eKsIdEn~

saye x pernah eksiden..kdg2 sy terfikir,ape yg dialami oleh orang yg eksiden..sakit ke, trauma ke…arini saye rase mmg ditakdirkan sy mngalami perasaan itu..

dlm perjalanan sebelum perkara itu terjadi,mmg ade 2 kereta yang hampir2 mlanggar kereta saya..n kali ketiga,sewaktu perjalanan pulang dan melalui jalan kampung, ada satu bas yg mbawa dgn lajunye..tbe2,praannnggg…..n rase pedih je kat muka..bile saye buka mata, kaca2 bertaburan..n saye terfikir, cermin mana yang pecah..owh,rupenye bas itu telah melanggar side mirror saye n terhempas pada cermin pintu kereta driver..habis berderai..dan saya disaluti oleh kaca2..

saya xtau ape ekspresi yg patut saye lakukan ketika itu..saye toleh belakang,melihat bas itu berlalu begitu sahaja seperti tiada ape yg berlaku..saya seorang n hanya kereta saye yg berada di situ..saya berhentikan kereta,melihat samada sayekah yg ‘makan jalan’ or ape…mengambil nafas seketika n meneruskan perjalanan..saya xtau ape yang harus saye fikirkan..hati n perasaan yg bercampur baur..

alhamdulillah,abah kata yang penting saya selamat n bleh control kereta wpun kejadian itu berlaku…mungkin perkara itu memang ditakdirkan berlaku hari ini..n saye dah merasai bagaimana trauma kemalangan wpun pada hari ini saye xcedera..saya trauma???mngkin ya..mngkin tidak..saye pun xtau..tapi saya terkejut..saya masih dapat rasekan pedihnye kene kaca cermin kereta wpun xde sbrg luka..

cikgu kereta saye kate dlu,pandulah secara berhemah..berhemah bermakna, pandu cermat n elakkan berlaku dr kemalangan..

berhati2lah memandu..ingat insan2 tersayang~

Advertisements

20 thoughts on “eKsIdEn~

  1. aTiQah berkata:

    Owh..alhamdulillah tak de pape. =D

  2. alan berkata:

    jan jan…baca bismillah dulu sblm bwk kete tu..

  3. zuriaf berkata:

    ingat la soulmate yang tersayang tu..family pun ye jugak…

    ni mesti tak fokus bila memandu ni..pikir kerja ke? hehe πŸ™‚

  4. HE berkata:

    mujur tak ada melibatkan kematian..saya pernah terlibat dgn kemalangan yang ada berkaitan dengan kematian…saya tidak cedera…saya menaiki teksi dlm perjalanan pulang ke univ, tiba-tiba,,sebuah motoshikal bergesel antara satu sama lain di hadapan teksi dan pemboncengnya jatuh di hadapan teksi dan dia tidak dapat dielak dan digilis teksi…saya trauma…

  5. buzzybug berkata:

    glad you’re fine… lepas2 eksiden mesti ada rasa terkejut… itu normal… πŸ™‚

  6. en_me berkata:

    me banyak eksiden.. tak nak hingat hingat..

  7. cikf=) berkata:

    aTiQah :yup..alhamdulillah…

    alan :yeah..mngucap skali~

    zuriaf :erk..xtau la..tgh fikir kemalangan yg sblm tu kot rasenye

    HE :owh…kalo saye msti x tido mlm sminggu..huhu

    buzzybug :yup…i’m so lucky…alhamdulillah…

    en_me :tinggalkan yg pahit2~

  8. Adry berkata:

    at least your ok…

    Tp kalau aku memang aku kejar bas tu… sound skit drivernya… kalau ble suruh dia ganti… .mana ble langgar macam tu je kan…

    tp dalam dunia ni memang banyak yang tak adil… so bawa banyak bersabar… yang penting awal selamat…

  9. Typhoon berkata:

    alhamdulillah awk selamat.memandu lah dalam keadaan yang tenang k.
    take care=)

  10. nadh berkata:

    terkejut kan.
    me pon pernah kene jugak.
    masa tu terlanggar bamper depan kereta wira..
    sekali keluar tuan pegawai pulapol da..
    pergh masa itu kecut perot x boleh bla..
    dah lah P..
    pastu cakap punya cakap..
    lenyap lah 300 gue sbb bumper die pecah (hush kuat jugak ye me hentam)
    ngee~
    tapi masa tu…
    punye takot tinge panas muka merah..
    malam sampai termimpi2..
    punye jiwa kacau..
    kbtln esok exam..
    hush x masuk satu pon..
    teruk gile trauma eksident me..
    :S

    **sampai sekarang me gerun nak bawak kereta..
    tunggu kereta sendiri kita kasi habis semua
    :S

  11. diya berkata:

    seb baek awk tak pape. huhu

    penah skali nampak eksiden depan mata. ms tu dh malam – kete tu bwk laju sgt – terlanggar lembu yg dh mati kat tgh jalan.. diya nampak kete tu melayang2 mcm dlm cite hollywood. pastu tak tahu apa jd ngan kete tu – sbb dah jauh.

  12. muhammadridwanto berkata:

    Alhamdulillah, yang penting tak ada apa2 yang buruk berlaku kat empunya badan…

  13. !x0r@ berkata:

    err,ngerinya… nasib baik awk takde pape.. teruknya pemandu bas tu.. mgkn sbb dia nmpk awk sorang je dan pompuan plak tu.. tu yg dia buat tak tahu je tu. agaknya la.,

    awak tak catat no bas tu? pegi buat report la.. biar pemandu bas tu ‘insaf’ skit. huhu

  14. alan berkata:

    rm 150 tuka side mirror n cermin pintu..

  15. hendrastar berkata:

    errr…haih…walau ape pon keadaan…kene sentiasa rilek ngan tenang…takut kalau gabra nnt lagi terukkan keadaan…huhuhu…

  16. diya berkata:

    uhu. lama tak nampak awk πŸ™‚

  17. lydiarayyan berkata:

    kesian kamu…kalau ak ade situ and memandu bigfoot aku langgar sket bas itu!!

  18. […] lah masuk sekolah memandu balik, buat sedikit developmental. Agak-agak diorang ni bawak kereta, eksiden tak? Eee bahaya nyer. Takut aku, teringat kat pemandu drag yang meninggal dunia akibat kemalangan […]

  19. Rizwan berkata:

    Ishh.. Nasib ko takde pape..

    Knape laa ko tak pi kejar balik bas tu? Mmm aku tau.. Masa tu mesti ko dah tak tau nak buat ape, just tau nak balik umah je kan?

    Kalau aku, kompem aku kejar balik bas tu, alang2 aku tak luka, biar dapat luka sikit…

    *Bertumbuk ngan drebar bas..Hahahahaha*

  20. apis17 berkata:

    eksiden dengan moto lagi sakit.. nasib baik takda apa2.. teruk betul bas tu.. mesti gelak2 sbb dapat wat surprise orang kan?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s