PeNjAgA PePeRiKsAaN~

selalunye….saya yg dijaga ketika mengambil peperiksaan..kali ini berbeza situasinye..saya yang bakal menjaga peperiksaan..hahahaha..yeah…sy bakal menjadi seorg penjaga peperiksaan yg kejam…maka jgn cube skali2 untuk membawa “toyol”..hahaha

dulu mase sy SPM or PMR, punye excited kengkawan sy, die boleh mintak tolong penjaga exam tu amikkan gambar mase kami exam..Guru penolong kanan sy, mase die bertugas jd penjaga peperiksaan SPM, die pernah tulis jawapan dlm satu kertas n tolong student jwb soalan Add Math..tp sekarang die dh xnak jage lg, sbb die takut die akan buat bnd tersebut lg..huhuhu

ape yg tension sgt ngan penjaga peperiksaan adalah apabile mereka bergosip berdekatan dengan meja kita…abes melayang2 fokus n konsentrasi..tp saye bernasib baik, sbb selalunye sy akan duduk di bahagian tengah dewan..yg x bestnye, apabile kite m;angkat tangan untuk mintak kertas jawapan tambahan…huhu…lagi2 kalo tinggal 30 minit n ada byk soalan yg x jwb lagi..huhu

setelah melalui pengalaman2 yg begitu, sy akan cube jd penjaga peperiksaan yg kejam, baik atie..hehe..percayalah=)

nway, selamat menghadapi peperiksaan kepada semua student, termasuk adik sy yg SPM…semoga kejayaan mengiringi kalian n sentiasa dipermudahkan n diberi ilham=) yg penting, cukup tido, makan makanan berkhasiat supaya anda tidak sakit perut ketika itu…hihi

Advertisements

23 thoughts on “PeNjAgA PePeRiKsAaN~

  1. qdetactive berkata:

    mesti garang jadik penjaga exam ni. hahaha. mate melilau je…

  2. cikf=) berkata:

    Q :hahaha…mesti2….

  3. mahsyar90 berkata:

    adil tu perlu kan..hehe
    lau nak bg jawapan pastikan bg jawapan kat semua org..
    haha..xde la..

  4. eclipse berkata:

    heh nad pernh, masa spm dah ah duk belakang. pastu kan penjaga spm nie pergi borak semua semua ah, anak dia itu ah ini ah. BENGANG gila, dalam hati. “kalau aku fail add math nie, jaga korang” haha tapi last last nad x tahan, nad sound slow kat mereka, “cikgu leh senyap skit tak, saya nak jawab exam nie, bising” hambek kau. haha

  5. cikf=) berkata:

    mahsyar : haha….mcm lecturer sy dlu…tibe2 die kate, sila pandang dpan smbil menulis sesuatu di white board n memaparkan slide2 berkaitan…hehe…best2=)

    eclipse :hehe…caya lah…tp sy harap sy seorg penjaga periksa yg baik…hehe

  6. ZeFF berkata:

    pergh…. best ke jadi penjaga peksa

  7. ahmadyusrie berkata:

    periksa ape yg awk jage tu ek?? pekse JPJ ke??hehe
    ade gak ke pnjage yg dok sembang kedai kopi mse tgh exam??

  8. qdetactive berkata:

    esok Q ade exam.
    pensyarahnye memaaaang baik. dia kate boleh meniru dengan syarat tak menggangu orang len dan tak nampak meragukan.
    ape lagi, cikf contohila beliau.
    wakaka…

  9. !x0r@ berkata:

    wow,awak jadi penjaga exam? kat mana tu? kat tmpt awak buat master skang eh?

  10. kantoi berkata:

    hahaha..
    sian budak2 tu..tak boleh jawab.
    kena tolong la bagi jawapan nya..hahahhaha

  11. Mohd Hafifi berkata:

    jaga exam best woo..bile pegi je kat student, student cuak semcm je..haha

  12. soulmate berkata:

    selamat menjadi penjage exam y adil.hehe

  13. en_me berkata:

    me teringat dulu dulu masa SRP zaman tok kadok, cikgu petugas yg jaga siap tunjuk jawapan yg salah.. gittewww

  14. mrahfa berkata:

    kikiki, rugi tak bawak toyol dulu, biasanya tak penah dgr kwan kantoi bawak toyol dulu tau. 😀

  15. budak kampung berkata:

    dtg pakai kasut getah ye..
    sgt benci pemeriksa jln dgn kuat!
    tak tuk tak tuk tak tuk….[bunyi tapak kasut]
    kalo kaki ayam pun..kooolllll!! 😛

  16. callister berkata:

    haha..betul 2.
    sakit hati je kalo ada yg bergosip2..
    rasa nak halau jer..
    cikF jgn wat mcm 2 yer..

  17. mahsyar90 berkata:

    haha..
    sekarang baru tahu macam mana jd penjaga peperiksaan kan..

  18. JuliaNa berkata:

    Saya pun pernah jadi penjaga peperiksaan…suka tengok gelagat student jawab soalan..terfikir ntah camne muka saya dulu masa jawab periksa.. 🙂

  19. abdusfauzi berkata:

    owh, rupanya, kamu la penjaga peperiksaan saya. haahah [JK]

  20. hairieusoff berkata:

    wah jaga exam…eh…berapa bayaran ye untuk jaga exam ni ye…sure..masyuk nih…wahh…

  21. fiza berkata:

    urm…jg leklok… jgn bg peluang yg dok suka meniru tu… mesti takde sape berani…. sebab tgk cikf=) kita ni… hehee

  22. cikf=) berkata:

    thanx sume yg response….sori…lame x blogging..abes je jage paper,mesti flat…huhu

    abdusfauzai :err…awak student bmi ke??huhu

  23. buzzybug berkata:

    woww… bestnya jadi penjaga exam… 😉

    x penah laa lagi jumpa penjaga exam yang kuat gosip… nasib baik x jumpa… 😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s