saya maksudkan..mm kalo dlm radio, or nak raye..mesti ade ruangan dedikasi ini..”saya dedikasikan/tujukan lagu ini kepada…..”owh,bestnye kalo ade orang dedikasikan satu or beberapa lagu untuk kita…hahaha..saya memang suke mendedikasikan lagu kepada kawan2 termasuk soulmate sy..lagu mengikut tema semasa k,mcm yg pernah sy tulis bkaitan lagu tema..hehe..tp sy xpernah mbuat dedikasi secara terbuka dlm radio or TV walau majalah sekalipun..cukupla orang yg saya tujukan tersebut tau…hihi

Dalam kebanyakan buku, tak kirela buku rujukan, novel, tesis…kat ruangan depan tu, mesti ada dedikasi penulis kepada suami, isteri, family or sape2 je la…yeah..sy teringin jgak membuat dedikasi mcm tu untuk org2 yg banyak berjasa dlm hidup sy,tp tu la…sapela sy nak buat buku..nak tulis blog pun malas, ape lagi la buku..hehe..jd, untuk tidak membuang duit saya n untuk dijadikan kenangan, sy telah membuat satu dedikasi n diletakkan pada tesis final year project sy..haha..wpun project tu cikai je,tp peduli ape sy, tu kan hasil usaha saya..hahaha

simple dedikasi boleh mebuat org ceria n dihargai..tak perlu menelan belanja yg besar, tp bermakna=)jd sy nak dedikasikan satu lagu yg evergreen kpd sume blogger yg best n cun2 gitu..sy rase lagu ni neutral, tp cukup mberi kesan yg mendalam kalo kene tempatnye mcm hari guru..hihi

Kau Ilhamku

Advertisements

13 thoughts on “DeDiKaSi~

  1. !x0r@ berkata:

    owh,terima kasih kerana dedikasikan lagu tu pada saya. ehehe. *perasan sungguh*

    wahahahhaa

  2. callister berkata:

    hehe~~bagus gak wat dedikasi ni sb nak tunjukkan yang kita ni mengenang jasa..
    betul x?

  3. cikf=) berkata:

    Xora :hehe..yeah…same2=)

    callister :yup…btul2..sekurang2nye mereka ada share sket ngan ape yg kite buat..heh

  4. soulmate berkata:

    arigatogozaimasu=)

    “kau ilhamku” nice song, full of memories..i dedicate this song for you too~ heh

  5. cikf=) berkata:

    soulmate :hehe…doumo arigato~

  6. budak kampung berkata:

    pernah buat dedikasi di ‘pilihanmu diera’ 7 tahun dulu..
    tp x sangka ada classmate dgr dedikasi tu..
    hahah

  7. en_me berkata:

    dedikasi sungguh kamu update blog yerrr.. keep it up cek f maness ittewww..

  8. fieza berkata:

    hehee…dulu pon ms tulis dedikasi kt tesis mmg fikir byk, nk tulis ringkas ke nk tulis nama org yg nk didedikasikan itu. apepon family la yg paling utama… tanpa mereka, boleh jejakkah fiza ke sana pada ketika itu. hehehee

  9. cikf=) berkata:

    pyejal :hahaha…ye ke….mst die dengar sambil gelak2…=)

    en_me :hehe…..trimas en_me…=)

    fieza :yup…btul2…sy tulis je byk2…sbb tu kan tesis sy…hihi

  10. JuliaNa berkata:

    Teringin seorang lelaki menyanyikan lagu ini sambil memetik gitar kepada saya..uhuu..sangat perasan saya ini.

    Apapun, lagu ini memang best..saya dedikasikan jugak kat Cik F la.. šŸ™‚

  11. cikf=) berkata:

    Juliana :haha…sy pun teringin jgak mcm tu..hehe..tp mcm kelakar plak kan…haha…hehe..trimas jgak=)

  12. buzzybug berkata:

    hihi… teringat masa sekolah dulu… mesti ada dedication masa hari guru lah… apa lah… ada event je ada dedication~ dapat buah, burger…. best!! šŸ˜‰

  13. cikf=) berkata:

    kak BB :hahaha…btul2…dlu sy slalu dpt choc…haha..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s