KaLi PeRtAmA……

oklsalam….hari ni saye nak tulis satu entry bertajuk kali pertama…or dlm bahasa jawanye First Time..hehe..everything has its 1st time kan??kalo kalo pertama kite melakukan sesuatu,ape yg slalunye kite akan rase??nervous??excited??takut??mesti perasaan bercampur baur sbb kite xpernah tau ape yg akan tjadi, t’utama kalo kite x pernah terbayangkan mcmane perkara itu akan tjadi..

ok..sempena hari raye ni, saya nak mengucapkan tahniah n slamat mengharungi pengalaman baru untuk kali pertama mereka semua :

  • Kali pertama membayar zakat : kepada insan2 yg baru bekerja; kengkawan saye, abg saye, soulmate sy..slamat membayar zakat dengan pendapatan sendiri buat kali pertama kalinye..mesti best n puas hati membayar zakat dgn duit sendiri=)..
  • Kali pertama dengan keluarga baru : kepada pasangan yg baru berkahwin, yg baru mendapat cahaya mata, slamat menyambut hari raye dengan keluarga baru..jgn lupe membayar zakat utk ahli keluarga baru..my bro in law:slamat membayar zakat utk isteri, kakak saye :slamat menyambut lebaran di perantauan..hehe
  • Kali pertama dengan kereta/motor baru : kepada yang baru membeli kereta/motor,mesti excited dpt braye dgn kereta baru…berhati2 memandu k…(pesanan khas utk soulmate=))
  • Kali pertama pulang ke kampung dr perantauan : setelah sekian lame duduk berdekatan kampung, n tibe2 terpakse memenuhi tanggungjawab di perantauan, n kali pertama merasai perasaan pulang ke kampung..slamat menyanyikan lagu ‘Balik Kampung..’ berhati2 di jalan raye k…

okla….sy rase setakat ni je ucapan kali pertama sy..jika anda ingin share apekah pengalaman kali pertama anda yg mharukan, boleh comment di sini, terutamanye di lebaran ini=)..

slamat hari raye, sorry heart n soul..thanx to insan2 yg beri sy ekad…really appreciate it=)

Advertisements

26 thoughts on “KaLi PeRtAmA……

  1. aeropama dot com berkata:

    kali pertama tak dapat cuti panjang di hari raya ini. hanya sekadar raya pertama & kedua saja. sedey…

  2. shinja berkata:

    Tanpa ‘kali pertama’ kita tak tahu sesuatu benda. Kerana ‘kali pertama’ jugalah mendewasakan kita..Moga ‘kali pertama’ itu menjadi satu anjakan paradikma buat anda.Salam Lebaran, Salam Aidilfitri

  3. Adry berkata:

    Wah… “kali pertama” for eveything is very exciting.. hehehe

  4. buzzybug berkata:

    saya suka yang last punya kali pertama tu… hehehe…

  5. cikf=) berkata:

    aero :owh..ye ke…xpela…nnt sambung raye ari sabtu ahad k~

    shinja : yeah…..kali pertama akan mendewasakan kita=)

    adry : very excitibg???nervous jgak kot..hehe

    buzzybug : hehe…slamat balik kampung sambil menyanyi2 sist=)

  6. JuliaNa berkata:

    ye..haritu saya nervous masa bayar zakat!! Kali pertama katakan. Rupanya mudah je caranya. πŸ™‚

  7. en_me berkata:

    malam pertama takdok kerrr.. kui 3x, ammvoiii

    selamat ariraya aidilfitri, maaf zahir batin dek fauzani tewww

  8. !x0r@ berkata:

    kali pertama tak beraya dengan keluarga ialah masa raya haji tahun lepas. sedih jugak.. sebab tak pernah tak balik raya.. nasib baik raya ni dapat balik kg. hehe

    kali pertama naik bas utk perjalanan jauh – memang rasa nervous, excited dan macam2 lg la yg saya rasa. dah la kena naik sorang2 pulak tu.. saya masih ingat lg kali pertama naik bas dr KL ke kg ialah pd hari Jumaat. naik bas konsortium.. huhu

    kali pertama terpisah dgn kakak saya.. 3 thn x dpt jumpa beliau tau.. kena tggu beliau balik M’sia 2010 nnt la. huhu. sedih,..

    kali pertama.. erm, banyak lagi sebenarnya yg saya nak tulis tapi takpe la. lain kali je πŸ™‚

    selamat hari raya cikf.. moga2 kad saya selamat sampai kat awak.

