KeMbALi PuLiH~

ahad lalu, perkhidmatan telepon tetap di umah telah kembali pulih.. alhamdulillah..so,sy pun bleh la kembali ngan xtvt blog..hihi..tapi skrg ni masih xde idea..so,melawat blog2 orang len je la dlu..

saya cume nak berkongsi 1 cerita..kawan baik sy..die slalu bercerita n bertanya tentang teman lelakinye..sy akui,mmg saye yg kenalkan..tp sy xbrape gemar campur urusan rumahtangga org,sampai la die kate,mummy teman lelaki die dh carikan jodoh utk teman llaki die,n llaki tu seakan2 akur saje..saya x faham knp llaki itu sebegitu..kalo llaki itu terbace entry ni,sy cume nak die tau,saye mahukan jawapan dari ape yg die buat..

n moralnye kat sini,kite hanya merancang n Tuhan yang menentukan..n kalo nak cari life partner sendiri,pastikan dapat green light dari family dlu, btul ke ade ciri2 gadis idaman keluarga…kalo dh lame, kan susah mnyakitkan…huhu

owh…idea yg sy kte xde td tbe2 muncul..hehe..okla..c u later~bijakla dlm mbuat keputusan…berilah peluang insan2 tsayang mbuat keputusan sendiri, kerna 1 hari nnt mereka akan ada kehidupan mereka sendiri…

Advertisements

13 thoughts on “KeMbALi PuLiH~

  1. zuriaf berkata:

    siapakah lelaki itu? jengΒ³….

  2. !x0r@ berkata:

    fairuz : adakah awak lelaki itu?? jeng. jeng. jeng! hahahaah

  3. buzzybug berkata:

    aiseyyy… why like that? IMO, if he loves the girl so much, he’ll know what to do… nowadays, family x kisah sgt if anak diorg dah ada calon sendiri… stand up for her la… πŸ˜‰

  4. Mr Ah Fa berkata:

    Yeye!!! Selamat berblog kembali πŸ˜€

  5. diya berkata:

    probably lelaki tu taknak hampakan family die… [huhu.konon mcm bleh paham je kondisi laki tu.] πŸ™‚

  6. cikf=) berkata:

    zuriaf :hahaha…yg penting bkn soulmate sy…hihi

    iXora :kalo la insan itu si apai…sy ketuk2 je kepala die…

    buzzybug : tu la…mcm2 org je skang ni..

    Mr Ah Fa :yeah…hehehe

    Diya :mm tu la jawapannye..tp sampai bile kan family nak tentukan sumenye…

  7. !x0r@ berkata:

    IMO tu hape ye?

  8. buzzybug berkata:

    ixora : IMO tu in my opinion. πŸ˜‰

  9. hiten mitsurugi berkata:

    ingatkan kembali sihat or apa2.. erm.. perut ku kembali menyanyi lagu cheese pizza hut..

  10. tycoon berkata:

    x baik la mainkan perasaan org macam tu..kesian kat org yg mengalami nye..huhu

  11. cikf=) berkata:

    iXoRa n BuZzYbUg : owh..baru tau IMO tu ape…hehe

    hiten : jom macaroni cheese~

    tycoon : itula…huhu

  12. Adry berkata:

    Herrmm tak salah kalau jadi anak mak… tapi rasanya kalau bab jodoh baik pilih sendiri.. tapi kena ada restu mak bapak baru kahwin… kalau takda restu ni tak berapa tenteram la gamaknya…

  13. en_me berkata:

    sodeyyy kannns..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s