TaG 5~

yeah…saye telah di tag oleh HE…7 things about you..err…about me..thanx to HE yg telah tag saye dikala saye kekeringan idea utk menulis sebarang entry krn perubahan2 yg berlaku di sekeliling sy mbuat saye pening seketika..huhu..wpun saye pernah membuat tag 8 randoms fact about me, saya x kesah, sy nak jgak buat bnd ni demi HE..hehe

sebelum sy buat tag tu..Hepi Frenship Day..hehe..macam budak2..dlu mase 1st ogos kat sekolah, slalu igtlabnd2 ni..mm xksahla budaya ape, tp bukan nak ikut budaya tu,tp nak appreciate kengkawan sy yg slalu menceriakan hidup sy..hehe…hepi frenship day sume~

7 THINGS ABOUT ME~

  1. Kadang2 saye merasakan saya ada 2 personaliti yg berbeza..kadang2 saya saangat rajin, kadang2 saya sgt malas..kdg2 saya saangat baik,kdg2 saya nakal jgak~kadang2 saye seorang yang pemalu, kadang2 saye x ksah pun..sy juga seorang yg sering confuse~
  2. macam HE jgak, saye berjaya kerana usaha, bukan kerana bakat..err..Allhamdulillah, Allah selalu memudahkan perjalanan saya. yang penting, kite tak boleh mudah berputus asa.sehari, sejam, seminit, sesaat boleh mengubah kehidupan kita. yang penting, do our best as we can~
  3. sekarang saye menyambung pengajian di peringkat sarjana di UniKL-BMI..belakang UIA..2minggu pertama saya register, saye rase agak tertekan.sbb they all treat saye macam bdk2..saye kene pakai baju kurung n kasut bertutup setiap hari sedangkan kat UTM dlu, dress code tersebut akan diguna pakai pada hari isnin sj. Stiker kenderaan berharga RM80 utk kereta,sdgkan UTM berpuluh2 ganda lebih murah dr itu.n saya menangis sbb bnd2 remeh2 tu..huhu…Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung..knp sy nak bising2 plak pasal rules tu kan…ikut je la..bkn susah…hehe…sekarang sy dah boleh adaptasi ngan sume bnd2 tu..heh
  4. saya ada tabiat makan yang bermusim..kalo suatu ketika tu saya suke makan tomyam, saya sanggup untuk mhadap menu yang same selama sebulan..saya juga kadang2 agak cerewet pasal makanan n makan ikut mood. tapi saye insyaAllah xkan miss tentang rutin makanan harian sy kerana saye seorang yg cepat lapar..sy mmg suke makan..heh
  5. dalam banyak2 blogger yg saye kenal melalui alam maya ni, sy cume ada no.phone zuriaf n YM ixora je..erk…ini bukan bermakna sy sombong, tp saye lebih senang berhubung dgn rakan2 blog dgn melawat blog2 anda semua.mungkin rakan sebelah anda xtau ape yg anda rase, tapi sy tau mood kehidupan anda melalui blog..hehe…poyo je ayat ni~
  6. saye kurang gemar berkenalan dengan orang tanpa sebab2 yang tertentu..contohnye, org2 tepi jalan or kat pasar or dalam bas yg tbe2 dtg nak berkenalan…sy juga susah untuk mempercayai orang tp saye sering tertipu dengan orang2 yang datang kepada sy utk meminta pertolongan…arrrgghhh…..
  7. mm nombor 7 adalah kegemaran saye..yg ajaibnye, kengkawan rapat baru sy di BMI juga lahir dalam bulan 7 seperti sy..patutla sy mudah mesra dgn mereka..hehe..ramai kengkawan sy juga lahir dlm bulan yg same..mungkin lebih sepuloh org sumenye..err termasuk si die..hihi

err..saye xtau nak tag sape..tp sy suke2 je nak listkan insan2 ini..tp abaikan jika anda pernah membuat tag ini~

1.iXora ~yg sbnrnye telah ditag juga oleh HE

2.Apai~yg saye mmg tau die xsuke buat tag n sgt2la busy ketika ini mengalahkan PM

3.kak Lydia yg katenye selalu mmakai tudung sengat,tp mendakwa tetap anggun menawan

4.cik Buzzybug yg slalu busy2 gitu..

