hObBy BaRu SaYa~

Sempena cuti2 saye kat umah ni, saya mendapati sy ade hobby baru..hehe.. hobby baru saye ialah memasak..yeah tuan puan,memasak…

actually,sy bknnye tau masak sgt pun,setakat yg simple2 blehla.. tp disebabkan mak saya bekerje, jadi kdg2 sy la yg akan memasak. dlu mase kecik2, kat umah ade je buku resepi memasak.kalo nak masak je, gerenti buka buku..hehe… bukan saye xmo tolong mak saye masak, tp die x suke kalo org len masuk dapur bile die mmasak,die kate kaco die je..hehe..tp sejak sy pindah umah baru, sy dah x jumpe buku resepi tu, ntah mane mhilang pun x tau…

owh…nasib baik ade internet..hehe..sekarang kalo nak masak, sy amik je resepi dr internet..setakat ni sy berjaya la masak asam pedas dengan jayanye..hihi…next time, sy teringin nak buat cream puff, kuih kegemaran sy..alan n zuriaf, kalo terel, jom kite buat ptandingan masak..hahaha

pengalaman mase kecik2 dlu,mngkin sbb kitorang men masak2..yg plg best, kitorang adik bradik gi masak kek, abis mak punye tepung2 sume..hehe..mase tu mak xde pun,sbb keje..n disebabkan mak keje la kitorang kene masak sendiri kadang2 kat umah…goreng telur pun ok la kan…hehe..

okla…kalo nak rase masakan sy,jem dtg umah sy 2~3 tahun lg..gerenti mase tu sy dh terel sket masak..hehe

Advertisements

17 thoughts on “hObBy BaRu SaYa~

  1. zaidi berkata:

    betul ke jemput datang umah ni? org ajak2 ayam je kot, karang kite serbu mengalahkan ayam…

  2. zaidi berkata:

    eh satu lagi saya minat sangat la ngan themes ccs ni, cam na nak install kat wordpress ha?boleh pm saya tak?

  3. en_me berkata:

    akak! tomyam campur satuuu! ekeke..

  4. !x0r@ berkata:

    perghh!! ni kalau lama duduk rumah ni, mesti terer gila awk masak.. hehe..

  5. cikf=) berkata:

    zaidi :yeah…kabor la dlu kalo nak dtg..hehe..err…sy bukan pandai sgt, godek2 je blog ni..heheh

    en_me :yeahh…siap=)

    iXora :hahaha…main masak2 blehla..

  6. aTiQah berkata:

    duk kat rumah ni memang seswai la mengasah segala bakat yang terpendam. he he.

  7. diya berkata:

    wah. wah. hobi masak gitu. bleh diya join sama tak? tapi, diya nak join lepas cik fauzani sudah masak dh la. bleh diya allhummabariklana terus. hehehe

  8. budakmerah berkata:

    blurp. kyg makan angin!

  9. Adry berkata:

    hahaha… lucu plak komen si diya tu… anyway… bagusla… nanti mesti awak terer masak…

  10. tycoon berkata:

    cream puff? em sedap tu..ehe..

  11. HE berkata:

    sy tak pandai masak..pandai mengomen aje..ahaks…nak jadi juri boleh tak..hahaha

  12. cikf=) berkata:

    aTiQah : hehe..harap2 macam tu la..

    DiYa :hehe..insyaAllah bleh…kalo ade open house nnt sy bgtau=)

    budakmerah :hehe..kembung perut ke??

    tycoon : hehe…meh dtg umah~

    HE :dlu sy penah gak jadi juri memasak kat sekolah dlu=)

  13. eclipse berkata:

    ala masak x perlu dipaksa bagi wanita, sbb ia akan secara tiba tiba akan datang kat diri sendir n tiba tiba kita dah boleh memasakkan~ haha tiba tiba**

  14. cikf=) berkata:

    eclipse: hehe…yg tu pun sy setuju…mcm tgn ajaib,tbe2 dh tau masak=)

  15. zuriaf berkata:

    heh…nak lawan saya ke? joommm!!

  16. cikf=) berkata:

    nak krimm puff hehehee

  17. t.a.t.a berkata:

    amboi nak maju setapak lagi adik kita ni ya.. hehehhe
    takpe mana la tau kalau soulmate tetiba tukar fikiran nak cepat pulak kan… hahahah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s