PeRsOnALiTy~

Pernah buat personality test??sy memang suke buat personality test..hehe..saje nak tau pasal ape yg ade dalam diri kite sendiri..kelebihan..kekurangan..mencari kesesuaian dan keserasian dlm hidup..yg penting, sy pun nak faham pasal diri sendiri..heh..baru2 ni sy buat satu lagi personaliti test,yg dipanggil numerology melalui tarikh lahir..saye rase mungkin ramai yg sudah tau mengenai kaedah ini..

percaya atau tidak, kite lahir berkait rapat dengan tenaga.tenaga ape??saye pun kurang pasti, tp mungkin boleh dijelaskan secara metafizik=).pada hari kejadian sy melakukan test ni, byk bnd sy tanye..sy rase ustazah (kaunselor kat tempat sy) pun mungkin penat nak jawab, n akhirnye die kate..apa yg adenye kite hari ini, banyak dipengaruhi oleh persekitaran kite juga, cara kite dibesarkan,penerapan ilmu agama yg kite ada..

yeah…mungkin scr numerologinye seseorang itu cenderung utk membunuh diri dalam tafsiran tarikh lahirnye, tetapi dengan ilmu agama yang ada,die dapat mengawalnye..sbb itu bg sy, kite perlu kenal dgn diri kite sendiri.perbaiki ape yg kurang..jadikan kelebihan sbg satu manfaat yg boleh mbuatkan kite lebih maju..

Takdir???saye bukan orang yang layak untuk mbicarakan soal ini..“Sesungguhnya Tuhan (Allah) tidak mengubah keadaan sesuatu kaum (hambanya) sehingga mereka mengubah keadaan (sebab-sebab kemunduran) yang ada pada diri mereka sendiri.”

dalam sesi ujian yg dijalankan bersama ustazah n kawan sy, tlalu byk perkara yg sy argue..err, itu memang sikap sy..sbnrnye, sy xde niat pun, cume smgt inkuiri sy agak tinggi..maklumla, hal yg disebutkan bkaitan diri sendiri..erk,yg menariknye pada akhir sesi, die kate sy ade extraordinary ego..erk..cukup buat sy tdiam..terfikir..sy akan fikirkannye..rase tfikir sy seorang yg jahat..huhu

walau ape pun kite…kite tetap kite…Allah yg jadikan kite n Dia yang lebih tahu ape yg tbaik..kite lakukan tanggungjawab kite..

okla…sy teringin nak buat open mic..open mic kepada sesiape yg nak komen sy..hehe…jarang dpt peluang ni..hehe..wpun kite hanye pernah kenal di alam maya, sy pasti, ade sedikit perkara yg tlintas dlm fikiran anda tentang sy bile jln2 di blog sy..hehe

Advertisements

17 thoughts on “PeRsOnALiTy~

  1. ahmadyusrie berkata:

    okay past me the mic…testing…testing…
    setelah membaca tulisan/taipan anda for the past few weeks or month??x igt…
    my inference..anda seorang yg baik,lemah lembut,berhati mulia,…
    ahaha…x tau la…don’t know much bout you….

  2. !x0r@ berkata:

    okay2.. bak sini mic tu kat saya pulak.

    now, it’s my turn! haha

    saya tak pandai nak menilai orang.. dari tulisan awak,saya simpulkan awak macam saya sikit2. but mostly dari pemerhatian saya :

    pertama, awak guna kata ganti nama ‘saya’ secara konsisten. tak macam saya, bila saya marah terus jadi aku. hahah
    kedua, awak berfikiran positif which is good for you. jarang saya baca entri awak yang ada unsur kekerasan? (apekah yg saya tulis ni) dan kenegetifan. awak memang selalu positif. bagus2. x mcm saya yg kadang2 banyak negatif dr positif. huhu
    ketiga, awak pandai menjahit yang mana saya tak reti nak jahit baju macam awak. owh,dah takde persamaan la kita.. huu..
    keempat, awak sambung master sedangkan saya blom grad ijazah lg. hukhuk. T_T tahniah..

    err, tu je kot buat masa ni. saya tak dapat pikir dengan tenang dan tenteram ni sbb nyamuk kacau. haha

    bye!

