AnAk LeLaKiku BuKaN LeLaKi…

isnin lepas..sewaktu sy dalam perjalanan berjumpe kaunselor, ada org bagi saye 1 flyers ceramah, tajuk die..”anak lelakiku bukan lelaki”..menarik kan tajuk die??tapi saye x berkesempatan utk pergi ceramah tersebut kerana appoinment sy dgn kaunselor seterusnye jatuh pada hari n waktu yg same..

bukan xnak faham mereka..tapi saya rasekan golongan ini yg terlalu mengikut perasaan..saye kenal beberapa orang dr golongan seperti ini.mereka boleh diubah..dibentuk..kadang2 mereka lelaki normal, tp mungkin mereka gembire utk mencube sesuatu yg lain n terikut2 dgn yg lain..tapi bile mereka berubah persekitaran, mereka menjadi lelaki normal smula…

tak salah menjadi lelaki lembut or lelaki bernaluri lembut..tapi bukan ‘ny*h..’Lihat saja beberapa selebriti lelaki yg bperwatakan lembut, tapi mereka berjaya juga dengan identiti kekal sbg lelaki sejati..ada anak..berpelajaran..

saye rase bukan alasan untuk mereka menukar personaliti..Allah jadikan kite semua sempurna..peluang untuk mereka berubah sentiasa ada..tapi jgn sampai terlewat..

saye teringat satu cerita di Astro..Wali..yg menceritakan Rita Rudaini yg mempunyai ayah tp telah mengikut ke dunia nyah..ayah tetap ayah, tetap bertanggungjawab..

cerite lain..seorang perempuan yg merase sedikit keganjilan kepada kekasih hatinye..tupe2nye teman lelakinye sudah bertukar selera menjadi peminat lelaki..aarrggghhh…saye sanggup tewas di tangan perempuan dr tewas di tgn lelaki dlm hal2 begini..hahaha..teman lelakiku bukan lelaki???oh no…haha

nway, slamat berhujung minggu…esok my bro punye graduation day kat putrajaya…18hb ogos will be my turn~la..la..la..

Advertisements

15 thoughts on “AnAk LeLaKiku BuKaN LeLaKi…

  1. zuriaf berkata:

    muahahahah….saya nak menyorok daripada awak…

  2. qdetactive berkata:

    jumpe kaunselor? sesi ‘Bulan Air Mata Kasih’ la ni. hmm…

  3. cikf=) berkata:

    zuriaf : ye la tu…kejam btul~

    Q : hahaha…ye kot..pelajar bmasalah~

  4. Adry berkata:

    aku tak kisah kalau lelaki lembut… tapi kalau nyah, sori la ek… goli den… hehehe…

    waa nak konvo dah yeer.. congrats! ๐Ÿ™‚

  5. apis17 berkata:

    isk mintak jauh dari semua tu!

  6. JuliaNa berkata:

    esok la ni konvo nye!!!hatinya tentu berbunga2 sekarang..:)

  7. en_me berkata:

    jangannn, nanti kena liwattt.. koserrr uuu

  8. mahsyar90 berkata:

    eh..hari ni la ye???
    tahniaaaa… ๐Ÿ˜€
    first time baca tajuk tu mcm real je kat cikf ni..nasib baik rupa-rupanya salah..

  9. hazri87 berkata:

    kdg2 lelaki lembut ni pun jd lembut sbb kita sebagai org normal meminggirkn mereka. sebab tu mereka mencari yg sama seperti mereka. jgn kita asik mencemuh, tp sama2 kita membantu..err..jumpa kaunselor bkn bermaksud kita bermasalah…tu stroetaip je tu…insyaAllah ada rezeki aku juga akan begraduat sebagai seorg kaunselor pada tahun 2010…

  10. buzzybug berkata:

    saye sanggup tewas di tangan perempuan dr tewas di tgn lelaki dlm hal2 begini

    saya setuju yang ini~ ๐Ÿ˜€

    selamat berkonvo~~ ๐Ÿ˜‰

  11. mahsyar90 berkata:

    eh..sedap lak lagu dawn in malaysia nih..haha
    tq eh ๐Ÿ˜€
    selamat berkonbo skali lagi

  12. cikf=) berkata:

    Adry :hehe…thanx…yup..sy pun geli ngan nyah~

    apis :yeah…sy pun mcm tu..

    Juliana :hehe..xla bbunga2..xbleh tido adela mase malam kejadian..hehe

    en_me :hehe..ye la en_me…

    mahsyar :tolong la jgn real…pengsan sy nnt…hahah

    Buzzybug :hehe..terime kaseh…

    mahsyar :yeah..thanx….hehe

  13. cikf=) berkata:

    hazri :yeahh…btul2..sbnrnye sy cume mcari seseorg utk bcakap je aritu…heh
    yeah..btul..jgn asyik mcemuh..cume akhir2 ni byk yg mhalalkan naluri songsang mereka..huhu

  14. rusdi berkata:

    Em.. abang ipar aku pun lembut, tapi bukan nyah n bukan ikut penampilan perempuan. Cuma perwatakan n sifat je. Masa blaja kat Kuantan dl, ada senior kat tempat aku ni lembut, jalan pun mcm prm, tapi jgn terkejut jika aku cakap yg dia ni ustaz n blaja kat Jordan.. kalau main bola mmg lebih dari llk…perkh..
    http://mutiarabiru.wordpress.com/

  15. cikf=) berkata:

    tu la..mcm yg sy mention..xsalah kalo lembut..tp jgn mcm org len yg naak sgt ikut perasaan yg perasan perempuan..huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s