My DaY~

27 Julai setiap tahun…adalah hari sy..mungkin jugak tarikh yg dikongsi bersama dengan insan2 lain yang menyambut hari kelahiran, anniversary, hari bahagia dll..dlm kes sy, sy dah berumur 23 tahun hari ini..hahaha..sungguh tak sangka saya dah besar..

Last week sy tengok gambar2 lame, mase sy kecik2..sy rase kecik betul sy ni..rase sume bnd lain besar, tinggi..tp sekarang sy dah besar, wpun ade gak org kata sy budak kecik..itu tak bermakna sy kecik, tp sy awet muda..hahaha

23 tahun yang lepas, i was nobody…kerdil..tau menangis je..dah la lahir kat umah, tak sabar betul melihat dunia..mungkin sbb tu kadang2 saya memang seorang yang tak sabar utk mendapatkan sesuatu..heh..terima kaseh untuk mak n abah yang lahirkan sy=)

10 tahun yang lepas..saya baru form 1 n dipos masuk ke asrama..pertama kali berjauhan dengan keluarga.baru kite tahu nilainya sebuah keluarga wpun selalu berperang ngan adik beradik..i still nobody..cume ada UPSR yang x seberapa je..

5 tahun yang lepas…mungkin saya berada di matrikulasi pada waktu itu..belajar menjadi seseorang yang lebih berguna..belajar mengenai watak2 yang ada dalam kehidupan..belajar mengenai orang2 yang kita sayang..

hari ini..saya dah berumur 23 tahun..i still nobody…masih lagi menuntut..tapi saye dah besar n kurang menangis dr 23 tahun yang dlu..masih lagi seorang yang kurang sabar utk mdapatkan sesuatu..tapi sekarang saya dah melepasi tahap2 yang menjadikan sy sekarang..kadang2 saya cemburu dengan orang lain, further study kat oversea..1st class degree..tapi saya adalah saya..kerana Allah dah aturkan semua yg terbaik untuk saya..

Alhamdulillah..sy dilahirkan sbg manusia…bukan kera or binatang2 lain..terima kaseh kepada keluarga yang best..terima kaseh kepada kwn2 semua yang menjadikan karakter sy seperti sekarang..terima kaseh kepada iXora yg tulis entry pasal hari sy ini..terima kaseh kepada kengkawan yg awal2 lagi dh wish..tq2..hahaha

Advertisements

13 thoughts on “My DaY~

  1. !x0r@ berkata:

    Happy Birthday once again~

    semoga melimpah ruah rezeki awk pasni.amin =)

  2. cikf=) berkata:

    yeah…thanx a lot~hehe

  3. buzzybug berkata:

    on last paragraph… lawak betul statement tu… 😛

  4. eclipse berkata:

    hapy belated birthday

  5. hiten mitsurugi berkata:

    Eppi b’day.. next time we meet or gather with kidnapped person, we go for food eh..is my treat..

    erm, ixora wanted to be in the list, huhu..

  6. hiten mitsurugi berkata:

    owh, ye kenapa awak 23thn n bukan saya yang 23thn.. tak aci, ni sudah tidak adil..

  7. fieza berkata:

    happy birthday 🙂

  8. !x0r@ berkata:

    hiten, awak umo brp eh? tak sebaya ngn kitorang ye? hee..

  9. t.a.t.a berkata:

    hepi belated besday dear..
    sori kelewatan mengucap kan.

  10. JuliaNa berkata:

    Selamat Hari Lahir..semoga kesihatan, kejayaan dan kebahagiaan sentiasa mengiringi perjalanan hidupmu..:)

  11. cikf=) berkata:

    buzzybug : err…ye ke???hehehe

    eclipse : yeah…tq2~

    hiten : yeahh…sy mude lagi..hehe..no prob la nak ajak ixora skali..err…mangse kidnap tu,kne kidnap hubby die skali ke???hihi

    fieza : yeah…tq2~slamat dtg jgak=)

    iXora : hehe..die dh tua..haha..24

    t.a.t.a : yeah…trime kaseh byk2~

    JuliaNa : yeah..trime kaseh~

  12. afiq3584 berkata:

    assalamualaikum dari sini ke sana
    selaamt kenal
    assalamualaikum dari sini kesana dan jawabler

  13. zuriaf berkata:

    hepi besday bosh..nak password atas tu…hehe 😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s