PaNdAnGaNkU…CeRiTakU….

pernah tengok rancangan Pandanganku..Ceritaku or P&C..yeah…sebuah rancangan yg saye rase dokumentari yg sempoi..erk..btul ke??tp mcm tu la..hos rancangan si kamal adli n jojo yg comel tu mmg happening..erk..saye suke tengok diorang amik gambar poyo2, gile2…sempoi btul..hehe..shot utk dokumentari tu mmg best n cantek…

ok..bg yg x tau ape rancangan P&C tu, ia adalah sebuah rancangan berkaitan 2 budaya..malaysia n jepun..di samping mereka mendedahkan budaya2 jepun, mereka berbalik semula kpd budaya malaysia..yg menariknye dlm sesi interview ni, hos tanye soalan dlm bhs melayu, then org jepun akan jwb dgn bahase diorg..masing2 mkagumi bahasa masing2..best kan??saya x igt ayat yg slalu diorg paparkan dlm tu, tp menarik minat sy..’mempelajari budaya luar membuatkan kite sedar tentang budaya kite sendiri..’..2 kot ayat die…heheh

disebabkan sy slalu duk kat kampus, sy dg jarang tgk crite ni..huhu..tp crite ni mmg best.mngkin sesi interview yg lame buat kite agak bosan, tp sy percaya gelagat2 hos tu mmg ceria.n yg paling sy jeles adalah handycam diorg..yeah…sy b’azam suatu ari nnt kene beli gak handycam tu..best giler..haha..ditambah lagi dengan hobi sy yg suke amik gambar sndr..

owh…dah masuk 14 ramadhan..sedar x sedar dah masuk 2 minggu kite puase..2 minggu lagi kite raye..erk…kejap n cepat je kan mase berlalu..bg yg akan balik kampung dgn kenderaan sendiri, blehla start antar kereta untuk diservice..bg ibu2, slamat mbuat kuih raya tmasuk mak sy…hehe..saye dh beli conflakes, tinggal buat kuih je..hehe..bg yg telah bekerja, bleh la buat ‘kire2’ sket untuk dana duit raye untuk insan2 mcm sy…hehe

bagi yg dh lame x balik kampung…perang dingin dengan sesiapa..inilah waktunye kite ambil yg jernih, buang yg keruh..lupekan kesah2 silam,dalam mencari kesempurnaan, mmg ade jatuh bgnnye..

selamat berhujung minggu semua…

Advertisements

8 thoughts on “PaNdAnGaNkU…CeRiTakU….

  1. hairieusoff berkata:

    tak tau pun cerita tu..mcm best je

  2. cikf=) berkata:

    HE : tu crite kat astro….mmg best n sempoi gitu..=)

  3. mamamia berkata:

    walau macamana pun bahasa melambangkan bangsa kita..bahasa jiwa bangsa…

    selamat hari raya… 🙂

  4. adielflitzow berkata:

    aisey…takde astro la…tp macam pernah tertengok cite tu.
    aik..asik citer nak rayer je….jauh lagi…2 minggu tu..heheh 🙂

  5. en_me berkata:

    iye, 14 hari ramadhan, me tengok tadi malam bulan pun penuh mengambang.. kannns

  6. cikf=) berkata:

    mamamia :yup…bahase jiwa bangse..tp skang, ade org nak cakap melayu pun malu..huhu

    kak adiel : pejam celik…tibe2 dah raye…2 minggu tu kejap je..heh

    en_me : yup…bulan penuh bile tengah bulan kan???hehe

  7. KNizam berkata:

    pernah tengok. memang best. sebab ada jalan2 carik makan jepun kan. hehe

  8. cikf=) berkata:

    Knizam : yup…tp mcm limited je diorg nak mkn kat sne..2 xbleh la..ni xbleh la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s