  3. qdetactive berkata:

    ok past mic tu kat Q pulak.
    eh nampak sedap…
    nyam..nyam…
    gulp…
    (tidak dapat bersuara kerana mic telah ditelan oleh Q)

  4. anakkawi berkata:

    tgk no i/c sendiri…
    cantik nombor2 itu,
    hahhaah..

  5. hiten mitsurugi berkata:

    what can i say more, you are what you are and what you think. i’m not the rightful person to talk who you are. you have your eyes, see with it, and don forget, to see from your ‘mata hati’.

    surah Ar-Rad ayat 11 is perfectly to describe where we are and what we have to gain back..

    personality is just only one of many tools to reflect oneself. the other is on your own imagination. the more one know oneself, the closer one to Allah..

    try use enneagram which i’ve already take it and post in my blog in ‘about me’ section.. try and hav test and see what type of you.

    if you ask me who you are, surely i will answer we are only His humble servant..

    always, we have the positive side. look through it. the negative, put it aside as a reminder to us..

    anyway, you are too good.. too good. and i’m very sorry for the mistake that i have done to you. time will pass by as the sin remain. for that i’m am terribly sorry.. live a life to the fullest..

  6. !x0r@ berkata:

    hahahah.. ape la Q ni. orang suro cakap dia pegi telan mic pulak. hah, Q tak pose?!! =p

  7. cikf=) berkata:

    yusrie :haha…nway thanx for ur impression…=)

    iXora : erk…sbbnye sy x suke marah2…nnt kalo marah, seminggu xbaik2…huhu..menaiki tangge pelan2 lebih baik sbb byk bnd yg boleh kite rase,kite perhati, kite belajar mase tu…kite serupa la…awak x abes lg sbb masih muda=)nway, thanx…=)

    Q : erk….baru nak sahur or baru nak buka puase..heh

    anakkawi : erk….terime kaseh kat JPN yg bg sy no.ic tu..heh

    hiten : yup…err…kite semua insan biase kan…ape yg kite lalui, Allah dah tentukan, n sy percaya semuanye adalah terbaik untuk kite..jgn mintak maaf kat sy,nnt sy serba salah…huhu

    iXora :err…Q x puase???isk2…cikgu ni…

  8. Mohd Azlan berkata:

    jan..aku pnh buat..ko mmg extraordinary ego la jan..x smpai ati aku nk bgtau haha..

    http://azlanabu.wordpress.com

  9. cikf=) berkata:

    erk…ko x penah bgtau pun…huhu

  10. !x0r@ berkata:

    no IC?? apekah?

    *p’tnyaan dr sy yg blur sbb ngntuk yg amat.. huhu*

  11. cikf=) berkata:

    IC???
    no kat pengenalan la kot…
    kan lawa…hehehe

  12. zuriaf berkata:

    menarik ni…macam ni boleh la saya buat satu entri khas pasal awak nanti..muahahaha…

  13. JuliaNa berkata:

    emm..teringin nak buat test macam tu..kene jumpa kaunselor erk?

  14. !x0r@ berkata:

    iye,tau la no kad pengenalan cuma tak faham apa kaitannya.. hee..

  15. cikf=) berkata:

    apai :hahaha…nak kutuk2 saye la tu…

    Juliana :err..setakat ni ye…jumpe kaunselor..sy try jugak yg free online personality test…

    ixora :hehe…saye pun xtau la ape kaitannye cik ixora…heh

  16. aTiQah berkata:

    err..secara jujurnya, saya kenal akak dulu before jumpa blog akak nih. kenal masa camp asas kaunseling and i was a participant masa tu. tapi akak tak kenal saya kot. hihi.

    hmm…so..miss fauzani for me is a soft yet firm person. assertive. may be thats the word. 😉

  17. cikf=) berkata:

    owh..ye ke???
    heheh…
    akak jadi ape mase tu???
    jd peserta jugak kan???
    erk….patutla mcm cam muke awak…
    tp xtau jumpe kat mane mse kat utm dlu..heh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s