BiLa HaTi BeRdEbAr~

ok…yang ni bukan Debaran Sehati Berdansa k…ini soal hati yang berdebar2..opss…ini bukan bermakne majlis pertunangan or pernikahan sy just around da corner k…ini pasal kite yg slalu berdebar2…

Bile kite akan slalu berdebar???yeah…bg peminat bola, semestinye sepanjang 90 minit tu adalah saat yg paling mendebarkan..lebih2 lagi kalo fav team…samela mcm sports yg lain..badminton, tenis, hoki…sumenye la…termasuk la pertandingan2 yg lain..pastu, kalo kalah, msti frust berhari2, xbleh tido..sakit atie…ada satu perasaan yg pelik je…erk…tu kalo sy la..sbb tu sy jarang ada fav team (padahal mmg kaki n tangan bangku..huhu)

saat yg mendebarkan sbg seorang pelajar dlu adalah mase exam…erk…x..mase nak amik result..mase UPSR, PMR, SPM…mesti xbleh tido malam la..1001 macam ada..err..takut kecewa, takut malukan mak ayah..n mase kat U dlu, same jgak..terutama kalo ade killer subject..hati berdebar2 tengok markah, dgn harapan x ‘fail’…abes sume tu, kalo berjaya, mcm ada suatu kepuasan yg tak dapat digambarkan..lagila kalo bnd tu mmg sgt2 menyiksakan nak dpt..hal2 bkaitan akademik, kalo boleh mmg sy nak jage btul2,sbb sy rase ini bukan untuk sy, tp untuk parent sy..sbb tu sy slalu bdebar..huhu

ada jugak pada keadaan tertentu, tibe2 hati kite berdebar..rase lain mcm je..’instinct’ barangkali…kalo dlm drama2 TV, slalunye sumthing bad mungkin terjadi..kaum ibu selalunye ada gerak hati yg kuat..saya harap ibu sy akan slalu dpt gerak hati yg baik2 je=)kalo jadi kat sy,mase tu la tbe2 teringat nak call mak..huhu

ada suatu ketika, x lama dlu…sy ada suatu perasaan yg pelik..maksudnye, kalo tibe2 st berdebar2 or x sedap hati tbe2, mesti ada kawan2 or org terdekat ngan sy berhajat untuk berkahwen…adela 2~3 kali sy rase mcm tu…skrg sy xtau la ade lg x perasaan tu..hihi

err…saya baru abes tengok Amazing Race Asia season 3..erk, bg yg slalu tengok, faveret team sy, Henry n Bernie, dr Malaysia…pasangan adik beradik yg mmg cool..tp kali ni, diog buat mistake besar mase amik flight..owh…hati sy berdebar2, dengan harapan die xkan terkeluar…malangnye, diorg terkeluar jgak….so keciwa..sbb tu sy xsuke ada fav team..nnt sy sedih 2~3 hari..huhu…bg yg x tau, ada lagi 1 team dr Malaysia, Ida Nerina pelakon tu n kawan die…gud luck la untuk diorg….Ida Nerina, tolong la jgn mkn  bnd2 pelik lagi k, buat physical xtvt sudah la~

Advertisements

19 thoughts on “BiLa HaTi BeRdEbAr~

  1. !x0r@ berkata:

    oh,apa yg Ida Nerina dah makan? 😯

  2. cikf=) berkata:

    err…toufu busuk..n ade campur darah itik x silap…x igt la kat negara mane mase tu…aarrrgghhh…kan pelik makanan tu…

  3. ahmadyusrie berkata:

    saye sdg berdebar sbb exam next week…
    wish me luck ehh…
    plus lg berdebar bile bercakap dgn girl lg2 kalo cun…uhuhu

  4. !x0r@ berkata:

    taufu busuk?? campur darah itik?? erk! kalau saya, serius saya surrender time tu jugak. maka,saya tak layak masuk rancangan amazing race + fear factor + explorace dan sewaktu dgnnya. hahaha

  5. ahmadyusrie berkata:

    sorry delete my first comment tu please…sounds cam tak baik la…

  6. cikf=) berkata:

    yusrie :yeah…gud luck~hehe…kalo cun je ek???
    comment mane???yg cun2 tu ke??mm ok..nnt sy edit~

    iXoRa :hehe…kalo sy, sy suruh partner sy yg makan…heheh

  7. aTiQah berkata:

    Selain dari nak ambik exam2 akademik, saya paling berdebar2 dulu bila nak ambik lesen. Masa tu ingatkan SPM je paling nervous. Sekali rupanya banyak lagi benda dalam hidup kita ni yang mencemaskan. Eheh.

  8. mrahfa berkata:

    wah, apa yang just around the corner tu? 😀 good luck for everything ye cikF?

  9. wandai berkata:

    oh, aku tidak pernahpun rasa berdebar2. mungkin aku terlalu relaks.

  10. cikf=) berkata:

    aTiQah : hahaha….ada baaanyak lagi perkara yg lebih mendebarkan..terutamanya viva utk final year project….huhu

    Mr Ah Fa :hehe…yeah..trime kasih…tp bnd tu lame lg la Mr Ah Fa=)

    wandai :hehe…mungkin juga awak seorg yg cool slalu~

  11. eclipse berkata:

    diorg slow sangat. sempoi ayu gitu *)

  12. cikf=) berkata:

    eclipse :huhu…tp sy keciwa….tp sape suruh silap amik flight~

  13. callister berkata:

    sy skang selalu rasa berdebar2..
    tapi xda apa2 pun…

    jantung tibe2 degup kuat..
    risau gak…

  14. Mohd Hafifi berkata:

    exam mmg wat orang kecut perut..lagi sebln nak exam ni… 🙂

  15. mahsyar90 berkata:

    saya kalau gementar ke..
    tension ke..
    saya akan makan..hahah..
    makan nak bagi hilang semua masalah..

  16. cikf=) berkata:

    callister :yup….sy pun risau keadaan yg begitu…huhu

    Hafifi :hehe…biase la tu kan….nnt dh abes sume, mesti lega=)

    mahsyar :yup….btul2…makan mmg best utk settlekan prob~

  17. lydiarayyan berkata:

    dan kengkadang kita rasa mcm nak gi toilet biler berdebar…hmm~~you know what i mean

  18. cikf=) berkata:

    kak lydia : masalah perempuan kah???errkk….

  19. buzzybug berkata:

    saya berdebar kalo pasal keja… huhuhu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s