NeW PrOjEcT DeVeLoPmEnT~

hye semua~minggu ni masuk 2nd week, sy stat study semula..yeah..alhamdulillah..harap sume ok je..kak lydia, sori la..xsempat nak apply kat tempat keje akak..huhu..

ingat x entry final year project sy dlu??erk..kali ni, saya akan buat bnd yg lebih kurang same, tp application n design yg berlainan..mm konsep yg sama sy kire..wireless sound detector jgak concept die..

penat jgak la sy fikir untuk application die..machine monitoring la..structure monitoring.. n akhirnye, selepas berjumpe ngan supervisor, die suggest utk buat wireless stethoscope..sy igt bleh buat utk self health monitoring kat umah..heh..next time, kalo ade rezeki, insyaAllah nak try untuk wireless ultrasound..so, sape2 nak check baby kat umah, bleh la..hihi

mm sy harap sumenye ok..so, sy alu2kan pendapat or idea dr kengkawan sume pasal project ni~sbb bnd ni masih dlm proposal…

Advertisements

20 thoughts on “NeW PrOjEcT DeVeLoPmEnT~

  1. !x0r@ berkata:

    nak bagi pendapat tapi saya tak faham apa-apa la.. sorry~ πŸ˜₯

  2. aTiQah berkata:

    Wow! Dasyatnya akak. Duduk rumah pun masih produktif dan efektif. Eheh. Hmm..apa kata akak buat detector untuk pencuri yang nak memecah masuk rumah?

  3. zuriaf berkata:

    heh…dah jadi student yang terlampau kembali eh..jangan nakalΒ² masa kat sana tu ye..muahahha.. πŸ˜€

  4. cikf=) berkata:

    iXora :heh…xpe..its ok~

    aTiQah : hehe…research dr umah la konon2 nye~

    zuriaf : erk…sy baik tau…bdk2 kat sne junior2 je..hahah

  5. ImamKhalid berkata:

    Hmm bagus, semua nak buat wireless, satu impian yang bijak!

    Kalau setakat sound detector tu ok lagi. Tapi kalau wireless stethoscope, macam kurang berbaloi jer (pendapat jer ni, jangan marah), sebab dah tentu transmitter ngan receiver tu dua2 kena pakai bateri kan? Sedangkan tujuannya hanya nak dengar degupan jantung jer. Bila takde bateri, nak cek degupan pun tak dapat.

    Lagipun, orang yang guna benda ni adalah juga orang yang sumbatkan mana tempat dia nak dengar. Kecuali lah doktor tukang dengar, pesakit tukang letak mana dia suka. Haha tu lain lah..

    Satu lagi nak tanya, kalau buat ni, guna Infra merah ker bluetooth ker aper? Citer arr sket.. menarik gak topik ni actually…

  6. cikf=) berkata:

    ImamKhalid : hehe..nway, thanx pendapat imam khalid tu..sy igt kalo nak komersialkan benda tu, kene buat manual penggunaan die sket…n try buat yg low cost,affordable..so,bleh la gune kat umah wpun kene gune bateri..

    n supervisor sy kate, nnt bleh la detect anai2 kat umah gune stethoscope..hehe…pest control..heh

    mm sy rase yg gune infra red n bluetooth dh ade kat pasaran..nnt sy buat reseacrh balik..nway, thanx a lot..really appreciate it=)

  7. nashriza berkata:

    sure pakar signal processing….anyway…good luck n moga berjaya mencipta sesuatu yg boleh memudahkan org lain

  8. mrahfa berkata:

    sirius sangat menarik. macamana pulak dalam bidang defence? Ada sebarang contribution nanti?

    Go for it, just enjoy the time living as a student ok cikF πŸ˜€

  9. callister berkata:

    hey u belajar ape..
    mcm best la..

  10. lydiarayyan berkata:

    tak sempat apply? takpo eh…tadahal punyer….huhu..baru nak carik successor

  11. en_me berkata:

    belajar lagik.. sonok kannns

  12. cikf=) berkata:

    nashriza :erk..xla expert..tp kalo xcube n praktice, xtau kan…

    mrahfa : mm kalo dlm wireless sensor network,mmg penting utk military monitoring..=)yup…sy suke ayat last Mr Ah Fa..yeaahh

    callister : mm dlu electric telecommunication…tp skang electric/electronic=)

    kak lydia : akak mmg cun abis la=)

    en_me : baru stat la en_me..hihi

  13. aloneinhome berkata:

    weow. suma dah wireless skrg.

  14. buzzybug berkata:

    wah wah… suma dah buat wireless skang nie… even in medical world… kagumnya… jgn diorg buat wireless rawat2 orang dah laa… hahaha…

  15. eclipse berkata:

    hahahahahaha baca macam paham tapi x sebenarnya~ wink~

  16. callister berkata:

    hey heppi becoming besday..
    may allah bless u..
    sy org kedua yg wish after ixora..
    hehe

  17. t.a.t.a berkata:

    hepi becoming besday dear..
    3rd person after ixora and callister πŸ™‚

  18. lydiarayyan berkata:

    oiii..oii…happy birthday oii!!!!

  19. diya berkata:

    huhu. diya tak tahu camne nature akk nye project, so tak tahu nak bagik pendapat camne [ahaks, tiqah panggil “akk”, diya rs nak pnggil “akk” jugaklah sbb tiqah sama umo ngan diya,huhu].

    p/s-erk, birthday akk bile ni? huhu. nak wish jgklah. happy birthday πŸ˜€

  20. cikf=) berkata:

    waaah….terharu2 ngan wish korang sume…terharu2..
    tq..tq…tq..~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s