SeSuAtU Yg Ku RiNdU~

sudah lame saye tak melihat wajah itu…malam ini, 15 julai, saye menyaksikan beliau di kaca tv dlm satu perdebatan.. saya x kesah ape tafsiran orang lain, inikan pendapat peribadi..debat yg julung2 kali saye kire ini cukup adil, tiada keputusan, tetapi saye kira rakyat sendiri bijak menilai…

saye kagum dengan wakil kerajaan.. di kala yg lain ntah ke mana, die tampil memperjudikan kedudukannye untuk sebuah kebenaran..inilah pemimpin yg kita mahukan, berani bersuara..mungkin die perlu lebih banyak belajar dari pengalaman..

saye kire ini bukan perdebatan parti politik…ini soal kebajikan rakyat..ini soal keterbukaan n ketelusan..ini soal memperjelaskan pendapat masing2..tiada yang salah..

namun, ego sebuah parti politik…walau ade kebenarannye, die tetap lawan..biarlah hanya membenarkan kata2 itu di dalam hati..mungkin ego bukan perkataan yg sesuai..maruah..yeah..maruah..mungkin juga polisi sesebuah parti..

*~bersatu kita teguh..bercerai kita roboh..yg berat same dipikul..yg ringan dijinjing sama….~*

p/s : sy xnak letak entry ini bawah protected entry..sy tau ini adalah satu keterbukaan.. kerana kita rakyat m’sia..

Advertisements

9 thoughts on “SeSuAtU Yg Ku RiNdU~

  1. eclipse berkata:

    ya me sampai berdebat ngan abah, me mahu tgok sinderela.abah mahu tgok debat itu..huhu

    **x layan sangat politik owh..harga barang naik, kenapa kita x berusaha untk mengatasi masalah itu, berjimat lah XD

  2. qdetactive berkata:

    salam, aku pun teruja dengan debat tu. masing2 mempertahankan hujah. yang sorang cite pasal jimat cermat yang sorang cite pasal sejarah. tapi aku tetap rase ade kekurangan. masih tak cukup untuk menjawab persoalan.

  3. hiten mitsurugi berkata:

    win, lose or draw, the debate itslef show what are the quality of our leader and current politician.. rakyat lebih tahu dan bijak menilai since we are from grassroot..

  4. cikf=) berkata:

    eclipse : hehe…walau macamane lari dr politik pun, kite tetap akan kene tempias2 tu…~

    qdetactive : mngkin mase yg x cukup…hihi

    hiten : yeah…takyat kini lebih bijak…n harus bijak…

  5. t.a.t.a berkata:

    hahah saya pulak gaduh ngan abg ipar. dia nak tgk debat saya nak tgk zoela. tv depan rosak so kena la kongsi tv kat tgh rumah tu. akhir nya saya menang. even repeat pukul 11 pun sy still menang, tgk tv 2. hahahah

  6. cikf=) berkata:

    ala….debat tu bleh cari je kat youtube…hehe

  7. Siapa yang kalah? Harga minyak turun ke tidak? Kalau tak turun, nampaknya kita hanya menang sorak aje… Harga minyak tang tu jugak.

    Kalau nak dibandingkan dengan DSAI, Shabery nie bolehlah dianologikan sebagai Anak Murid nak melawan Tok Guru… DSAI pernah menjawat jawatan DPM dan Menteri Kewangan selangkah saje lagi sebelum jadi PM… Shabery tak sampai sepenggal pun baru jadi Menteri…

    Saya bukan penyokong kerajaan, tetapi saya rasa topik ini sangat disadvantage kepada Shabery… sudah tentu sentimen umum menyokong Anwar dan sudah tentu Anwar akan dianggap sebagai pemenang….

  8. cikf=) berkata:

    Letting : sekurang2nye die seorg yg berani..kredit utk die la…=)

  9. Ya .. saya setuju.. pujian harus diberikan kepada Shabery…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s