SuKaN oR $oPaN~

13 julai 2008 saye akan menghadiri reunion sekolah menengah sy..erk..saye sekolah mane???hihi…sekolah biase2 je…yg penting sekolah kan..n yg paling penting ape yg kite jd sekarang..

ape kenangan paling best mase sekolah dlu??sy rase x brape best plak nak mengenang zaman kecik2 dlu…rase x matang je..maklum la,kalo kat sekolah menengah tu, kan dalam proses pembesaran.. saye harap perspektif org kat saye mase time tu saye bukan budak jenis gedik2..haha..mungkin sy dikategorikan dlm skema kot..tp sy juga pernah termasuk dalam senarai hitam senior2..haha..ntah2 ape2la senior2 sy tu…sy baik tau..

ni la kali pertama saye gi reunion slepas sy meninggalkan alam persekolahan selain mhadiri kenduri kahwen kgkwn sy n jamuan ari raye.. siape yg plg sy tunggu??mm xde kot..sy harap sy jumpe kengkawan kesayangan sy dlm mharungi zaman remaja dlu..makan same2..gosip same2..celebrate besday same2..nangis same2..haha..yg penting kalo ade spot check, selamatkan kroni..sbb dlu sy pengawas..hihi

kadang2 saye rindukan zaman sekolah sy..dlu sy eXco asrama,sy akan kejutkan asrama puteri tiap2 pagi kire2 pkul 5.30~5.40 am dgn mbuat 1 annoucement..maklum la, nak mandi la..pastu nak gi surau la…suatu pagi, saye tbangun pukul 6 am.sy pun tkejut n trus buat annoucement spt biase..bile sy dah sampai bilik balik..erk..knp jam ni baru pukul 5am..sy tgk jam tgn, jam dinding, jam kawan sebelah..sume same..ces..adik dorm sy cepatkan jam rupenye sbb nak kejutkan kawan die..pagi tu hamper sume org bangun awal n surau pun penuh..haha..hasil daripada adik dorm sy yg cepatkan jam..terime kaseh la dek..sakit jantung akak, igt akak yg skit jiwa..huhu

n yg plg best mse sekolah..uncle sy seorang cikgu disiplin n beliau sgtla akrab dgn ketua warden..maka dengan itu,dapatla sy pulang ke umah sewenang2nye slalu tnp surat tunjuk sbb..hahaha

kengkawan…sy rindu kat korang sume wpun kite slalu gaduh n korang suke kutuk2 aku..hahaha..korang yg buat aku malas mmikirkan hal remeh temeh sampai skang..haha..walauapepun,bnd tu sume dh mjadi kenangan..jht mane pun korang ngan aku, jumpe mane2,aku tetap kenalkan korang sbg ex-schoolmate aku yg best=)

erkk…esok pakai baju sukan ker..baju sopan..erk…

*~slamat bhujung minggu sume…~*

Advertisements

12 thoughts on “SuKaN oR $oPaN~

  1. zuriaf berkata:

    oooo…seorang perempuan yang bersaiz dak skolah rendah nak pegi reunion dak skolah menengah dia…hahahaha….

  2. aTiQah berkata:

    Kenapa gi reunion pakai baju sukan kak? Pakai la blaus. He he he.

  3. buzzybug berkata:

    alahaiii… teringat plak zaman sekolah bila baca entri ni… best laa plak…

  4. cikf=) berkata:

    zuriaf : waahh..ini sudah lebih…

    aTiqah :sbb dengar2nye ade sukaneka…hihi

    buzzybug : hehe..mcm tu la…noltalgia2 sket./.

  5. lydiarayyan berkata:

    aku suke pengawas mcm kau!! yiha!!!!

  6. !x0r@ berkata:

    oh,ada sukaneka?? patutla tatau nk pakai baju apa.. hehe

    erm,awak bawak la baju sukan buat spare.

  7. redapples berkata:

    rindu plak nak jumpa ex-schoolmate lagi2 yang sekolah rendah dulu-dulu.

  8. en_me berkata:

    rindu kannns..

  9. eclipse berkata:

    masa asrama dulu~ bukan sister yg kejotkan..tapi siren..owh tidak..kamu pon tau kan mcm mana kalau siren dok tepi bilik..masa kejotkan..mesti bangat gila telinga nie..masa f4..tu agak terkejotah..bunyi tu..tapi..pas f5…dah x lut dah..siren tu..

    hahaha sangat besh dok asrama.kalau fikir fikir.mcm bengong jew perngai.tapi
    …sekurang kurangnya
    ..kita ada pengalaman.kan?

  10. cikf=) berkata:

    kak lydia :hehe..saye suke sempoi2 je..

    iXora : yeah..sukaneka makan bawang…waarrgghh..

    redapple : tu la..tau2 je dpt kad jemputan kahwen…hihi

    en_me :yeahh…rindu sgt

    eclipse : aarrggghhh…saye plg x suke siren…mahu pecah gegendang saye

  11. t.a.t.a berkata:

    mana entry pasal reunion tu? citer aa sket..

    p/s: dik non, sek mana dulu?

  12. cikf=) berkata:

    hihi…sy dlu sekolah agama kat kuala selangor~

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s