PeRaNg SyArIkAt TeLcO~

antara banyak2 iklan, saye suke tengok iklan syarikat telco(telekomunikasi), selain iklan2 hari raye n merdeka..menarik..hihi…itik2 n hantu kuning dr Digi…Celcom ngan wilayah mereka…Maxis yg slalu merah, n yg terbaru iklan dari U Mobile…honestly, saye memang suke iklan2 U Mobile..best n sempoi je…hihi..

sekarang ada satu perkhidmatan baru…ingin bertukar kepada syarikat telekomunikasi lain, tp boleh mengekalkan number telefon yg ada..err….macamane???jgn tanye sy k, saya pun x arif sgt..skrg ni sy cume arif dgn iklan2 promosi diorg untuk merebut pelanggan…hihi

yg paling best sy rase setakat ini, iklan dr Celcom..Harith Iskandar memakai raincoat kuning,ala2 hantu digi follow orang…n tibe2 die buka rain coat die n tunjuk baju yg berlabel..”016 kini Celcom…”n then, pakai balik raincoat tu n jadi antu kuning tu balik…hihi..

Iklan pertama tentang perkhidmatan terbaru ni, sy rase dr Digi…mmm boleh tahan jgak, tp Celcom punye iklan memang makan dalam…hihi…Celcom siap bg sms alert lagi, konon2nye jgn terpedaya dgn sms spam untuk customer diorg btukar kepada syarikat lain…

perang iklan xpe…..jgn yg bukan2 dh la…skrg sy nak tunggu iklan dr Hotlink plak…n U Mobile…mesti kelakar..hihi..terigat plak iklan digi dlu, ada itik kuning,diikuti dengan anak itik merah n biru…satu utk maxis, satu utk hotlink..tak mentioned, tp sume org faham=)

okla….walau apepun pilihan anda…pastikan ia menjimatkan…=)

Advertisements

22 thoughts on “PeRaNg SyArIkAt TeLcO~

  1. en_me berkata:

    hi cik f itteww..

  2. cikf=) berkata:

    waahh…en.me sudah pulang dr jejak kasih kah???

  3. Ahmed berkata:

    tapi u mobile n digi x sehebat celcom..
    tu kerugian dorang

  4. qdetactive berkata:

    iklan diorang memang kelakar

  5. Adry berkata:

    hehehe… aku pun suka iklan iklan ni… best sangat… terhibur hati den.. hehehehe

  6. mahsyar90 berkata:

    tapi susah la nanti kan..
    kalau nombor dah tak ikut kepala..(contoh 012..)
    nak kol ingat nombor maxis rupanya nombor digi..
    tak ke menelan duit tu..hehe

  7. cikf=) berkata:

    Ahmed :mungkin diorg rugi kat sini je kot….manela tau coverage diorg lebih luas kat luar negara=)

    Q :hehe…tu la..iklan paling ditunggu2=)

    Adry :yup…btul…1st time tgk harith iskandar pakai raincoat tu,mmg asyik gelak je…hihi

    mahsyar :hehe..itula strategi diorg namenye=)

  8. budak kampung berkata:

    diorg nk surh guna bil sbnarnya tu..
    sbb nnt ramai x tahan guna prepaid..mgkin la

  9. he berkata:

    saya kena cari di youtube la…

  10. cikf=) berkata:

    budak kampung :hmm…mungkin jgak…nsb baik sy dh ade 1 postpaid=)

    HE :hehe….yg plg best stakat ni iklan celcom kot..heh

  11. buzzybug berkata:

    saya suka iklan digi… iklan digi comel2…

  12. fieza berkata:

    iklan mcm2 iklan… kaya org buat iklan… tp dulu mmg tak suka iklan org kuning… tp bila jd itik… comella plak

  13. cikf=) berkata:

    buzzubug :hehe….termasuk antu kuning tu kan????hehe…

    fieza :hehehe…tu la…tp dua2 pun tembam kan??hehe

  14. !x0r@ berkata:

    yang saya perasan, hotlink je tak sibuk2 nak iklan pasal tukar rangkaian.. paling rancak digi dan celcom la.

    saya setuju dgn mahsyar.. mgkn lepas ni saya susah nk call org. yelaa,dah tak pasti 017 tu maxis atau bukan..

  15. buzzybug berkata:

    cikf : hantu kuning tu laa kesukaan saya… comel… geram je tengok perut dia yang boyot tu… hehehe…

  16. diya berkata:

    diorg ni wat peningkan customer je. suh tuka ke celcom, digi tapi nombor maintain sama. mmg meng-kompius-kan org.

  17. buzzybug berkata:

    in a way, i like the way the do like that… sbb, kalo kita x puas hati ngan 1 provider ni, xkan kita yang kena tukar number, and then kena inform orang lain pasal number baru…

    bila jadi camni, baru laa each provider nak bg the best service… takut customer lari…

  18. zuriaf berkata:

    setia pada yang satu..hahaha…

    err, strategi naikkan berat badan?? muahahahah..kelakar la awak ni…

  19. cikf=) berkata:

    iXoRa : haha…hotlink agak mahal…tp ramai pelanggan setia…hihi..lpas ni kene gune postpaid la…flat rate..murah sket~

    buzzybug :hehehe….1st time sy tengok iklan si buncit kuning tu,rase mcm geli2 je…hihi

    diya :biase la tu kan….masing2 nak cari untung..kesian kite..huhu

    buzzybug :yup…btul2…sy setuju yg tu…xla kite pun abes kredit nak bgtau org dh ade number baru kan….hehe

    zuriaf :hahaha….btul ni…sy nak naikkan berat badan…asyik turun je…huhu

  20. !x0r@ berkata:

    kongsi strategi awak dengan saya!! haha.

  21. cikf=) berkata:

    hehe…kalo berjaya naik dlm 2~3kg, sy bgtau k..hehe

  22. !x0r@ berkata:

    ala,takpe. bagitau je dulu. berjaya ke tak tu belakang kira.. hee..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s