  9. soulmate berkata:

    1st of all thanks for item no 1 and 3..hehe

    eem yang penting, mcmane kite melalui and menghargai pengalaman β€œkali pertama” tu=)

  10. fadh berkata:

    kali pertama beraya ….. ape ha? tukar ofis kot. kire bole la tu kan?

    selamat hari raya aidilifitri..maaf zahir dan batin

  11. ahmadyusrie berkata:

    Kali pertama driving home…balik raya…
    n kali pertama dlm tempoh 4 tahun beraya without any pressure…
    bfore this lpas raye trus final exam…uhuu sakit woo
    this is goin to be the most enjoyable raye…dlm kehidupanku sbg pljr U…

  12. cikf=) berkata:

    Juliana :hehe..tahniah sbb dh boleh bayar zakat sndr=)

    en_me :hehe..malam pertama xde lagi..hehe..slamat hari raye jgak..

    iXora :tu la…banyak sgt kan crite2 kali pertama yg best..hehe..sy ade pengalaman kali pertama g klang naik bas, n balik umah, pastu tsilap tekan loceng..hehe…dgn slambenye sy kate sy xnak turun situ..hehe

    soulmate :slamat ari raye..heh

    fadh :hehe….slamat hari raye jgak..=)

    yusrie :btul2…slalu kat utm dlu pun mcm 2..raye 3~4 hari,pastu dh sebuk2 balik kampus..nak study konon…hehe

  13. zuriaf berkata:

    kali pertama….errr…takde la..

  14. Atan berkata:

    Kali ini kali pertama beraya ngan Grand livina, seronok boleh bawa ramai anak buah…

  15. Rizwan berkata:

    Malam pertama takde ke? Oppsss.. 18SX.. Sorii..

  16. cikf=) berkata:

    zuriaf :mesti ade kali pertama…org yg pelik mcm awak je trus kali ke2..hehe

    atan : waaahh…mesti hebat gitu…

    Rizwan :hehe…yg tu hidden entry kot

  17. KNizam berkata:

    selamat hari raya aidilfitri 1429H
    maaf zahir batin….hohoho baliikkk kammppunggg. hehe πŸ™‚

  18. aTiQah berkata:

    kali terakhir beraya sebagai pelajar Kampus Selatan. 😦

  19. hiten mitsurugi berkata:

    ini bukan kali pertama saya kena reject..hahahaha
    ini bukan kali pertama saya bayar zakat sendiri
    ini bukan kali pertama saya menjadi sangat b0d0h

    masih belum lagi kali pertama rasa perasaan apabila berkahwin
    masih belum lagi kali pertama menaiki kapal terbang
    masih belum lagi kali pertama menetap diluar negara
    masih lagi belum kali pertama melihat Islam tertegak dibumi Allah..

  20. JuliaNa berkata:

    Selamat Hari Raya cikf=)!! πŸ™‚

  21. diya berkata:

    selamat hari raya cik fauzani… maaf klw de slh pape ye… πŸ˜‰

  22. mahsyar90 berkata:

    selamat hari raya cikf πŸ˜€
    maaf kalau ada salah ye..

  23. zool berkata:

    Bila lah agaknya nak dapat yang no 2 tu..
    😦

  24. hairieusoff berkata:

    saya kali pertama apa ye…saya kali pertama menjejakan kai ke bumi matahari terbit …dan ku sedari…hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri…tetap baik lagi di negeri sendiri

  25. t.a.t.a berkata:

    wah! bayar zakat?
    zakat ke fitrah dik?

  26. cikf=) berkata:

    selamat bhari raye semua…

    hiten :banyak2 bersabar…semua ada hikmahnye…

    zool : sabar ek…akan tbe jgak masenye tu..=)

    HE :hehe…nnt akan pulang jua kan???

    t.a.t.a : zakat fitrah namenye kak=)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s