5. kak t.a.t.a yg comel2~

6. Diya yg fanatik ngan crayon~hihi

7. err..Q..yeah..qdetactive bersama ubat periuknya~

yeah..akhir skali…selamat menyambut bulan patriotik~

Advertisements

19 thoughts on “TaG 5~

  1. qdetactive berkata:

    cis, cis dan cis

  2. ahmadyusrie berkata:

    eit 1 ogos frenship day ke…x tau pon…
    rsenye most of the people has that different2 personality..mine maybe more than two..
    n i love num 7 as well!!

  3. hairieusoff berkata:

    terima kasih kerana menyahut tag saya…sekarang musim makan apa …saya musim makan salad aje…kononnya nak slim…lepas tu …musim makan nasi berkilo kilo…mmg la diet ping pong…

  4. !x0r@ berkata:

    HE tag saya ke? saya tatau pun.. hehe.. patutla dia singgah blog td.huhu

  5. cikf=) berkata:

    Q :hehe…skali skala…

    yusrie : ye ke…same la kite~heh

    HE :skrg musim makan durian kot..hehe..sampai skt2 tekak~huhu

    iXora :sbb tu ltak name awak kat sini…spy awak menyedari..hehe

  6. !x0r@ berkata:

    nasib baik saya memang selalu masuk sini.. kalau tak,for sure saya pn tak perasan awak tag saya. haha.

  7. cikf=) berkata:

    iXora :huhu…kesiannye la sy..hahaha

  8. en_me berkata:

    amvoiii, tujuh keajaiban dunia tewww.. ihiks

  9. eclipse berkata:

    heh nakal yg mcm mana agknya itu??

  10. cikf=) berkata:

    en_me : ajaib xpe…jgn pelik dah la..hehe

    eclipse : nakal yg seakan gile sket…tp waras..hahaha

  11. qdetactive berkata:

    gile yang waras?? hm…

  12. buzzybug berkata:

    aiseyyy… kena tag. nasib baik saya dah kurang busy. hehe…

  13. t.a.t.a berkata:

    wahh kena tag ka?
    hahaha baru pasan!

  14. fafarafa berkata:

    owhh…dress code UTM, isnin pakai kurung ekk??? tatau pon….thought kurung for Minggu Haluan Siswa, presentation & masa nk tgk konsert Raihan/Brothers/Hijjaz kat DSI jek…hehhehehe

  15. JuliaNa berkata:

    RM 80 untuk sticker..mahal tu..kat UK RM2 je..:)

    gitula..saya lahir 3hb..pun suka no 3..ahaa

  16. cikf=) berkata:

    Q :yeah…kalo x dh kene masuk spital..huhu

    buzzybug :hehe..silela tunaikan hasrat sy ni…

    t.a.t.a :hhahaha..yeahh..kene tag sudah~

    fafarafa : mm awak siape???so sorila kalo awak budak unikl~

    JuliaNa :melihat kepada keperluan…tak perlu sgt pun bw knderaan..sbb kat sini jalan kaki pun x jauh..sy je mngade2..hehe..

  17. […] cik f telah mengetag saya!! saya dah penah buat tag ni dulu. tapi, saya buat gak lagi… demi memenuhi permintaan hati cikf. hehe. saya sbnrnya malas nak pi carik mana laa entri pasal tag […]

  18. Hariri Daud berkata:

    Terima kasih doa untuk kesihatan. azab sungguh bila xsihat. Emm, menarik bila baca tentang 7 perkara about u. rasanya ada lagi kot :-)..hehe

  19. cikf=) berkata:

    hariri :errkk…yg lain2 tu simpan utk diri sendiri kot..heh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s