OpEn HoUsE~

salam…maaf, lame x update blog…sedikit berpura2 sibuk..hihi..sempena syawal ni,mmg banyak open house.kalo 30 hari cuti,mungkin setiap hari boleh dpt makan free.hehe..tapi sekarang dh menghampiri penghujung ramadhan, mungkin ketika2 kenduri kahwen je la boleh dpt makan free..

cerite berkaitan open house…saye telah pergi 2 majlis open house yg bertemakan mesra rakyat..or konon2nye untuk mengeratkan silaturrahim antara pemimpin n rakyat..dari 2 yg boleh katekan parti yg lain..err…memang pun..seteru…

Parti X : start majlis sekitar 8~8.30mlm..kami datang awal,sbb jiran kami saja.kami ingatkan open house biase..rupa2nye, kami n yg lain2, yg juga terdiri daripada penduduk2 kampung yg agak veteran,terpaksa menunggu pemimpin kebanggaan mereka yg konon2nye terhormat..majlis dimulakan lewat, terpaksa menunggu pemimpin tersebut sampai n abis berucap..dlm ucapan tersebut, penuh berbaur politik, yg konon2nye mereka dipinggirkan..ntah la..politik kan…kire2 pukul 10.15mlm,baru boleh makan..owh..saye x suke protokol yg begini..kesian org2 veteran, kanak2..terpakse menahan lapar..sy pula, rase macam sengal..dh xde mood nak makan..geram…huhu..bukan sy x biase untuk menunggu..tp ini kan kampung..sepatutnye lebih flexible..ayat ini bukan bermaksud, org kampung x tahu protokol k..

Parti Y : start majlis 11.30 pagi..dengar kate, org ramai dh start dtg pkul 11..sy dtg dlm 12.30tengahari.majlis baru sahaja dimulakan..tapi org ramai bebas untuk menjamu selera sambil mendengar ucapan..tetamu yg datang juga berbilang kaum..sepanjang ucapan, tiada ucapan berbaur politik, hanya memberi peringatan kepada penduduk supaya lebih bersiap sedia dengan cabaran yg mendatang, terutamanye dr sudut ekonomi..saya makan dengan gumbirenye..hihi

2 parti politik yg berbeza…rakyat semakin bijak menilai…sy lebih suke yg menyenangkan…

owh…cerite open house di umah sy…thanx to en.hiten n kawan2, soulmate n kawan2 jgak..mereka tetamu terakhir semalam..satu persoalan yg timbul???siape yg telah rosakkan hose pipe dlm toilet umah sy…cepat mengaku….hahahaha….

Advertisements

14 thoughts on “OpEn HoUsE~

  1. zuriaf berkata:

    okeylah okey la…saya mengaku..saya yang rosakkan… hehe πŸ˜€

  2. t.a.t.a berkata:

    “sedikit berpura2 sibuk.” =nice nya ayat! hahahah.

    kuala selangor kat kg bukit kuching. dekat kan?

  3. cikf=) berkata:

    zuriaf :huhu…cpat bayar ganti rugi….

    t.a.t.a :eh…dkatnye ngan kampung saye…jemput singgah ijok=)

  4. aeropama dot com berkata:

    huhuhu… open hause sebegini memang ada agenda. baik penganjur mahupun pengunjung. yang pasti pengunjung punya agenda adalah MAKAN! jadi jangan ditahan nafsu mereka. kelak meradang jadinya

  5. cikf=) berkata:

    aeropama :hehe….sbb tu sy meradang….xdpt makan…hihi

  6. Sweet Thinker berkata:

    dah wish lom eh. slmt hari raya n hp diwali.

  7. mrahfa berkata:

    err, cikF buka acc baru dalam ikon.my ye? Sorry ada maintenance malam tu πŸ˜†

    Btw, bukan saya ye yang rosakkan hose tu πŸ˜†

  8. buzzybug berkata:

    errr… ini open house ke party org politik? hehhe…

  9. buzzybug berkata:

    errr… ini open house ke party org politik? hehhe…

  10. cikf=) berkata:

    Thinker :hp diwale toooo…=)

    mrAhFa :hehe…dh ade acc ikon tu…cume x explore lg…hihi

    kak BB :huhu…konon2nye open house…so,sy tertipu…huhu

  11. soulmate berkata:

    i know who did it..huhu

  12. callister berkata:

    huhu..xbest kan kalo open house mcm 2..
    diaorng mcm xtau nk hargai masa orang len..

    hampeh..

  13. muhammadridwanto berkata:

    selamat hari raya (kalau tak lambat lagi lah )

  14. cikf=) berkata:

    soulmate :err…sape???adekah si nasrul itu???hihi

    callister :yup…btul2…setuju2…

    en.wanto :yeah….slamat hari raye jgak=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s